Ahojte!
Prednedávnom som prechádzala všelijaké internetové obchody, ktoré sú zameranú na prírodnú kozmetiku. Dostala som sa až ku značke Ťuli a Ťuli, ktorá je lokálna a zaujala ma zo všetkých najviac. Som šťastná, že sa na našom malom území rozširuje sortiment s prírodnou kozmetikou. Chcela som vás zoznámiť s našou lokálnou prírodnou kozmetikou, a tak som značku oslovila na spoluprácu. Na moje veľké potešenie sa im blog zapáčil, so spoluprácou súhlasili, a ja som si mohla vybrať produkty, ktoré vám predstavím. Vybrala som dve, ktoré využíva každý z nás – deodorant a šampón, a dve ďalšie, ktoré sú kvázi doplnkové a rada by som vás s nimi zoznámila – ružová voda a telový píling. V dnešnom článku sa pod zub pozrieme ružovej vode a telovému pílingu a v ďalšom článku deodorantu a šampónu.
RUŽOVÁ VODA

Veľmi dlho som túžila vyskúšať toľko ospevovanú ružovú vodu. Už snáď ani neexistuje beauty blogerka, ktorá by o tom nepísala, prípadne ju nepoužívala. Všetci ju chvália, vskutku som na ňu čítala už mnoho pozitívnych recenzií. Nechala som sa zlákať a bola som zvedavá, čo to je za zázrak.
Ružová voda má široké spektrum využití, avšak ja ju využívam klasicky – na pokožku, ktorej vyrovnáva pH a má na nej antiseptické a antibakteriálne vlastnosti. Navyše pokožku vyčistí tak, ako to nedokáže žiadna iná pleťová voda. Vždy som si myslela, že pleť mám úplne čistú, nakoľko sa o ňu poriadne starám, no ružová voda vyčistila úplne všetky nedokonalosti a pomáha mi redukovať čierne bodky.
Vôňa mi spočiatku prišla tlmenejšia, mierne sladká a kvetinová. Postupom času som si však zvykla a cítim z nej nádych sviežosti. Priznám sa, vôňu ruží príliš neobľubujem, avšak v tomto prípade som si zvykla a som spokojná. Musím potvrdiť, že toľko ospevovaná ružová voda je skutočne zázrak.
Čo ma však na produkte okrem iného veľmi potešilo je aj fakt, že obal je sklenený a má šikovný rozprašovač. Počula som, že ružová voda je vhodná aj na vlasy a vďaka rozprašovaču bude aplikácia jednoduchšia.

Zloženie: organická ružová voda vyrobená destiláciou z ruže damaškovej

PRÍRODNÝ TELOVÝ PÍLING MALINA

Na telovom pílingu ma ako prvé zaujal jeho obal, ktorý je rovnako ako pri ružovej vode sklenený. Jedná sa o sklenenú nádobu s objemom 50 ml, ktorú môžete po využití produktu poslať späť do e-shopu, kde ho znovu použijú a vy navyše za každý obal dostanete 10c. Prípadne si môžete obal nechať, rovnako ako to pravdepodobne urobím aj ja. Stačí ho len vypláchnuť a môžete ho začať využívať.
Späť však ku samotnému pílingu. Po otvorení som ucítila nádhernú vôňu kokosu. Nebola to umelá vôňa, akú často človek cíti pri všelijakých kokosových výrobkoch. Bol to čistý, bio kokosový olej. Keď mi produkt prišiel, bol rozpustený a rozpustený možno príde aj vám. Nie je to však závada, kokosový olej sa prirodzene v teplách roztápa. Stačí ho len premiešať a dať do chladničky, ďalej skladovať pri teplote do 25C.
Pred použitím ho nezabudnite vybrať z chladničky, ja som ho nevybrala a musela som čakať, kým sa trochu roztopí. Nevedel som sa ho dočkať, a tak som do pílingu vkuse dlabala, až som mala malinové jadierka po celej vani. Nerobte to, počkajte, kým sa píling sám roztopí do polotuhej formy.
Svoju funkciu telového pílingu plní výborne. Odstraňuje odumreté kožné bunky, čistí zvyšky kože vďaka malinovým jadierkam, stimuluje krvný obeh a udržuje pokožku zdravú a čistú vďaka epsomskej soli a vďaka soli z mŕtveho mora upokojuje pokožku a stimuluje obnovu buniek. Nie je to úchvatné, že celý píling obsahuje len 4 ingrediencie? Skutočne som v nemom úžase, paráda.
Navyše po aplikovaní pílingu si skutočne nemusíte na pokožku nanášať telové mlieko, nakoľko túto úlohu preberá kokosový olej obsiahnutý v pílingu, ktorý pokožku jemne premastí a hydratuje ju.

Zloženie: organický (BIO) panenský kokosový olej lisovaný za studena, Epsomská soľ, soľ z mŕtveho mora, malinové jadierka

Zaujala vás značka Ťuli a Ťuli? 😊