V dnešnej dobe, kedy je starostlivosť o pokožku dôležitou súčasťou nášho každodenného života, mnoho ľudí hľadá účinné a prírodné produkty, ktoré im pomôžu dosiahnuť jasnejšiu a zdravšiu pokožku. Medzi takéto produkty a značky patrí aj Australian Bodycare. Táto značka vyniká svojou oddanosťou k prírodným ingredienciám a účinným riešeniam pre rôzne kožné problémy. Jedným z hlavných pilierov filozofie Australian Bodycare je používanie prírodných zložiek. Značka je známa využívaním čajovníkového (tea tree) oleja, ktorý je známy svojimi antibakteriálnymi vlastnosťami. Olej z čajovníka sa získava z listov stromu Melaleuca alternifolia, ktorý rastie v Austrálii, a bol využívaný už domorodými obyvateľmi Austrálie na liečenie rôznych kožných problémov. Okrem svojho zamerania na prírodné zložky a účinné produkty sa Australian Bodycare tiež angažuje v etických otázkach a ochrane životného prostredia. Ich produkty nie sú testované na zvieratách a značka sa snaží minimalizovať svoju ekologickú stopu.

Australian Bodycare

Australian bodycare na pleť

Pleťový krém proti akné obsahuje účinné zložky, ako napríklad olej z čajovníka, ktorý je známy svojimi antibakteriálnymi vlastnosťami. Krémová textúra produktu je ľahká a dobre sa vstrebáva do pokožky, čo je ideálne pre každodenné použitie. Po aplikácii pleť zostáva hydratovaná a jemná na dotyk. Výrazné zlepšenie stavu pleti sa môže prejaviť v rámci zmiernenia prípadných problémov s akné. Jedným z kľúčových bodov tohto produktu je jeho prírodné zloženie šetrné k pleti. Okrem čajovníkového oleja obsahuje aj ďalšie prírodné zložky, ktoré pomáhajú obnovovať a chrániť pokožku, ako je vitamín E. Avšak je dôležité spomenúť, že kvôli svojej krémovej textúre nie je najvhodnejší pre ženy s mastnou pokožkou.

Hydratačné pleťové sérum je formulované s panthenolom, ktorý je známy svojimi upokojujúcimi a hydratačnými vlastnosťami. Jeho ľahká textúra je vhodná pre rôzne typy pleti. Jedným z najvýraznejších aspektov tohto séra je jeho schopnosť poskytnúť hĺbkovú hydratáciu a zároveň upokojiť podráždenú pokožku. Vďaka obsahu čajovníkového oleja má aj antibakteriálne a protizápalové účinky, čo ho robí vhodným pre ľudí so sklonom k akné. Pri pravidelnom používaní sérum pomáha zlepšiť textúru pleti a dodáva jej zdravý a svieži vzhľad. Avšak podobne ako krém, aj sérum má výraznú vôňu (do hodiny odznie).

Australian bodycare

Australian bodycare na holenie

Olej na holenie má ľahkú konzistenciu, ktorá umožňuje pohodlné rozotrenie po pokožke, a čo je najdôležitejšie, nezanecháva mastný film. Aplikácia oleja na pokožku pred holením je jednoduchá a bezproblémová. Okrem toho, vďaka jeho antiseptickým vlastnostiam, je moja pokožka chránená pred bakteriálnymi infekciami, čo je veľké plus pre ľudí s citlivou pokožkou. Olej na holenie mi pomohol zlepšiť proces holenia a zanechal moju pokožku osvieženú a pripravenú na ďalšiu starostlivosť.

Balzam po holení je hneď po oleji skvelým pomocníkom pri, respektíve po, holení. Jeho ľahká, krémová konzistencia sa jednoducho aplikuje a rýchlo sa vstrebáva do pokožky. Po aplikácii cítiť okamžité zmiernenie podráždenia a sviežosť. Tea tree olej v zložení poskytuje jemnú antiseptickú ochranu a má protizápalové účinky, ktoré zabraňujú vzniku nepríjemných vyrážok a začervenania. Navyše, balzam hydratuje pokožku, čo je veľmi dôležité, aby sa predišlo vysušeniu pokožky po holení. Po niekoľkých použitiach som si všimla, že moja pokožka je hladká, hydratovaná a bez podráždenia (žiadne malé červené bodky), čo je presne to, čo očakávam od kvalitného balzamu po holení.

Australian bodycare

Poznáte značku Australian bodycare?