Základy sú dôležité pri všetkom, azda mi dáte za pravdu. Rovnako dôležité sú základy aj pri líčení. Nepovažujem sa za odborníka v oblasti líčenia, to by som klamala, ale čo – to som si naštudovala. V bežné dni ma síce vždy vidíte bez mejkapu, prirodzene aká som. V dni, kedy chodím na fotenia, mám stretnutia s klientkami alebo sa chystám na udalosť, volím základné líčenie. Základné líčenie pleti pre mňa znamená použiť korektor, mejkap a púder. Zvyšok je na vašom vlastnom uvážení. Mihalnice si môžete len vytočiť a pery pretrieť leskom, čím vytvoríte „nahý“ efekt líčenia. Aby som sa však vrátila naspäť ku základnému líčeniu pleti, podľa mňa dokáže zvýrazniť a podporiť prirodzenú krásu pleti.

Základné líčenie pleti

1. Krok: korektor

Korektor je prvým krokom v procese líčenia pleti. Jeho úlohou je zakryť nedokonalosti a farebné odchýlky na pleti, ako sú tmavé kruhy pod očami, akné, pigmentové škvrny a červené škvrny. Pri výbere korektoru je dôležité vybrať odtieň, ktorý sa čo najviac zhoduje s vašim odtieňom pleti, aby bol výsledok čo najprirodzenejší. Pre mňa je to odtieň Fair od NYX Professional, ktorý je pre moju svetlú pleť ideálny. Korektor následne aplikujte na miesta, ktoré potrebujú korekciu a dôkladne ho rozotrite štetcom na to určeným. V celom článku budem odporúčať štetce od Real Techniques, pretože tie využívam a mám najradšej. Aj ich štetec na korektor (číslo 242) má mäkké, flexibilné štetiny a jedinečný tvar, ktorý perfektne sadne pod oblasť očí a umožní dosiahnuť bezchybné krytie.

Základné líčenie - korektor

2. Krok: mejkap

Po aplikácii korektora nasleduje mejkap, ktorý slúži na vytvorenie rovnomerného tónu pleti a na zakrytie ďalších nedokonalostí. Mejkap môže byť v tekutej, krémovej alebo práškovej forme, v závislosti od preferencií a typu pleti. Dbajte opäť na to, aby ste zvolili správny odtieň mejkapu, ktorý sa čo najlepšie zhoduje s farbou vašej pokožky. Ja som zvolila tekutú formu mejkapu značky Bourjois Paris v svetlom odtieni Golden Ivory. Mejkap následne nanášam na celú tvár a krk, a rovnomerne ho rozotieram pomocou štetca na mejkap od Real Techniques (číslo 241), ktorý má flexibilné štetiny na jednoduché nanášanie nielen mejkapu, ale aj produktov starostlivosti o pleť pre žiarivú a rozžiarenú pleť.

Základné líčenie - mejkap

3. Krok: púder

Posledným krokom v základnom líčení pleti je aplikácia púdru. Púder slúži na zafixovanie mejkapu a korektoru, čím pomáha predchádzať lesklému vzhľadu pleti a zabezpečuje dlhotrvajúci efekt líčenia. Ocení ho nejedna žena s lesklou pleťou, skutočne jeho používanie odporúčam. Vyberte si aj vy transparentný alebo farebný púder, odporúčam vodeodolný od značky Collistar – ja ho mám v odtieni Ivory, a pomocou veľkého púdrového štetca (číslo 201) ho naneste na celú tvár. Zamerajte sa na oblasti, ktoré majú tendenciu byť najviac mastné, ako sú čelo, nos a brada. Dôkladne rozotrite púder, aby ste dosiahli prirodzený vzhľad.

Základné líčenie - púder

Aké produkty sú pre vás základom líčenia pleti?