Ahojte!

Všetci poznáme ten pocit, keď nás v týchto horúčavách oblieva pot. Už minule som vám písala o tom, že pot ako taký nezapácha, no zápach vytvárajú baktérie, ktoré sa v ňom množia. Aby sme ostali aj naďalej voňaví, používame rôzne vylepšováky. Osobne používam najradšej tuhé deodoranty a odkedy som im prišla na chuť, stali sa mojimi stálicami. Niet divu, že som otestovala aj ďalší tuhý deodorant, ktorý je (takmer) lokálny. Píšem takmer, pretože je len zo susedných Čiech a myslím si, že podporovať práve českú a slovenskú kozmetiku sa určite oplatí. Navyše, jedná sa samozrejme o prírodnú kozmetiku.


Mnoho ľudí dnes nakupuje kozmetiku podľa obalu, farby alebo podľa vône, čo mi príde úplne zle. Najdôležitejšie je zloženie, ktoré by ste si vždy mali preštudovať. Vsádzam na prírodnú kozmetiku, lebo ma takmer nikdy nesklamala a priznám sa, už ubehol nejaký ten rok, čo nepoužívam žiadnu Rexonu a podobné výmysly. Našla som si prírodné alternatívy a som za ne vďačná. Napríklad prednedávnom som objavila prírodný krémový deodorant, ktorý je ručne vyrábaný. Niet nad ručnú prácu, veľmi si ju vážim.
Viete o tom, že čokoľvek si nanášate do podpazušia, nanášate si to na veľmi jemnú a citlivú kožu a navyše do blízkosti lymfatických uzlín? Minimálne to je dôvod zamyslieť sa, po akom deodorante najbližšie siahnete.
Prírodný krémový deodorant s vôňou mandarinky a kanangy je práve jedným z tých, ktoré vám neublížia. Dávajte si však pozor a pred nanášaním si otestujte deodorant na malom miestečku v podpazuší, nakoľko mandarinka je citrusové ovocie a citrusy sú ovocím, ktoré sa príliš dobre neznáša s citlivou pokožkou a môže vzniknúť začervenanie. Je to znak toho, aby ste si produktu naniesli menej.
Vôňa deodorantu je kvetinová, avšak so sviežim nádychom citrusu práve vďaka mandarínkovému éterickému oleju.
Použitie je veľmi jednoduché, stačí naniesť menšie množstvo (približne veľkosti hrášku) do podpazušia a dôkladne rozotrieť. Vôňa postupne vyprchá, avšak naďalej dokáže absorbovať nepríjemný zápach. Výdrž účinnosti je približne 5-6 hodín, potom treba aplikovať malé množstvo deodorantu do podpazušia znovu pre príjemný a dlho – trvácny pocit sviežosti, ktorý máme všetci tak radi.

Zloženie: bambucké maslo, kukuričný škrob, sóda bikarbóna, kokosový olej, konopa siata, mandarínkový éterický olej, kananga vonná, olej z vavrína kubébového, éterický olej petitgrain, tea tree olej, eugenol, geraniol, benzyl benzoate, citral, linalool, limonene

Vyhovujú vám tuhé deodoranty alebo dávate prednosť „klasickým“? 😇