Ahojte!
Ak máte problémy s mastnou pleťou, poprípade dokonca aj s akné, tak je táto recenzia robená priamo pre vás. Rada by som vám predstavila mydlo, ktoré je špeciálne vyrobené na hĺbkové čistenie pórov a má blahodarné účinky pre mastnú pleť. Úžasné mydlo, ktorého účinky ma veľmi prekvapili nesie názov „Hlubokočistíci“ a je vyrobený u našich slovenských susedov – v Čechách.

Ak sa vám do rúk dostane mydlo, ktoré obsahuje aktívne uhlie, tak sa vám do rúk dostala kozmetické zlato. Produkty, ktoré obsahujú aktívne uhlie veľmi pomôžu ľuďom, ktorí majú mastnú a problematickú pleť. Spočiatku som mala pleť „len“ zmiešanú až mastnú, avšak neskôr sa mi na pleti začali objavovať vyrážky. Nevedela som, čo mám robiť. Predtým som mala bezchybnú pleť, čo sa týka vyrážok. Našťastie som narazila na hĺbkovo čistiace mydlo, ktoré mi pomohlo. Používam ho klasicky vždy ráno a večer.
Použitie je veľmi jednoduché – na umytú tvár čistou vodou (ešte vlhkú) rovnomerne nanesieme mydlo a necháme ho chvíľku pôsobiť. Priznám sa, že ja ho väčšinou rovno zmývam, no výsledky sú aj tak dobré. Avšak je lepšie chvíľu počkať a mydlu dať trochu času, aby poriadne vyčistilo pleť. Zhruba 3-5 minút. Vyhnite sa však očiam! Mydlo v očiach veľmi štípe, preto si ho oplachujte šetrne.
Ako som už spomínala, výsledky naozaj dobré. Povedala by som dokonca, že viac ako len dobré. Mydlo mi tvár úžasne očistí. Jedinou nevýhodou je, že máte po použití suchú pleť. To, či to je výhoda alebo nevýhoda je u každého iné, avšak ja som to zaradila medzi nevýhody. Po použití preto vždy používam hydratačný krém na tvár, ktorý je vyrobený špeciálne pre zmiešaný až mastný typ pleti.
Najväčším plusom je podľa mňa pomer cena a hmotnosť (okrem iného aj kvalita samozrejme). Mydlo kúpite za 3,9€ v hmotnosti 100g. Aby sa mi mydlo lepšie uchopilo, rozrežem si ho na 6/8 menších kociek a tie potom používam. Jedna kocka vydrží cca 10 dní. Z toho vyplýva, že za necelé 4€ máte postarané o svoju pleť na dva mesiace, čo je naozaj super cena.
Medzi plusy hĺbkovo čiastiaceho mydla by som preto jednoznačne zaradila jeho výdrž (pomer cena – kvalita – výdrž), dôkladne vyčistenie pleti, zaujímavá vôňa, okrem očí vôbec neštípe a hojí vyrážky. Medzi mínusy patrí jedine to, že je po použití pleť suchá, avšak mne to až tak neprekáža, kedže je to vždy lepšie ako ju mať mastnú. 😃
Zloženie: olivový olej, voda, kokosový olej, palmový olej s certifikátom RSPO*, hydroxid sodný (neprítomný v konečnom výrobku), repkový olej, zelený íl, aktívne uhlie, silica – rozmarín (znásobuje čistiace účinky a napomáha hojeniu). *Certifikát RSPO – označuje palmový olej, ktorý pochádza z udržateľných zdrojov a splňuje prísne kritéria na ochranu životného prostredia. Hlavným kritériom je, že producenti palmového oleja nesmú klčovať ani vypaľovať pralesy a pri samotnom pestovaní nesmú používať pesticídy.

Použili ste niekedy výrobok, ktorý obsahuje aktívne uhlie? 😇