Kozmetika Tiande je transdermálna kozmetika, čo znamená, že preniká do spodných vrstiev kože. Väčšina výrobkov tianDe má vo svojom zložení vzácne prírodné ingrediencie ako sú výťažky z liečivých rastlín (ženšen, zázvor, lotos, vzácne byliny a pod.), éterické oleje (z ylang ylangu, jazmínu, rozmarínu, mandlí a pod.) a minerály (perly, zlato, striebro, kremík a pod.). Spoločnosť TianDe bola založená v roku 2007 v Altaji, v jednom z ekologicky najčistejších regiónov sveta, ktorý sa nachádza na hraniciach 4 krajín – Ruska, Mongolska, Kazachstanu a Číny. V priebehu 12 rokov sa TianDe z Ruska rozšírilo do ďalších krajín Ázie, Európy a Afriky. Na Slovensko prišlo TianDe v roku 2010. TianDe znamená v preklade „Nebeská dokonalosť“. Svoju filozofiu zakladá na prirodzenom prepojení – harmónii krásy, zdravia a lásky. TianDe ponúka komplexný prístup k zdraviu aj kráse človeka a prepája múdrosť stáročí v podobe starých receptúr s novodobými technológiami v spolupráci s lekármi a dermatológmi.

PLEŤOVÁ KOZMETIKA TIANDE

Pleťový peeling

I keď pleťové peelingy momentálne nemám v obľube kvôli dermatitíde, bola som milo prekvapená, keď som zistila, že nejde o peeling na aký sme zvyknutí. Neobsahuje zrniečka, ktoré by šúchali, či inak mechanicky dráždili pokožku. Pleťový peeling obsahuje AHA jablčnú kyselinu, výťažok z cordycepsu, výťažok zo zeleného čaju, výťažok kamélie Čínskej a ďalšie blahodarné výťažky a ingrediencie, ktoré napomáhajú pri odstraňovaní zrohovatelých buniek a obnove zdravého vzhľadu pleti. Okrem iného, výťažok z kamélie Čínskej má antibakteriálne a protizápalové účinky, znižuje podráždenie pokožky, zjemňuje a hydratuje pokožku. Nakoľko je moja pleť citlivá a poškodená následkom dermatitídy, pleťový peeling som mala používať vo frekvencii jedenkrát za dva týždne. A tak som aj robila. Nemôžem povedať, že by pleťový peeling poškodil pokožku, či ju vysušoval. Skôr sa u mňa objavil problém, že peeling akoby zaschol, či sa prilepil na pleť a bolo ťažké ho zmyť. Aj po dôkladnom umytí som mala pocit, že ostal ešte niekde na tvári. Postupovala som ako zvyčajne, peeling som si naniesla na celú pleť a až následne som ho umývala, no z vlastnej skúsenosti môžem odporučiť pleťový peeling naniesť na jednotlivú partiu pleti, zmyť a opakovať, kým si neošetríte celú pokožku tváre. Nezabudnite, že je potrebné vyhýbať sa okoliu očí, rovnako ako pri iných druhoch výrobkov (okrem očných krémov, a pod.). Pokiaľ máte mastnú, či zmiešanú pleť, pleťový peeling môžete používať aj dvakrát za týždeň, skutočne pleti nemá čím ublížiť. Vždy si však pre istotu urobte test znášanlivosti, čo odporúčam robiť pri každom produktu. Na malom mieste pleti odskúšajte, ako reaguje výrobok s vašou pleťou. Ak nepociťujete začervenanie, svrbenie, pálenie, či iné nežiadúce účinky, smelo môžete použiť produkt.

Pleťový peeling

Čistiaci gél na pleť

Čistenie pleti je dôležitým krokom pre krásnu a zdravú pleť. Nielen ráno, ale i večer. Rovnako, ako sa odporúča pri zuboch – ráno pre krásu, večer pre zdravie, tak odporúčam aj pri čistení pleti. Či už použijete tuhé mydlo s aktívnym uhlím, čistiacu penu alebo práve čistiaci gél všetky tri možnosti sú uspokojivé, no treba zvážiť stav a typ vašej pokožky. Suchej a citlivej pokožke rozhodne neodporúčam tuhé mydlá, mne osobne začali pleť väčšmi vysušovať odkedy som mala problémy s pleťou. V prípade suchej a citlivej pokožky by som siahla skôr po čistiacom géli bez obsahu alkoholu. Aktuálne využívam každé ráno a každý večer čistiaci gél na pleť značky TianDe a som s ním veľmi spokojná. Pokožka po použití nie je začervenaná, neštípe, nepáli, nevytvárajú sa nové vyrážky a najmä, nie sú vďaka čisteniu upchaté póry. Rovnako ako pleťový peeling, aj pleťový gél obsahuje výťažok z listov kamélie čínskej (čajových lístkov), ktorá je prírodným pohlcovačom UV žiarenia, ochraňuje bunky pred negatívnym pôsobením slnečných lúčov, poskytuje antioxidačnú ochranu a zároveň prispieva k čisteniu a zužovaniu pórov. Udáva sa, že čistiaci gél je vhodný pre všetky typy pokožky, vrátane spomínanej suchej a citlivej, no pomôže jednoznačne aj zmiešanej. Pri mastnej pleti by som šla do kombinácie čistiaceho pleťového gélu a tonika na dočistenie pleti. Za seba a svoju pokožku však môžem povedať, že konkrétne tento čistiaci gél pre mňa nebol skokom vedľa. Čelo sa mi občas začne premastnievať a vtedy viem, že čistiaci gél ho dá do parády.

Čistiaci gél na pleť

Tonikum na dočistenie pleti

Novinkou pre mňa po niekoľkých rokoch testovania kozmetiky bolo, že minútu po umytí sa úroveň hydratácie pleti znižuje o 50% a začína starnutie buniek. Tým, že počas prvých sekúnd po očistení nanesiete na pleť tonikum, obnovíte hydrolipidový plášť pokožky a zabránite dehydratácii. Pleťové toniká som jeden čas používala ako na dračku, stále. Neskôr, keď som prechádzala na život bez odpadu som pleťové toniká úplne vyradila zo svojej kúpeľne, nakoľko 99% tých, čo som poznala, mali plastový obal. A zvyšné jedno percento boli pleťové toniká v sklenených nádobách, ktoré som si finančne nemohla dovoliť. Potom u mňa opäť prišla fáza pleťových toník, neudržala sa dlho. A teraz, opäť. Utvrdila som si, že pleťové tonikum možno nebude pre mňa to pravé orechové vzhľadom na moju atopickú dermatitídu. Tonikum, i keď je výborné (momentálne ho totiž používa priateľ), mne nesadlo vôbec. Pleť ihneď po dočistení tonikom reaguje začervenaním, začnú sa mi objavovať na pleti drobné červené fľaky a mini vyrážky. Pleť štípe a je podráždená. Musela som prestať používať tonikum na dočistenie pleti. Mala som v pláne posunúť ho kamarátke, či jej sadne, no podujal sa ho môj priateľ. Nevie si ho vynachváliť, pre neho je skutočne skvelým pomocníkom na dočistenie pleti. Jeho pleť nielen osvieži, ale jej aj dodá zdravý vzhľad. Preto moje záverečné odporúčanie ku pleťovému toniku je, že i keď sa uvádza jeho vhodnosť používania na suchú a citlivú pleť, odporúčam ho skôr ľuďom s normálnou, zmiešanou, či mastnou pokožkou.

Tonikum na dočistenie pleti

Ako sa o svoju pleť staráte vy? 🙂