Klopú na dvere, nezadržateľne sa blížia a spôsobujú ošiaľ takmer vo všetkých krajinách sveta. Vianoce. Pre niekoho sviatky pokoja, lásky a oddychu, pre iného stres, chaos, zúfalosť, plač a dlhé hľadanie ideálneho vianočného darčeka pre naše mužské polovičky. Dilemu, čo kúpiť mužom na Vianoce, som riešila každý rok. Až kým som si nepovedala, že už stačilo. V daroch pre mužov síce nie som originálna, skôr sa snažím počúvať mužských rodinných príslušníkov počas roka. Počúvam, čo by sa im páčilo, čo by si priali, čo by potrebovali. Ak sa ich totiž opýtate priamo, čo chcú a čo potrebujú, mnohí odpovedia čokoľvek v zmysle, že už všetko majú a nič nepotrebujú. Dovolím si však tvrdiť, že každý sa poteší, keď si pod stromčekom na Štedrý večer niečo nájde. Hoc len maličkosť. A také maličkosti som pre vás pripravila do dnešného článku, aby ste sa mohli inšpirovať, čo naším chlapom kúpiť.

Tipy na vianočné darčeky pre muža

Pre otca

Azda najväčšou klasikou všetkých klasík sú darčekové kazety. Väčšou klasikou sú už len ponožky, či boxerky. Možno sa vám darčekové kazety zdajú otrepané a nudné, ale nemusí to tak byť vždy. Skúste sa zamerať na darčekovú kazetu, ktorá obsahuje to, čo by dotyčný skutočne používal. Darčekové kazety radím ako dar najmä pre otcov, ktorý nikdy nič nepotrebujú a vždy všetko majú. Kozmetike, a tým myslím najmä sprchovacie gély a dezodoranty, sa poteší nejeden chlap. Ako som už spomínala, v darčekovej kazete by sa mali nachádzať len produkty, ktoré váš otec reálne využije. Nekupujte kazetu, ktorá obsahuje soľ do kúpeľa, ak sa vždy len sprchuje. Rovnako je hlúposť kupovať napríklad masku na tvár, ak sa svojej pleti príliš nevenuje. Zaručene však otcov potešia produkty dennej spotreby, ako napríklad sprchovací gél, balzam po holení, či dezodorant. Ak sa váš otec dokonca rád stará o pleť, ideálna by pre neho bola darčeková kazeta Ziaja, ktorej obsah môžete vidieť na fotografií nižšie. Nájdete v nej sprchovací gél 3v1 (ideál pre zaneprázdneného chlapa), ktorý je vhodný na tvár, telo i vlasy. Rovnako sa v darčekovej kazete značky Ziaja nachádza antiperspirant, balzam po holení a krém na tvár.

Tipy na vianočné darčeky pre otca

Pre partnera

Pri kupovaní darčekov pre partnera sa často púšťame do nepremyslených darov. Darov, ktoré náš partner nikdy nevyužije, ostanú mu ležať v skrini a stratia význam. Partnerovi treba kúpiť to, čo ho poteší. Nie to, čo by potešilo nás. Počas celého roka, ak spolu dostatočne komunikujete, sa dozviete mnoho z toho, čo potrebuje a čo by ho potešilo. Ak ste však za posledný rok nepostrehli nič, čo by si prial, skúste mu „prehrabať“ veci. Tým nemyslím hrabať sa v telefóne a súkromných správach. Myslím tým prehrabať sa jeho knihami, hrami, či inými záujmami. Pokiaľ ide o hry na počítač alebo hernú konzolu, všimnite si, čo najradšej hrá a podľa toho vyberte. Ak váš partner rád číta knihy, prezrite si poriadne, čo číta, aký je to žáner, ktoré knihy číta dookola. V predajniach vám podľa žánru, ktorý im nadiktujete, určite poradia to pravé orechové. Musíte dobre poznať svojho partnera a jeho hobby, aby ste mohli kúpiť vhodný dar. Najskôr sa uistite, čo už má a následne podľa toho môžete nakupovať. Ak rád chodí do prírody, môže to byť nové termoprádlo alebo topánky. Ak fotografuje, poteší sa príslušenstvu ku fotoaparátu. Mohla by som písať do nekonečna. A preto odporúčam ujasniť si, ktoré hobby má váš partner najradšej, čomu sa najčastejšie venuje a v závislosti od toho vybrať vhodný dar. Rovnako pod stromčekom nikdy nesklame spodné prádlo. Môžete byť originálne a kúpiť mu značkové alebo veselé spodné prádlo.

Tipy na vianočné darčeky pre partnera

Pre brata

Výhoda mladších súrodencov je, že vám mnohokrát povedia, čo by si priali. Čo ale v prípade, ak je súrodenec starší? Podobne ako pri partnerovi, aj pri bratoch by sme mali voliť podobnú taktiku. Zaznamenávať si počas roka, čomu sa najviac venuje. Rozprávať sa o jeho koníčkoch, prezrieť si kozmetiku, ktorú používa, a pod. Mnohí chlapi, nech sú v akomkoľvek veku, nepohrdnú hrou na hernú konzolu. Opäť, treba sa trochu prehrabať vo veciach a pozrieť si, ktoré hry už má a ktorý typ hier sa objavuje najčastejšie. Ak rád hrá autá, nebudeme mu kupovať strieľačky. Aby si pod stromčekom nenašiel len jeden dar, odporúčam vytvoriť pre brata vlastnú krabičku darčekov. Postačí vám akákoľvek krabica od topánok z ktorej odstrihnete „krídla“. Oblepíte ju vianočným papierom na balenie darov, pridáte do nej piliny a na ne darčeky, ktoré ste zakúpili. To všetko opäť previažete baliacim papierom a máte hotovo. Do krabičky, ktorú som vytvorila, som vložila hru na hernú konzolu a sadu kozmetiky David Beckham. V krabičke si teda obdarovaný nájde hru, sprchovací gél, dezodorant a toaletnú vodu.

Tipy na vianočné darčeky pre brata

Máte už nakúpené vianočné darčeky?