Písať o feromónoch, intímnom živote, či sexe, je pre niektorých tabu. Napriek tomu, že si ľudia veľakrát intímne informácie vyhľadávajú v oknách „inkognito“, neradi sa o tieto informácie delia. A úplne tomu rozumiem. Jednoznačne súhlasím, že sú veci, ktoré by sme si mali nechať pre seba, či za zatvorenými dverami. Feromóny, i keď sú brané ako sexuálne lákadlá, by nemali byť jednými z nich. To je dôvod, prečo vám dnes píšem o feromónoch a feromónovom parfume. Totižto, on nie je vyslovene sexuálnym lákadlom. Tajomstvo feromónov je omnoho väčšie. Každý človek má svoju charakteristickú vôňu, ktorú spôsobujú práve feromóny. A tým rozhodne nemyslím vôňu z voňavky. Určite ste sa už stretli s tým, že vás niekto pochválil, ako pekne voniate. A to ste na sebe žiaden parfum nemali. Ako je to možné? Prirodzene, a to doslova. Feromóny sú totiž látky vytvárané telom. Boli pozorované u zástupcov všetkých živočíšnych kmeňov, počínajúc najnižšími živočíchmi až k cicavcom, vrátane človeka.

Môžeme povedať, že feromóny sú chemická komunikácia. Čo to znamená? Každý z nás nevedomky odosiela svojmu okoliu signály. U zvierat je odosielanie signálov, feromónov, pozorované azda najlepšie. Tí, čo doma máte psa, to isto viete. Pes sa vymočí na trávu a začne zahrabávať. Prečo? Na labkách má feromóny, ktoré prenášajú informácie dôležité nielen pre reprodukciu, či výber kamaráta,ale aj pre druhovú a pohlavnú identifikáciu. Čo to však má spoločné s nami, ľuďmi? Viac ako si dokážete predstaviť. Už som spomínala, že každý človek v istom množstve produkuje feromóny. Prirodzenú vôňu tela. Niekto viac, niekto menej. Je to vôňa nesúca v sebe energiu, cieľavedomosť a sebavedomie. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo majú niektorí ľudia tak obrovský úspech, keď niečo nové vyskúšajú, idú žiadať o zvýšenie platu alebo povedzme, keď flirtujú? Je to (aj) vďaka produkcii feromónov. Tie nemusia zlepšovať len sexuálny život, ale aj výkon v práci, úspech na pohovoroch, a podobne. Nemýľte si však feromóny s predstavou médií. Feromóny nepôsobia tak, že budete sexuálne neodolateľné a každý sa za vami hneď rozbehne. Takto to nefunguje a ani samotný parfum nie je čarovná vodička. V prípade, ak si však chcete posilniť sebavedomie a mať úspešnejší deň, feromónový parfum odporúčam. Vyskúšala som vzorku niekoľkých feromónových parfumov, pričom každá vzorka bola jedinečná, silná a očarujúca. Jedna mi však „udrela“ do nosa a nedokázala som ju dostať z mysle. Parfum Be Mine od značky Lovely Lovers.

Feromónový parfum pre ženy Be Mine vznikol vo Francúzsku po výskume a testoch 237 pachových atraktanatov v rôznych kompozíciách, čo dokazuje jeho kvalitu a jedinečnosť. Kvalitu parfumu potvrdzuje aj získané ocenenie Spotrebiteľský Vavrín, Objav roka, či víťazstvo v súťaži Zlatá sedmička kozmetickej brandže. Obsahuje kvalitné zložky najvyššej koncentrácie, ktoré žene dodávajú pocit elegancie a pôvabu. Hneď po nanesení feromónového parfumu môžeme ucítiť bergamot a čierne ríbezle, sladkastú ovocnú vôňu, ktorú tvorí hlava parfumu. Po niekoľkých minútach ucítite srdce vône, ktoré tvorí pižmo, kvet ruže, pakost, pomarančový kvet. Srdce vône je kvetinové a prenikavé, cítiť ho približne 15 minút po nastriekaní parfumu. Zmes vôní, ktoré sa nachádzajú v parfume, je skutočne jedinečná. Mám rada pižmové vône, a v tomto feromónovom parfume pižmo cítiť vynikajúco. Vôňa však nie je pre každú, je skutočne silná a jej základ je drevitý – cédrové drevo, santalové drevo, pačuli. Vďaka pačuli, ktoré je základom parfumu, môžeme cítiť až drevito – zemitú, silnú vôňu. Základ vône neoklamete, a tak, ak nie ste fanúšičky drevitých vôní, toto zrejme nebude tá správna voľba pre vás. V prípade, ak drevité vône máte rady, výberom sa netrafíte vedľa. Verte mi, že s týmto parfumom vás rozhodne nik neprehliadne. A čo viac, z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že mi feromónový parfum uľahčil komunikáciu s ľuďmi, sršalo zo mňa šťastie a radosť, mala som vyššie sebavedomie a partner mal chuť sa omnoho viac túliť, než inokedy. Môžem povedať, že som s parfumom nadmieru spokojná.

Počuli ste už niekedy o feromónoch?