Testovanie, či skúšanie prírodnej kozmetiky je mojou obrovskou záľubou. Síce som sa veľakrát popálila, a to aj na produktoch, ktoré boli prírodné, napriek tomu na prírodnú kozmetiku nedám dopustiť. Jej skúšanie a testovanie ma baví. Rada sa s vami delím o moje skúsenosti. Verím, že som pomohla nejednej z vás rozhodnúť sa akú kozmetiku zvoliť, či použiť na váš typ pleti. Dnes som si pre vás pripravila recenziu o produktoch kozmetickej značky REN, ktorá je dostupná v obchodoch, kúpeľoch aj lekárňach vo viac ako 50 krajinách po celom svete. Prírodná kozmetika REN využíva najnovšie vedecké poznatky, hi-tech aktívne látky a tvorí prevratné zloženie produktov. Výrobky REN obsahujú len ingrediencie získané z látok 100% rastlinného alebo minerálneho pôvodu. Zároveň všetky kozmetické produkty REN prechádzajú prísnym testovaním a klinickými testami.

Prírodná kozmetika REN

REN – Čistiaci gél

Koža je naším najväčším orgánom a jednoznačne si zaslúži našu osobitnú pozornosť. Našu pokožku pleti potrebujeme pravidelne zbavovať nečistôt a mejkapu. Prvý krok v starostlivosti o pleť by vždy malo byť odlíčenie, pokiaľ sa líčite, a hneď potom čistenie a umývanie pleti. Na čistenie pleti môžete používať čistiaci olej, gél, či mlieko. U mňa už niekoľko rokov vyhráva čistiaci gél. Kedysi som si pleť čistila aj tuhými mydlami určenými na môj typ pleti, no po čase to už moja pokožka nezvládala. A tak som musela prejsť na niečo iné. Ulahodili mi čistiace gély, ktorých sa držím dodnes. Nielen kvalitné pleťové krémy, ale aj kvalitné čistiace gély dokážu zázraky a oplatí sa do nich investovať. Čistenie pleti čistiacim gélom REN odstraňuje nečistoty, pot, kožný maz a mejkap a pripravuje pleť na následnú starostlivosť. Vyčistená pleť totiž lepšie vstrebáva účinné látky v ošetrujúcich výrobkoch.

Vôňa čistiaceho gélu je jemná, nevtieravá. Cítim jemné tóny pomarančovníka, ale i mliečnej vône. Čistiaci gél sa predáva v 150ml baleniach, ktoré vydržia približne mesiac. Záleží od toho, či si pleť dôkladne čistite ráno aj večer a rovnako, koľko množstva výrobku používate. I keď sa v zložení vyskytuje fenoxyetanol, ktorý môže spôsobiť alergickú reakciu a polysorbát, ktorý môže spôsobiť podráždenie pokožky u citlivejších jedincov, nepostrehla som žiadnu negatívnu spätnú väzbu od mojej pokožky. Čistiaci gél REN splnil všetko, čo som od neho očakávala. Navyše výrobok, ani ingrediencie obsiahnuté v ňom, nie sú testované na zvieratách. Momentálne je dokonca čistiaci gél REN v zľave.

Zloženie

voda, glycerín, kokoglukozid, polysorbát 20 (môže spôsobiť podráždenie pokožky u citlivejších jedincov), cantánová guma, pantenol, ovsené aminokyseliny lauroylu sodného, inulín, extrakt z kvetovanej vody pomarančovníka horkého, alfa – glukán oligosacharid, betaglukán, karboxymetyl sodný, fenoxyetanol (môže spôsobiť alergickú reakciu!), benzoát sodný, parfum (prírodný pôvod), kyselina mliečna, linalool

REN čistiaci gél

REN – Denný krém

Po vyčistení, tonizácií pleti a pleťových sérach nasleduje ďalšia dôležitá súčasť starostlivosti o pleť. Kvalitný pleťový krém, ktorý splní všetko to, čo výrobca deklaruje. A takým je denný krém REN. Okrem toho, že na krabičke je dôrazne napísaná prosba o recykláciu obalu, dozviete sa na obale aj to, že je produkt, aj zložky v ňom, je netestovaný na zvieratách a svojím zložením je vhodný aj pre vegánov. Obsahuje olej z ríbezľových semien bohatých na omega 3 – mastné kyseliny, ktoré pomáhajú vyživiť a zjemniť pokožku, ale aj kaméliový olej, ktorý pleť vyhladí a vyplní.

Na svoje si vďaka dennému krému REN prídu najmä ľudia s citlivou, či suchou pokožkou. Pomáha totiž bojovať s nepríjemnými pocitmi na pokožke, ktoré ste možno pociťovali pri iných pleťových krémoch. Na pokožke neštípe, nepáli, ani nesvrbí, ba naopak. Je príjemný, pokožku premastní tak akurát a jej dodá zdravý jemný lesk. Je mi jasné, že zrejme netúžite mať premastnenú pokožku, no napriek tomuto faktoru sa krém dokáže do pokožky dokonalo vstrebať, a tým ju poriadne vyživiť. Ako som spomínala, denný krém REN je určený predovšetkým pre ľudí s citlivou, či suchou pokožku pleti. Aby ste sa však po kúpe a odskúšaní krému nezľakli, tento krém je trochu hutnejší a do pokožky sa vstrebáva najmä vďaka jemnému masírovaniu. Treba mu nechať čas aspoň dve – tri minúty, počas nich masírovať pleť a v zrkadle uvidíte po niekoľkých dňoch omnoho jemnejšiu pleť.

Zloženie

voda, cetearyl alkohol, harmančekový olej, cetearyl ethylhexanoát, myristyl myristát, sezamový olej, glycerín, bambucké maslo, kaprínové triglyceridy, triheptanoin, cetearyl glukozid, myristyl laurát, oryzanol, slnečnicový olej, etylhexylglycerín, brusnicový olej, bisabolol, ríbezľový olej, karbomér (prijateľná syntetická látka), rakytníkový extrakt, mandarínkový olej, vitamín E, rumančekový olej, olej z listov Gáfrovníka lekárskeho, muškátový olej, fenoxyetanol (môže spôsobiť alergickú reakciu!), dehydroacetát sodný, extrakt z rastliny Kudzu, extrakt z Laminárie (riasa), extrakt z listov rastliny Senna, extrakt z nechtíka lekárskeho, glukóza, parfum (prírodný pôvod), extrakt z listov rozmarína, kyselina mliečna, hydroxid sodný, citronellol, geraniol, limonene, linalool

REN denný krém

Počuli ste už o prírodnej kozmetike značky REN?