Ahojte!
Iste viete, že to najlepšie, čo pre mňa môže vo svete kozmetiky existovať sú produkty, ktoré majú čisto prírodné zloženie, nie sú testované na zvieratách a sú šetrné k našej planéte. Práve taký výrobok sa mi podarilo nájsť aj tentokrát, a to priam labužnícky voňajúci čokoládový balzam. No, kto by nemal rád čokoládu, však? Ukoristila som si ho a už som sa ho popravde nevedela dočkať. Nielen kvôli vôni, bola som hlavne zvedavá na samotný efekt. A to zloženie? Všimla som si ho až keď mi prišiel produkt a bola som z neho úplne nadšená. Áno, dokážu ma potešiť naozaj aj takéto, navonok, maličkosti.

 Ako som už v úvode načrtla, čokoládový balzam spĺňa všetky moje „kritéria“ vhodnej kozmetiky. Prvotne ma však najviac na produkte zaujal sklenený obal. Mám veľmi rada, keď výrobcovia myslia na životné prostredie a dajú si tú námahu zaistiť svojim výrobkom niečo viac, než len pofidérny plastový obal, ktorý nie vždy je recyklovateľný. Za obal má čokoládový balzam v mojich očiach veľké plus.
Vôňu som vám už rovnako predstavila v úvode, skutočne labužnícka a lahodná vôňa čokolády. Osobne mi veľmi pripomína čokoládové postavičky z kvalitnej čokolády, ktoré mám v obľube. Priznajme si, čokoládu má rád (takmer) každý. Balzam skutočne vonia tak, že sa vám z neho budú zbiehať slinky, to som si istá. Ak by ste nevedeli, že to je balzam, určite by ste na neho dostali chuť.
Konzistenciou mi príde balzam jemne našľahaný, paradoxne je ale tuhý. Jeho farba je jemne maslová, akoby krémová.
Použitie je veľmi jednoduché, avšak pozor! Tým, že je balzam trošku tuhší, aplikácia vám pôjde trochu ťažšie. Klasicky si však z nádoby naberiete na prst potrebné množstvo (odporúčam menej) a pokožku si ním premasírujete, aby sa balzam poriadne vsiakol a prekrvila sa pokožka. Chcem vás ale upozorniť na fakt, že balzam sa vstrebáva pomalšie, nakoľko prvé zastúpenie v zložení má olej a hneď po ňom nasleduje bambucké maslo. Nie je to však extréme dlhý čas. Môžete počas neho nasávať sladkú vôňu čokolády a vychutnávať si chvíľku vytúženého relaxu a času pre seba.
 Zloženie: mandľový olej, kakaové maslo, včelí vosk, vitamín E
Výrobky značky Renovality nie sú testované na zvieratách, sú vhodné pre vegetariánov (niektoré aj pre vegánov) a majú certifikát CPK (Certifikovaná prírodná kozmetika).
Plusy: Výrobok je vhodný pre vegetariánov.
Senzačné minimalistické zloženie.
Sklenený obal.
Lahodná čokoládová vôňa.
Certifikát CPK.
Priaznivá cena (vzhľadom na fakt, že sa jedná o prírodnú kozmetiku).
Vyživujúci a regeneračný účinok.
Prekrvenie pokožky počas aplikácie.
Výdrž približne mesiac.
Mínusy: Pomalšie vstrebávanie (vzhľadom na úžasné zloženie sa to však dá odpustiť).
Ťažšia aplikácia, nakoľko je produkt tuhší.
Celkové hodnotenie: 9/10
Poznáte značku Renovality? 😇