Ahojte!
Značku Ťuli & Ťuli ste už na mojom blogu mali možnosť pár krát vidieť, a preto ju nemusím predstavovať. Stručne však pre tých, ktorý sú na mojom blogu po prvý raz. Jedná sa o slovenskú, čiže lokálnu značku prírodnej kozmetiky. Už približne mesiac aktuálne testujem šampón s piatimi vzácnymi olejmi, a to arganovým, makadamovým, mandľovým, kokosovým a jojobovým oleom. Od značky Ťuli & Ťuli som už predtým mala možnosť testovať šampón s vôňou lesnej jahody. Bola som preto veľmi zvedavá, či ho šampón s piatimi olejmi tromfne. A stalo sa, tromfol.
Prvé, čo ma vždy zaujme na výrobkoch a pohladí na duši, sú sklenené obaly. Takmer úplne všetky výrobky značky Ťuli & Ťuli sa môžu skutočne pýšiť svojím postojom k ekológií. Obaly sú navyše vratné, a tak podporujete kolobeh recyklácie týchto krásnych sklenených obalov.

Od obalov prejdem ku vôni, ktorá je pre mňa osobne skutočne príjemná. Milujem citrusové vône a prírodný šampón 5 olejov mi vôňou úplne nahral do karát. Nádherná, prenikavá, citrusová vôňa, ktorú si viem predstaviť aj počas leta. Povzbudí zmysly a navyše, pokiaľ ste mali ťažký deň a doprajete si jemnú masáž pokožky hlavy so šampónom, ktorý vonia tak sviežo, určite vás to nabudí.

Čo sa mi však páčilo menej je fakt, že vlasy je potrebné umyť aspoň dva krát, aby boli poriadne čisté. Doslova, aby vŕzgali čistotou. Každopádne, neberiem to ako veľkú prekážku, nakoľko väčšinu šampónov treba použiť aspoň dva krát pre dokonalú čistotu vlasov. Na druhú stranu ma však príjemne prekvapil fakt, že vlasy sú po uschnutí úplne hodvábne jemné, no ťažšie sa rozčesávajú. Šampón 5 olejov má svoje pre aj proti, avšak rozhodne má viac pozitívnych vlastností, než tých negatívnych. Mínusy som našla len dva, ktoré si môžete prečítať aj nižšie. Za to plusov má pomerne viac.

Vlasy si umývam každý druhý deň, avšak šampón ich po dvoch umytiach dokáže umyť tak, že občas si úplne vystačím aj s vlasmi umytými na tretí deň. Šampón okrem iného sľubuje, že vďaka jeho používaniu vám budú menej vypadávať vlasy. Potvrdzujem, počas umývania ich skutočne vypadáva o dosť menej, avšak vlasy vám neskôr aj tak vypadnú pri česaní, nakoľko sú po umytí zauzlené.

Výrobok je vhodný aj pre vegánov a nie je testovaný na zvieratách.

Zloženie: Voda, Koko glukozid, Decylglukozid, Soľ z mŕtveho mora, Panthenol, Glycerín rastlinného pôvodu, Organický (BIO) Argánový olej, Organický (BIO) panenský jojobový olej, Organický (BIO) za studena lisovaný olej z makadámových orechov, Organický (BIO) panenský mandľový olej lisovaný za studena, Organický (BIO) panenský kokosový olej lisovaný za studena, Cetyl alkohol, 100% prírodný konzervant Leucidal, 100% prírodná silica rozmarín, 100% prírodná silica citrónová tráva, Aloe Vera, 100% extrakt z grepových jadier, Kyselina citrónová.

Plusy: Sklenený obal.
Výrobok vhodný pre vegánov.
Obsah prírodných silíc.
Obsah prírodných vzácnych olejov.
Výrobok netestovaný na zvieratách.
Svieža citrusová vôňa.
Po dôkladnom umytí jemné a hebké vlasy.
Ručne vyrobený produkt.

Mínusy: Potreba umyť vlasy aspoň dva krát pre úplne a poriadne umytie.
Vlasy je po umytí šampónov ťažšie rozčesať.

Celkové hodnotenie:7/10

Máte radšej tekuté alebo tuhé formy šampónu? 😇