Ahojte!
Naša pleť potrebuje vždy istú dávky starostlivosti, ktorá spočíva v krémoch, mydlách, sérach, pleťových tonikách, ale i z ďalších prídavkov, akými sú napríklad masky. Osobne mám masky veľmi rada, cítim sa, že aj doma si môžem odpočinúť, zrelaxovať, a pritom nemusím ísť do žiadneho salónu. Nájsť však masku, ktorá nám bude úplne sedieť, je niekedy obtiažne. Úprimne, vždy je to trochu strielanie na slepo, avšak ja som tentokrát „strelila“ masku, ktorá sadla ako riť na šerbeľ. Našla som totiž čistiacu masku, ktorá je vhodná pre všetky vekové skupiny a pre typ pleti, ktorého som vlastníčkou.

Ako som už načrtla v úvode článku, čistiaca pleťová maska je vhodná pre všetky vekové kategórie a pre zmiešanú a problematickú pleť s akné. Poslednú dobu mám problémy s naozaj ľahkou formou akné, s vyrážkami na tvári. Pôsobia veľmi neesteticky a rada by som sa ich zbavila. Akonáhle som videla na e-shope Elnino masku od L’Occitane, skočila som po nej ako pes po klobáse. Páči sa mi totiž, že maska má prírodne zloženie, je vhodná pre moju pleť a navyše výrobok nie je testovaný na zvieratách. Bingo. Bola som v očakávaní, kým prišla. A akonáhle prišla, hneď som si ju šla rozbaliť. Testovala som ju však až prednedávnom, nakoľko som nemala príliš veľa času na nič. Som rada, že som si tých pár minút našla a dodala som pleti poriadne prečistenie, ktoré už skutočne potrebovala.
Použitie masky je veľmi jednoduché, ako pri (takmer) všetkých ostatných maskách. Masku stačí aplikovať na jemne navlhčenú pleť a nechať pôsobiť 5 minút. Obľúbila som si masku z dôvodu, že sa aplikuje úplne jednoducho, prirovnala by som ju ku hydratačnému krému. Navyše sa mi páči, že čistiacu pleťovú masku stačí nechať pôsobiť 5 minút. Za ten čas maska uschne, prečistí vám pleť a je pripravená na opláchnutie. Vďaka rýchlemu pôsobeniu je masku vhodné používať aj ráno.
Farba masky ma prekvapila, pretože som ešte nemala možnosť testovať masku so sivou farbou, ktorá chytá na pleti jemný nádych slabunko modrej. Čo sa však týka vône pleťovej masky, tá je úplne jemná a príde mi veľmi univerzálna. Myslím si, že by mohla byť vhodná aj pre mužov, ktorí sa tiež o seba radi starajú. Zhrnula by som vôňu tak, že neurazí, ale ani príliš nenadchne.
Posledné, čo by som pri maske chcela spomenúť, a zároveň z čoho mám obrovskú radosť, je hliníkový obal, ktorý je úplne prepracovaný. Skvelý jednoduchý dizajn výrobku na ktorom nájdete aj pár slov o čistiacej pleťovej maske. Hliníkové obaly sa mi vždy páčili, preto ani tento nie je výnimkou. Obal uzatvára plastový vrchnáčik, ktorý je tiež zaujímavý. Za obal má u mňa maska plus.
Výrobok je vhodný aj pre vegánov a nie je testovaný na zvieratách.
Zloženie: voda, bambucké maslo, tapiokový škrob, glycerín, slnečnicový olej, cetaryl alkohol, oxid titaničitý, arachidylalkohol, glycerylstearát, triglycerid kyseliny kaprínovej, behenylalkohol, orechový parný olej, tymianový olej, olej z citrónovej kôry, olej z listov eukalyptu, ovocný olej z borievky obyčajnej, arachidylgkukozid, xantánová guma, fenoxyetanol, chlórfenezín, glukonát sodný, silica, tokoferol (vitamín E), parfum, linalool, limonene, oxidy železa
Plusy: Prírodné zloženie.
Výrobok vhodný pre vegetariánov a vegánov.
Vhodné pre problematickú pleť s akné.
Obsah vitamínu E.
Druhú priečku v zložení zastupuje bambucké maslo.
Výrobok netestovaný na zvieratách.
Hliníkový obal.
Jednoduché a rýchle použitie.
Rýchlo schne.
Vyživuje a čistí pleť.
Mínusy: Vyrážok ma nezbavila úplne, ale len čiastočne. Aj to je však veľká pomoc.
Celkové hodnotenie: 9/10
Ako často používate masky na tvár? 😊