Ahojte!
Pomaly prichádza ku nám jar, čo znamená koniec zimy. Pre mnohých je však jar akýmsi „strašiakom“, nakoľko je to obdobie chrípok, a preto je dôležité si posilniť imunitu bylinnými sirupmi, ktoré sú kvalitné a obsahujú vysoký podiel cenných vitamínov. Našla som pre vás dva s ktorými zvládnete jarné prechladnutia ľavou – zadnou. Rakytníkový sirup, ktorý obsahuje 167 – 250% odporúčanej dennej dávky (ODD) vitamínu C a sirup s granátovým jablkom, ktorý obsahuje 75 – 112% ODD vitamínu C. Oba sirupy sú farmárske, prírodné, vhodné pre vegánov a zložené len zo štyroch ingrediencií.
Prvé, čím by som začala, je ich výborná, úplne sladká chuť. Mala som spočiatku obavy, ako budú bylinné sirupy chutiť, no vskutku sú veľmi sladké. Konzumujem ich 3x denne, a to vždy po jednej polievkovej lyžici. Väčšinou sirupy striedam, raz si dám rakytníkový, inokedy zas granátové jablko.

Zatiaľčo rakytníkový sirup obsahuje rakytník, ktorý podporuje imunitu a harmonizuje telo, granátové jablko obsiahnuté v druhom sirupe je silným antioxidantam, ktorý tiež podporuje imunitu. Skutočne je pravda, čo sa hovorí, že bylinky stále častejšie tvoria neodmysliteľnú súčasť nášho života.

Čo však musím veľmi vyzdvihnúť, sú dve veci. Prvou je fakt, že sirupy majú sklenené balenie, čo sa mi veľmi páči, nakoľko je obal ekologický a recyklovateľný. Viem, že niektoré doplnky stravy sú totiž balené v plastových obaloch, čo sa mne osobne vôbec nepáči. Sklenené obaly to u mňa vyhrávajú na plnej čiare. Druhou vecou je fakt, že sirupy sú vhodné pre deti už od 3 rokov a nie sú známe žiadne prípady predávkovania sa. Pozor by si ale mali dať tehotné a dojčiace ženy, nakoľko pre nich nie je vhodné používať doplnky stravy, akými sú bylinkové sirupy. My ostatní si však na nich môžeme úžasné pochutnať, a to ako som už spomínala, najlepšie 3x denne.

Veľmi významný je pre mňa aj pôvod sirupov, oba totiž pochádzajú z Českej republiky, kde ich vyrába pán doktor Jiří Pantuček. Myslím si, že je veľmi dôležité podporovať lokálnych výrobcov.

Zloženie rakytníkového sirupu: invertný fruktózový sirup, rakytník 10% vodný extrakt, vitamín C, sorban draselný

Zloženie sirupu granátové jablko: invertný fruktózový sirup, granátové jablko 10% vodný extrakt, vitamín C, sorban draselný

SIRUP RAKYTNÍK
SIRUP GRANÁTOVÉ JABLKO
Využívate aj vy doplnky stravy? 😊