Ahojte!
Spomínam si na časy, kedy som absolútne namala ani len tušenie, čo je vlastne BB krém. Z názvov ako BB krém, CC krém, či dokonca DD krém som bola skutočne mimo ako jeleň. Nikdy som si ani len nepomyslela, že by som ho niekedy dokonca používala, písala o ňom recenziu a bola s ním tak spokojná. Každopádne, Weleda ma skutočne ešte nikdy nesklamala, čiže som vedela, že ak si niečo objednám od Weledy, určite mi to sadne. Inak tomu nebolo ani pri BB kréme, ktorý som mala možnosť vyskúšať a teraz mám konečne možnosť podeliť sa s vami o moju skúsenosť.

Nie je tomu tak dávno, čo prišla Weleda na trh so svojou novinkou, a to BB krémom v dvoch odtieňoch – Nude, ktorý som mala možnosť otestovať a Bronze, ktorý je vhodný pre tmavšie typy pleti. Niekde som čítala, že pre dokonalé dosiahnutie farby pleti treba použiť oba, zmiešať ich. Každopádne, osobne som si úplne vystačila s BB krémom v odtieni Nude. Všeobecne mám (vraj) svetlejšiu pleť.

V tube sa nachádza 30ml krému a aj keď by sa mohlo zdať, že to nie je veľa, jednoznačne je to množstvo, ktoré pri normálnom používaní vydrží približne dva mesiace. Tuba je plastová, menšia a podľa mňa aj dostatočne skladná. Môžete si krém kľudne hodiť aj do kabelky, nezaberá veľa priestoru.

Vôňa krému je veľmi príjemná a nenútená. Pigmentácia týchto BB krémov je slabá, pretože ide iba o jemne zafarbený krém a nie mejkap. Cieľom je, aby na pokožke pôsobil neviditeľne.
BB krém si vždy natieram ráno na dôkladne vyčistenú pleť. Odporúčam krém nanášať v tenšej vrstve, aby sa vám nevytvorila akási „maska“. Osobne som najskôr naniesla krému v oblasti nosa viac, než bolo potrebné, a tak sa mi začal šúpať. Stačí naozaj naniesť menšie množstvo.

Pred aplikáciou BB krému odporúčam natrieť si pleť aj vašim bežným denným krémom. Až naň potom naniesť BB krém v tenšej vrstve. Určite vám to uľahčí aplikáciu a pleť bude vyzerať prirodzene.

Zloženie: Voda, Glycerin, Babassu olej, Jojobový olej, Sľuda (CI 77019), Glyceryl Stearát Citrát, Alkohol, Galaktoarabinan, Skvalan, Oxid titaničitý (CI 77891), Bambucké maslo, Nezmydlovateľný podiel olivového oleja, Uhorkový extrakt, Cetearyl Glukosid, Extrakt koreňa kosatca nemeckého, Destilát hamamelu virgínskeho, Kremičitan horečnato-hlinitý, Xantanová guma, Kyselina mliečna, Behenyl Alkohol, Glyceryl Caprylát, Oxidy železa (CI 77491), Vôňa, Limonen, Linalool, Citronelol, Benzyl Benzoát, Geraniol, Citral, Farnesol
Používate BB krém? 😇