Ahojte!
Produkty od značky 2SIS na mojom blogu nie sú prvýkrát. Mali ste už možnosť prečítať si aj o kokosovom tuhom šampóne, ktorý som tiež nedávno testovala. Tentokrát som však testovala produkty z jahôdkovo voňajúcej rady Cucu. Mala som možnosť otestovať tuhý šampón s kondicionérom, ale aj tuhé mydlo. Všetky produkty značky 2SIS sú vyrábané s láskou na Slovensku, sú vhodné pre vegetariánov (niektoré aj pre vegánov), sú ekologické a nie sú testované na zvieratkách. Vymenovala som vám len niektoré faktory, ktoré ma najviac ovplyvnili v mojom chtíči spoznať značku 2SIS viac a poriadne otestovať produkty z niektorej ich voňavej rady. Poďme sa teda ponoriť do recenzie.

CUCU MYDLO
Tuhé mydlá sú mojou skutočnou vášňou. Vždy sa na ich testovanie teším najviac. Mám rada ručne vyrábané mydlá, najlepšie tie lokálne, akým je napríklad aj mydlo Cucu.
Mydlo Cucu môžete používať na ruky, na tvár, na telo alebo na holenie. Odporúčam vám napríklad rozrezať ho na dve časti, ako to častokrát s mydlami robím aj ja. Jednu časť používam na umývanie pokožky tela a druhú časť používam na holenie. Mydlo poriadne pení, takže skutočne je vhodnou alternatívou ku holiacim penám, ktoré osobne už nejaký rok nepoužívam.
Miesto si však mydlo nájde aj pokiaľ si s ním plánujete umývať tvár. Odporúčam mydlo najmä ženám, ktoré majú problematickú, zmiešanú alebo mastnú pleť, nakoľko na týchto typoch pleti sa zvyknú tvoriť akné. Vďaka obsahu jahôd a malín, ktoré sú bojovníkmi proti akné, vám mydlo určite pomôže.
Vôňa je veľmi jemná, ovocná, jahodovo – malinová. Nie je prenikavá a hodila by sa aj pre deti.
Osobne ma však veľmi zaujal aj fakt, že obal mydla Cucu je kompostovateľný, prípadne ho môžete zaslať späť spolu s ďalšími obalmi na recykláciu firme 2sis.
Zloženie:  voda, hydroxid sodný, kokosový olej, bambucké maslo, olivový olej, jahodový extrakt, malinový extrakt, jahodový prášok, malinový prášok, sľuda – prírodné farbivo, íl

Celkové hodnotenie: 10/10

CUCU TUHÝ ŠAMPÓN
 
Od báječného mydla sa presuniem ku šampónu Cucu, ktorým si budete mať chuť umývať vlasy každú chvíľu. Má nádhernú sladkú vôňu, ktorá pohladí vaše zmysly. A aj keby sa vám skutočne nechcelo umývať vlasy, túžba po sladučkej vôni by vás jednoznačne premohla. Som si tým istá.
Čo je však ešte lepšie, šampón Cucu je vhodný pre všetky typy vlasov, takže si na ňom môže „pochutnávať“ majiteľka akýchkoľvek vlasov. Určite však nejednu z vás zaujíma výdrž.
Tuhý šampón vám bez problémov vydrží aj 6-7 týždňov, čo je skutočne skvelá a dlhá výdrž.
Šampón výborne pení, čo som skutočne ocenila. Zbaví vlasy úplne všetkých nečistôt a pri druhom umytí vlasy doslova vŕzgali od čistoty, boli úplne zbavené mastnoty a špiny. Vlasy som si umývala so šampónom klasicky každý druhý deň presne tak, ako som zvyknutá. Som si však istá, že niektorým slečnám kľudne postačí umývať si vlasy každý tretí deň, je to len o zvyku.
Nakoľko je šampón tuhý, skvelo sa hodí napríklad aj na cestovanie, či už lietadlom alebo len tak s priateľmi na víkend v horách. Je skutočne skladný a veľmi praktický.

Zloženie: tenzid z kokosového oleja, voda, olivový olej, extrakt z morskej riasy, žihľava, kostihoj, jahodový olej,  malinový olej, jahodový prášok, malinový prášok, íl, sľuda – prírodné farbivo

Celkové hodnotenie: 9/10

CUCU VLASOVÝ KONDICIONÉR
Vlasový kondicionér je v tekutej forme, príliš tekutej forme. Skutočne je veľmi vodnatý a trošku ťažšie sa s ním narába. Väčšinou mi skĺzne z ruky skôr, než ho stihnem aplikovať na vlasy.
Po aplikácií na vlasy ho nechávam pár minút pôsobiť, ako je to pri kondicionéroch bežné. Do vlasov sa zatiaľ stihnú vstrebávať oleje, žihľava (ktorá je mimochodom výborná aj na lupiny) a kostihoj.
Vôňa je rovnaká ako pri šampóne, avšak málinko silnejšia, sladučká vôňa, ktorá prevonia vlasy.
Po umytí a vysušení vlasov sa vlasy veľmi dobre rozčesávajú, nezamotávajú sa a sú veľmi jemné na dotyk, úplne hladké. Kondicionér dokonca dokázal vyživiť aj moje suché vlasy. S veľkou pravdepodobnosťou za to môžem vďačiť aj olejom, ktoré kondicionér obsahuje.
Výrobok vlasy nezaťažuje, nemastní (a to ani ak si ho dáte väčšie množstvo) a pokožka hlavy po jeho aplikácií vôbec nesvrbí (žiaľ, mala som aj takú skúsenosť s kondicionérmi). Navyše nevytvára lupiny, práve naopak. Vďaka obsahu žihľavy im pomáha predchádzať.
Vlasový kondicionér je v plastovom tégliku, ktorý po umytí môžete vrátiť späť značke 2sis na recykláciu.

Zloženie: voda, olivový vosk, olivový olej, žihľava, kostihoj, jahodový olej, malinový olej, jahodový prášok, malinový prášok, xantánová guma, konzervant – schválený Ecocert-om, sľuda – prárodné farbivo

Celkové hodnotenie: 9/10

Zaujala vás rada Cucu? 😊