Ahojte!
Pokiaľ príde na rad téma farbenia vlasov chemickými farbami, radšej ustupujem. Vlasy si nimi nefarbím, no ak už mám chuť na zmenu, zvolím si kvalitnú hennu. Chemické farby na vlasy nepodporujem, henna je pre mňa voľbou číslo jeden. Keď ma oslovil e-shop Naureus, či mám chuť otestovať novinku na slovenskom trhu, povedala som si: „Jasné, prečo nie.“. S Hennou som predsa nikdy nemala zlú skúsenosť a navyše som bola poctená, že môžem testovať novinku, značku Indus Valley.

 Vždy, keď si vlasy idem farbiť hennou, zverím svoje vlasy do rúk mojej obľúbenej kaderníčke. Tentokrát sme však obe ostali milo prekvapené. Henna by totiž na vlasoch mala pôsobiť približne dve hodiny. Dočítali sme sa však, že henne od Indus Valley stačí 45 minút, pokiaľ máte vlasy približne po ramená, ako je tomu v mojom prípade.
Balenie obsahuje 2 vrecúška prášku (60g+60g), 1 aplikačný štetec, 1 pár rukavíc, 1 čiapku a príbalový leták v anglickom, ale i slovenskom jazyku. Pokiaľ máte vlasy po ramená, vystačíte si však len s jedným sáčkom. Príde mi to veľmi výhodné, nakoľko po ďalší krát môžete použiť druhý sáčok a nemusíte si hneď kupovať ďalšie balenie henny na vlasy. Aby som vás však uviedla do ceny, balenie s dvomi sáčkami vás vyjde 9,99€. To znamená, že jedna aplikácia stojí v prepočte necelých 5€. Samozrejme v prípade, ak máte vlasy po ramená. Pri dlhších vlasoch treba rátať s tým, že treba využiť oba sáčky.

Hennu Indus Valley je potrebné aplikovať na umyté a vysušené vlasy. Následne nechajte zovrieť 300ml čistej vody a nasaďte si rukavice. Požadované množstvo prášku nasypte do nekovovej nádoby a prilievajte horúcu vodu. Zároveň zmes miešajte, nesmú v nej totiž ostať hrudky. Ďalej aplikujete hennu podľa návodu, ktorý je pribalený v každom balení. Farba je vhodná nielen pre ženy, ale aj pre mužov.

Osobne som bola s hennou spokojná, avšak výsledná farba rozhodne nebola ohnivočervená, ako sa píše na obale. Nerobím však z toho tragédiu, nakoľko sa mi páčia viac prirodzené farby. Henna mi však vlasy presvetlila a vyživila, čo môžete vidieť aj na poslednej fotke. Bodíky jej však strhávam za to, že  požadovaný odtieň sa skutočne minul realite. Navyše vás musím upozorniť, že hennu z vlasov cítiť, avšak nejde o nič vážne. Každú jednu hennu je z vlasov cítiť približne ešte deň – dva po aplikácií.

 Produkt má certifikáty EcoCert, USDA Organic a Hypoallergenic. Navyše je dermatologicky testovaný a vhodný aj pre vegánov. Značka Indus Valley netestuje svoje výrobky na zvieratách.
Zloženie: amla, indigovník (list), lawsonia (henna – list), harmanček (kvet), senovka (semená), kasia (netrual henna – list), bakopa (list), chebula (koreň)
Celkové hodnotenie: 7/10
Pridávam vám fotku mojej menšej vlasovej premeny s rastlinnou farbou – hennou na vlasy. Ako môžete sami vidieť, odtieň sa príliš nezmenil, no vlasy sa trošku presvetlili a vďaka henne ožili. Na fotke vľavo mám vlasy v úplne prirodzenej forme, na fotke vpravo mám vlasy vyfúkané a nafarbené. Vďaka henne vlasy skutočne získali lesk, avšak odtieň určite nie je ohnivočervený, ako sa uvádza na obale.
Používate alebo ste už niekedy vyskúšali hennu na vlasy? 😇