Ahojte!
Spomínate si ešte na slovenskú značku prírodnej kozmetiky Ťuli a Ťuli, ktorú som vám predstavila hneď v dvoch článkoch? Pokiaľ nie, nič sa nedeje, dnes vám totiž prinášam ďalšie parádne produkty, ktoré mi v poslednom čase robili „spoločnosť“ v kúpeľni. Predstavím vám pleťový krém s vôňou medovky, sprchový gél s vôňou hrušky a makadam vlasový olej. Možno vám to príde na chvíľu zvláštne, že tentokrát v mojej kúpeľni nebolo tuhé mydlo, ale gél. Ak však budete čítať ďalej, dozviete sa, ako sa veci majú a či mi všetky tri produkty sadli alebo naopak, či som bola nespokojná.
SPRCHOVÝ GÉL HRUŠKA

Aj keď nie som práve milovníkom sprchových gélov, sprchový gél s vôňou hrušky som si vybrala zámerne. Predtým som mala možnosť otestovať šampón s vôňou lesnej jahody, ktorý voňal famózne, a tak som sa rozhodla vyskúšať aj sprchový gél, avšak s inou vôňou, či ma rovnako vôňa prekvapí a chytí za srdce. A chytila, predsa len. V ponuke majú sedem vôní sprchových gélov, a to vôňu lesnej jahody, medovky, levandule, pomarančového kvetu, gáforu (pre mužov), citrón – limetka a samozrejme hrušky, ktorú som pre vás otestovala, nakoľko mi prišla z ponuky najzaujímavejšia.
Rovnako sa mi páči aj obal, ktorý je rovnaký ako pri šampónoch, sklenený a po umytí znovu použiteľný. Vrchnák je z dreva a celý obal je zero – waste, rovnako ako aj pri ďalších dvoch výrobkoch.
Sprchový gél hruška je obohatený o certifikovaný organický glycerín a o vonný olej Hruška. Je vytvorený z organických rastlinných olejov a zo zložiek zjemňujúcich pokožku.

Zloženie: voda, kokoát draselný, oleát draselný, organický glycerín, lauryl betaín, benzylalkohol, vonný olej Hruška, draselné soli mastných kyselín palmojadrového oleja, kyselina palmového jadra, decylglukozid, citrát draselný

PLEŤOVÝ KRÉM MEDOVKA

Pleťový krém by mal byť nevyhnutným produktom pre všetkých, nielen pre ženy. Kvalitný pleťový krém, ktorý je ako šitý na typ vašej pokožky, dokáže divy. Nie každá žena má však rada mastný pocit na pleti, a tak som našla produkt pri ktorom vám viem zaručiť, že určite mastnú pleť po aplikácií mať nebudete. Sama mám problémy so zmiešanou pleťou a moje čelo sa miestami skutočne leskne ako diskoguľa. Možno aj to bolo dôvodom, prečo som sa rozhodla vyskúšať pleťový krém medovka. Prírodná silica z Medovka mellisa pôsobí hojivo na pokožku a osviežuje vďaka svojej sviežej vôni. Osobne mi pleťový krém medovka pomohol aj s vyrážkami. Nakoľko som mala mnohokrát mastné čelo, vyhadzovali sa mi na čele vyrážky. Aktuálne sa mi vyhodí už len jedna vyrážka a to skutočne len sem – tam, čo ma veľmi teší. Okrem iného má pleťový krém aj antibakteriálne účinky a pokožku vyhladzuje.
Pri každodennom používaní vám krém vydrží približne mesiac, kľudne ho môžete využívať aj na noc.

Zloženie: voda, ružová voda, organické bambucké maslo, extra panenský olivový olej lisovaný za studena, organicky za studena lisovaný olej z avokádovej dužiny, organický slnečnicový olej, emulgačný vosk, organický panenský kokosový olej lisovaný za studena, organický palmový olej, 100% prírodná silica medovka melisa, konopný olej, fenoxyetanol, prírodný emulgátor a konzervačná látka kyselina steárová, prírodný emulgátor xantánová guma, konzervačná látka Plantaserve P. 

VLASOVÝ OLEJ MAKADAM

Posledným produktom, ktoré som vyskúšala od zn. Ťuli a Ťuli bol vlasový olej. Nakoľko mám suché vlasy, bola som názoru, že mi pomôže. Pomohol. Každopádne sa s produktom musíme osobitne zoznámiť, nakoľko sa predsa len jedná o produkt, ktorý ľudia nepoužívajú bežne.
Vlasový olej sa používa tak, že si umyjete vlasy čistou vodou, vmasírujete do vlasov (nie do pokožky hlavy) olej, chvíľu počkáte a vlasy umyjete svojim šampónom, najlepšie však prírodným.
V súvislosti s produktom mi napadla úsmevná situácia, ktorá sa mi stala pred pár dňami. Sedeli sme v škole a spolužiak mi zrazu vraví – „Aké máš krásne lesklé vlasy, čo používaš?“ ostala som v pozitívnom slova zmysle prekvapená. Málokedy sú moje suchotinky lesklé. Teraz to však dokonca videl aj spolužiak, čo ma ešte viac potešilo, nakoľko mnoho chlapov je skutočne nevšímavých. Za svoje lesklé vlasy vďačím vlasovému oleju. Momentálne ho mám už na dne, avšak skutočne je to produkt, ktorý sa oplatí minimálne vyskúšať. Navyše má praktický rozprašovač, neunikne vám ani kvapka.

Zloženie: organický za studena lisovaný olej z makadámových orechov

Dávate aj vy prednosť slovenskej, a teda lokálnej prírodnej kozmetike? 😊