Ahojte!
Predstavte si produkt, ktorý použijete miesto vašej micelárnej alebo čistiacej pleťovej vody. Ak si ho nedokážete predstaviť, priblížim vám ho. Vlastne vám ho rovno predstavím. Čistiaca pena. Nikdy predtým som takýto výrobok neskúsila a nemala som s ním skutočne žiadne skúsenosti. Určite však o mne viete to, že sa sústreďujem práve na produkty, ktoré som predtým neskúšala a chcela by som vám ich predstaviť. Navyše je čistiaca pena jeden z produktov, ktoré už budem môcť pokladať za stálice. Možno si teraz kladiete otázku, čím ma tak zaujal..

Zaujal ma tým, že je istým spôsobom ekologickým riešením. Dobre, možno nie tak celkom, to pripúšťam. Rozhodne by sa mi viac páčil v sklenenom obale, to by bola priamo trefa do čierneho a moje srdce by zajasalo radosťou. Produkt je sám o sebe ekologický tým, že po jeho používaní už nemusíte používať žiadnu ďalšiu pleťovú vodu na dočistenie. Ak ste sa teraz zarazili, nič sa nedeje. Tiež som bola veľmi prekvapená. Ruka v ruke s čistiacou pleťovou vodou idú aj tampóniky, čiže na tých tiež ušetríte. Čo viac, čistiaca pena vydrží dlhšie ako pleťové vody v klasickom balení. Kelímok môžete navyše neskôr využiť na ďalší produkt, prípadne na cestovanie, ak si budete chcieť niečo malé zbaliť.
Soaphoria ponúka čistiace peny hneď v niekoľkých verziách pre rôzne druhy pleti. Konkrétne ja som siahla po čistiacej pene určenej pre zmiešanú až mastnú pleť, pochopiteľne. Oceňujem, že je produkt vhodný pre každodenné použitie, či už pre suchú pleť alebo mastnú. Jednoducho sa môže (a odporúča sa) používať každý deň.
Konzistencia je zo začiatku tuhšia, ale po nanesení na vlhkú pleť sa zmení na jemnú krémovú penu s ktorou sa dobre pracuje. Pena dokáže odstrániť aj mejkap (v mojom prípade korektor a púder), avšak mne čistiaca pena pomáha najmä na čistenie pleti vtedy, ak na sebe nemám ani, už spomínaný, korektor a púder.  Čistiaca pena dokáže pleť skutočne vyčistiť na jednotku a vždy sa teším na jej používanie. Po umytí peny je pleť žiarivo čistá.

Produkt je vhodný aj pre vegánov (neobsahuje žiadne živočíšne zložky).

Zloženie: glycerín rastlinného pôvodu, voda, Sorbitol (zvlhčovadlo, alkoholický cukor rastlinného pôvodu), tenzidy rastlinného pôvodu, pupalkový olej, Nechtík lekársky, tamanu olej, zelený íl, kuchynská soľ, konzervanty, Rozmarín lekársky, Pamajorán obyčajný, Citrónovník bergamotový, Citrónovník limetový, Arthrospira Platensis (zelenomodrá riasa), Allantoin (aktívna zložka z Kostihoja lekárskeho (Symphytum Officinale), Kyselina citrónová, Kyselina stearová

Skúsili ste niekedy čistiacu penu na tvár? 😊