Ahojte!
Spomínate si na zubnú pastu s názvom Perlička, ktorú sme ako deti používali? Nemám ani poňatia, či sa ešte predáva, avšak bola to zubná pasta, ktorá mala chemické zloženie a osobne by som to svojim deťom nikdy nedala. Perličku však spomínam z iného dôvodu.. Pokiaľ vám chutila, mám pre vás tip na zubnú pastu, ktorá má podobnú chuť, avšak narozdiel od Perličky má prírodné a kvalitné zloženie, ktoré neublíži vašim zubom ani ďasnám.


Už v úvode som načrtla, že chuť zubnej pasty je podobná Perličke. Sladučká, príjemná, avšak zároveň chladivá a svieža. Ak si budete prvýkrát umývať zuby prírodnou pastou, asi ako prvé vás prekvapí, že nebudete mať ústa plné peny. Je to v dôsledku chýbajúcich penivých prísad, ale je to v poriadku, pretože pena nie je to, čo umýva zuby.
Veľmi pozitívne hodnotím aj cenu zubnej pasty, ktorá vychádza približne na 4€. Iste viete, že prírodné produkty, a rovnako aj prírodné zubné pasty, často šplhajú s cenami vyššie. Ľudí to tým pádom odradí a ani ich nevyskúšajú, čo na druhú stranu chápem. Natura Siberica však celkovo má výborné ceny, čo sa týka ich kvality a faktu, že sa jedná o prírodnú kozmetiku.  Človek skutočne nedá dokopy nič za to, aby vyskúšal niečo nové a dám ruku do ohňa za to, že minimálne polovica ľudí by ostala už pri prírodných pastách. Žiaľ, aj keď to počúvate neradi, chemické zubné pasty vám v ústach robia poriadnu neplechu, nevraviac o tom, že sú často plné toxínov. Minimálne 2x za deň by ste si mali umývať zuby, a ak používate chemické zubné pasty, 2x denne dávate priamo do tela toxíny cez vašu sliznicu. Pri tomto ma vždy doslova strasie a som rada, že volím prírodu, ktorá mi neublíži.
Zubná pasta vám zaistí dlhotrvajúci komfort pre vaše zuby a ďasná, je takmer isté, že vám ďasná nebudú krvácať. Táto zubná pasta jemne čistí zuby, odstraňuje zubný povlak, poskytuje účinnú ochranu proti vzniku zubného kazu a zubného kameňa. A narozdiel od chemických pást, je bez toxínov a škodlivých látok.

V samotnom zložení môžete vidieť, že prírodná varianta zubných pást je niekoľkonásobne lepšia a zdravšia.

Zloženie: Voda, hydratovaný oxid kremičitý, hydrogenovaný hydrolyzát škrobu, glycerín, extrakt z Jarabiny sibírskej, extrakt z ihličia Smrekovca sibírskeho, extrakt z ihličia Borievky obyčajnej WH, voda z kvetov Hlohu obyčajného, šťava z plodov Šuchy čiernej, voda z listov Ríbezle čiernej, extrakt z malín, extrakt z plodov Morušky, olej zo semien Brusnice veľkoplodej, kokamidopropylbetaín, celulózová guma, xantánová guma, glycerofosfát vápenatý, olej z plodov Rakytníka rešetliakového, borovicový amidopropyl betaín, rakytníkový amidopropyl betaín HR, aróma, citrát zinočnatý, papaín, mentol, sodná soľ sacharínu, PVP, kyselina citrónová, benzoan sodný, sorbát draselný, Cl 77891, Cl 73360.

Používate prírodné zubná pasty?  😊