Ahojte!
Občas nájdete produkty, ktoré by ste kľudne mohli opísať jednou vetou, ktorá ich (takmer) dokonalo vystihuje. Platí to pri mnohých produktoch, avšak pri tomto dvojnásobne. Ako znie veta, ktorú mám na mysli? Jednoducho: „Buď si zvyknete alebo si to už nikdy viac nekúpite.“. Málokto príde na chuť prírodným šampónom, pretože prechod z chemických je občas vskutku ťažký (avšak len na pohľad). Rovnako na chuť nepríde každý ajurvédskej kozmetike, ktorá má typickú orientalnú vôňu. Predom vás musím upozorniť, že tento šampón najviac prospeje ženám, ktoré nemajú svetlé vlásky a skutočne milujú, prípadne aspoň túžia vyskúšať, ajurvédsku kozmetiku. 😇

Nejdem sa venovať najskôr veciam, ktorým sa venujem obvykle. Úplne na začiatku vám totiž musím ešte raz pripomenúť, že vôňa je skutočne kvetinová, orientálna a cítiť v nej všelijaké éterické oleje. Podobný šampón som už mala, a tým pádom sa mi vôňa páči a nie je mi úplne cudzia. Mám rada takéto indické vône. Silno verím v liečivú silu byliniek, ktoré môžeme prijať v potrave. Rovnako však verím aj na silu byliniek, ktoré sa nachádzajú v kozmetike.
Šampón príliš nepení, čo môže vo vás vvolávať pocit, že si ho nanášate málo. Šampónu skutočne stačí menej, vlasy vám poriadne umyje. Raz som to aj ja prehnala s množstvom, pretože som si myslela, že mi vlasy neumyje poriadne. Druhý deň som mala vlasy zlepené a na oko vyzerali dokonca mastné, takže rozhodne to s ním nepreháňajte.
Vlasy sú po umytí (pokiaľ použijete primerané množstvo) už na prvý pohľad lesklé a vyzerajú zdravo, čo oceňujem asi najviac. Navyše vlasy voňajú aj na druhý deň. Doporučujem vyskúšať aj ženám, ktoré majú problém s objemom, pretože tento šampón je na objem vlasov skutočný zázrak. Nemohla som tomu uveriť. Šampón som dala vyskúšať svojej známej, ktorá má problém s objemom vlasov a naozaj neviem opísať to, aká som ostala prekvapená.
Konzistencia šampónu mi veľmi pripomína gél. Jedná sa o akúsi želatinovú konzistenciu, veľmi zaujímavé.

Zloženie: Voda, Coco Glucoside, Lauryl Glucoside, Sodium PCA, Glycerín, Betaín, Rosa damascena (ruža), Aloe barbadensis gél, Ibištek, Vetiver, Sladké drievko, Lodhra, Glyceryl Oleate, Sodium Cocoyl Glutamate, Caprylyl / capryl Glucoside, kyselina citrónová, Sodium citrate, Coco Caprate Caprylate, Amla, Reeth, Shikakai, éterický olej Citrus aurantium (neroli), olej z ryžových otrúb, hydrolyzovaný mandľový proteín, hydrolyzovaný pšeničný proteín, skvalén, ceramide 3, xantánová guma, Sodium Levulinate, Potassium Sorbate, Zinc PCA, olej Azadirachta indica, Citral, Geraniol, Farnesol, Linalool, Limonene.
Khadi šampón má okrem iného aj certifikát BDIH, ktorý označuje kontrolovanú prírodnú kozmetiku. Poteším však aj vegánov, pretože produkt je 100% vegánsky. Za mňa skutočne obrovský palec hore tomuto produktu.

Máte radi orientálne vône? 😊