Ahojte!
Balzamy na pery sú produktom, ktoré využívam denno – denne ako na bežiacom páse. U mňa nikdy nevydržia príliš dlho, používam ich naozaj stále. Niekedy sa mi dokonca „podarí“, že balzam u mňa nevydrží ani mesiac. Možno by som to prirovnala ku závislosti, avšak skutočne nenávidím suché pery. Ak sa však už rozhodujem pre nejaký balzám, rozhodne musí byť prírodný. Poznáte to, občas si každá z nás oblízne pery, a tým pádom neúmyselne dostaneme balzam z pier priamo do nášho tela cez ústa. Neviem si predstaviť, že by som zjedla nejakú chemickú, odpornú kozmetiku. Mať po ruke balzam je pre mňa skutočne dôležité, no ešte dôležitejšie pre mňa je fakt, aby bol prírodný. Nedávno som objavila ďalší zaujímavý prírodný skvost o ktorom vám dnes napíšem – ovocný balzam na pery.
Ako som už načrtla na začiatku, balzamy na pery, ktoré používam, musia byť prírodné. Inak tomu nie je ani v tomto prípade, balzam má skutočne úžasné zloženie. Môžem pokojne napísať, že jeho zloženie je jedno z najlepších. Okrem toho, že ovocný balzam na pery obsahuje vitamíny, obsahuje aj veľmi cenné oleje, ktoré chránia a vyživujú naše pery.
Vždy ma balzam v prvom rade osloví najmä vôňou, kým ho ešte nemám na perách. V samotnom názve má balzam napísané „ovocný“, teda jeho vôňa je skutočne ovocná. Nie je však umelá, akú môžete poznať napríklad z balzamov na pery ako Labello a pod. Cítiť v nej jahody spojené s niečim veľmi sviežim. Osobne som tú sviežosť nevedela identifikovať, avšak píše sa, že vôňa je jahodová spojená s vôňou limetky, čiže pravdepodobne sviežosť, ktorú cítiť v balzame, je práve vôňa limetky. Skutočne veľmi príjemná vôňa, ktorú by ocenilo mnoho žien.
Rozhodne však vôňa nie je to, čo je najviac podstatné. Najpodstatnejšie je to, či balzam skutočne dokáže splniť všetko to, čo sľubuje. Väčšina balzamov sľubuje, že pery hydratuje a vyživí. Pri tomto balzame musím súhlasiť, skutočne pery hydratuje. Hneď po nanesení vidno zmenu. Ovocný balzam nezanecháva mastný pocit, na perách je veľmi ľahký. Osobne mám celkom rada mastné balzamy, avšak viem, že niektorým ženám mastnota balzamov môže prekážať. Ak aj vy patríte medzi ženy, ktoré dávajú prednosť balzamom, ktoré sú na perách úplne ľahúčke, tento by pre vás mohol byť správnou voľbou. Som s ním naozaj spokojná, no neodporúčam vám oblizovať ho! 😃
Zloženie: mangové maslo, kakaové maslo, biely včelí vosk, malinový olej, slivkový olej, melónový olej, esenciálny olej z limetky, jahodový extrakt v glyceríne, limonene, linalool, citral.
Používate prírodné balzamy na pery? 😇