Ahojte!
Čistenie pleti by podľa mňa malo byť bežnou dennou rutinou u každého jedného z nás. Aj u žien, aj u mužov. Deň u mňa končí až vtedy, keď dôkladne odstránim nečistoty a prebytočný maz z pleti. Na svoje denno – denné čistenie pleti používam mydlo s čiernym uhlím, pleťové tonikum na dočistenie pleti a krém vhodný k mojej pokožke. Okrem toho si veľmi rada doprajem raz (občas aj dva krát) do týždňa rozmaznávanie v podobe masky na pleť. Maska na pleť musí taktiež korešpondovať s mojim typom pleti, ako každý jeden výrobok, ktorý používam. Tentokrát mi zaslal e-shop Elnino.sk novinku na pleť od Frais Monde, ktorú som si okamžite obľúbila. Možno aj vďaka tomu, že je to maska vhodná pre všetky typy pleti, takže smelo do skúšania. Produkty vhodné na každý typ pleti mám obzvlášť rada.😇

Čistiace masky patria medzi mojich obľúbencov a medzi stálice v starostlivosti o moju pleť. Občas natrafím na masky, po ktorých ma však veľmi štípe pleť. Preto vždy zvážim, akú masku si nanesiem na pleť. Prvotne, ako som zbadala túto masku som mala zmiešané pocity. Bála som sa, či náhodou nebude jedna z tých, ktorá ma bude štípať. Veľmi som sa však mýlila. Ílová maska od Frais Monde neštípe ani náhodou. Po nanesení na tvári zanecháva príjemnú, veľmi jemnúčku vôňu. Samozrejme som si teraz viac ako istá, že nie každému príde táto vôňa príjemná, avšak mne sa vôňa ílovej masky páči. Masku nechávam na tvári zaschnúť 20 minút a následne ju umývam, najlepšie teplou vodou. Priznám sa, ja ju umývam vlažnou vodou a účinok má naozaj výborný. Najväčšie plus patrí tejto maske vďaka tomu, že mi pleť dokáže poriadne prečistiť a tým pádom ma úplne zbaví mazu. Vďaka nej nemám takmer celý deň problém s mastnou a lesklou pleťou.
Ílová maska má redšiu konzistenciu, než akú som očakávala, avšak absolútne v tom nevidím problém. Nanášanie masky je však jednoduché, dobre sa rozotiera a na pokožke drží. Viac ma však zarazilo, že masku stačí používať v naozaj tenučkej vrstve, na to som teda zvyknutá nebola. Rýchlo som si však zvykla a teraz to vnímam ako ďalšie pozitívum výrobku. Menšia spotreba = dlhšia výdrž.
Účinné zložky: čierny íl (stopové prvky, minerály a esenciálne soli podporujú zdravé fungovanie pokožky), termálna sírna voda (harmonizuje a obnovuje pokožku), kvetová voda z pomarančovníka (extrakt z pomarančovníkových kvetov obsahuje flavonoidy, vitamíny a limonén, ktorý redukuje známky únavy, presvetľuje, zjemňuje a obnovuje pokožku) a extrakt z rebríčka obyčajného (extrakt získaný z listov pôsobí proti starnutiu pleti, ktorú aj farebne zjednocuje).
 
Zaujala vás táto maska od Frais Monde? 😇