Ahojte!
Na kozmetiku sa dá minúť naozaj veľa peňazí. Mnohokrát majú ženy pocit, že všetko, čo má astronomickú cenovku zaručuje kvalitu a určite sa to oplatí. Nevravím, že drahé výrobky  nie sú kvalitné, avšak prečo míňať mnoho peňazí za kozmetiku, ktorá sa dá zohnať aj lacnejšie? A v rovnakej kvalite? Aj s malým rozpočtom si môžete dovoliť prírodnú kozmetiku. Reč bude dnes o kastílskom mydle, ktoré naozaj nie je drahé. Tým pádom vyvraciam mýtus, že prírodná kozmetika = drahá kozmetika. 😊

Kastílske mydlo sa vyrába už od 12. storočia. Svoj pôvod má v Španielsku, kde bol dostatok olivových hájov a tým aj dostatok olivového oleja na výrobu tohoto mydla. Veľmi oceňujem fakt, že mydlo sa skladá len z dvoch ingrediencií – z čistého olivového oleja a zo saponifikovaného olivového oleja. S istotou sa dá o kastílskom mydle povedať, že je 100% olivové, pretože nič viac neobsahuje. Z toho vyplýva, že aj jeho vôňa je veľmi jemná a prírodná, necítiť v nej žiadne umeliny.
Kastílske mydlo má neuveriteľne veľa možností využitia. Všade, kde potrebujete niečo vyčistiť, kastílske mydlo sa hlási do služby. Môžete ho využiť na umývanie tváre, tela, vlasov, ale aj na umývanie špinavých riadov, podlahy alebo na pranie. Okrem tejto škály možností sa vám ponúka aj možnosť umývať s ním našich štvornohých miláčikov, pre ktorých toto mydlo nie je ani prinajmenšom dráždivé. Dráždivé nie ja ani pre deti, a tak sa v žiadnej domácnosti nestratí. Fantázii sa medze nekladú, kľudne ho môžete využiť aj na čokoľvek iné. Myslite však aj na to, že kastílske mydlo je vhodné naozaj pre každý typ pleti, no najviac ho ocení suchá a citlivá pokožka.
Ako veľké plus považujem pri tomto produkte to, že je úplne zero – waste. Príde vám „nahé“, len v papierovom obale.
Od kastílského mydla neočakávajte, že bude mať dobrú penivosť. Rovno vás niektorých asi sklamem, avšak mydlo má naozaj veľmi slabú penivosť. Pomôže tomu však, ak si telo premasírujete rukou na miestach, kde ste ním prechádzali mydlom. Aj keď mydlo takmer nepení, pokožku nevysušuje. Práve naopak. Pokožka je po umytí mydla veľmi jemná a príjemná na dotyk.

Máte aj vy nejakú skúsenosť s Kastílskym mydlom? 😊