Ahojte!
Dnes by som vám rada predstavila produkt, ktorý rada používam „v boji“ proti nepríjemnému zápachu z potu. Jedná sa o šalviový dezodorant, ktorý narozdiel od antiperspirantu len zmení zápach potu (neutralizuje baktérie, ktoré ho spôsobujú), avšak nenarúša nijak činnosť potných žliaz. Tým pádom je bezpečný a určite nespočetne krát lepší, ako klasické antiperspiranty.
Musím však ešte podotknúť, že za nepríjemný zápach potu môžu baktérie, ktoré sa nachádzajú na pokožke a rozkladajú ho. S pomocou dezodorantu si ale dokážeme zachovať celodennú sviežosť. Navyše sa vraví, že šalvia je v tomto výborná.

Určite ste už počuli, že pokiaľ sa veľmi potíte, mali by ste si zájsť do lekárne (poprípade do najbližšieho obchodu) zadovážiť šalviový čaj. Šalvia je výborná práve vďaka tomu, že dokáže potlačiť potenie. Okrem toho sa však so šalviou môžu vymývať aj rany, pretože má protizápalové účinky. Šalvia má omnoho viac využití, avšak rada by som vás zoznámila so šalviovým dezodorantom.
V prvom rade musím zmieniť to, že vôňa je podľa mňa unisex, a tak možno nie každej žene bude vyhovovať. Korenistá, bylinková vôňa možno neulahodí každému, avšak spojenie šalvie, rozmarínu a levandule je naozaj veľmi príjemné. Osobne korenisté vône príliš nevyhľadávam, kedže mám najradšej svieže a citrusové, avšak táto vôňa mi sadla. Ku vôni by som rada spomenula aj výdrž. Čo sa týka výdrže vône, rovno vám poviem, že nevydrží príliš dlho. Intenzívne cítiť dezodorant prvé dve hodiny, avšak neskôr ho už necítiť. To však neznamená, že vám potom začne znovu zapáchať pot. Práve naopak. Aj keď je tento produkt dezodorant a nie antiperspirant, potím sa s ním menej a ani pot nemá výrazný zápach. Povedala by som dokonca, že aj keď intenzívna vôňa vyprší, pot nemá žiaden zápach.
Dezodorant sa nachádza v sklenej nádobe, za čo som veľmi rada, kedže je to ekologická forma balenia (resp. nádoby). Balenie má 100ml a priemerne vydrží celý mesiac, možno aj viac. Záleží od toho, ako často používate  dezodorant a v akom množstve.
Ďalšie plus, okrem ekologického balenia som našla v tom, že produkt nerobí fľaky na oblečení a všetky tričká sú po vypraní bez akýchkoľvek fľakov. Okrem toho, ako som už spomínala, odkedy používam tento dezodorant mám pocit, že sa potím omnoho menej.
Dezodorant nikdy nepoužívajte na čerstvo oholenú pokožku, bude vás to veľmi štípať z dôvodu obsahu alkoholu!
Zloženie: Alkohol, Voda, Trietylcitrát (ester z kyseliny citrónovej), Vôňa*, Kaproyl / Lauroyl laktylát sodný, Šalviový olej, Glycyrrhizát amónny, Limonén*, Linalool*, Benzyl Benzoan*, Geraniol*, Kumarín*. *z prírodných éterických olejov

Šalviový dezodorant je vhodný aj pre vegánov a je certifikovaný dvoma certifikátmi (NATRUE a VEGAN).

Používate dezodoranty alebo skôr inklinujete k antiperspirantom? 😇