Ahojte!
O tom, že milujem tuhé mydlá a že som s nimi naozaj veľmi spokojná už určite viete. Som na ne zvyknutá a používam ich rada. Som šťastná, keď môžem vyskúšať nejaké nové, avšak rada ostávam aj pri stáliciach. Medzi moje obľúbené tuhe mydlá patrí napríklad svieže mätové mydlo alebo antibakteriálne mydlo. Dnes by som vám rada predstavila ďalšie mydlo, ktoré je tiež určené na telo. Názov nesie „Detské mydlo“ a to z jednoduchého dôvodu – je veľmi jemné a šetrné k pokožke, tým pádom výborné aj pre deti.

Detské mydlo som si vybrala z dôvodu, že ma veľmi zaujalo. Je vhodné naozaj pre úplne všetky typy pokožky. Vždy sa snažím vyberať mydlá, ktoré sú čo najviac šetrné k pokožke a tie, ktoré by mohli používať aj ľudia, ktorí majú iný typ pleti ako ja. Predsa len, určite môj blog čítajú aj ľudia, ktorí nemajú rovnakú pleť, pokožku, typ vlasov.. Preto sa snažím vyberať „univerzálne“ mydlá.
Detské mydlo je prioritne určené pre telo, avšak môžete ho používať aj na tvár. Na vlasy ho príliš neodporúčam, pretože sa vo vlasoch príliš lepí a je potom ťažšie ho z vlasov odstrániť. Naopak na pokožku tela a pleť ho odporúčam, najmä pre tieto letné dni. Vždy s mydlami experimentujem a aj keď je určené len na telo, skúšam ho aj na tvár, aj na vlasy. Ako som už spomínala, toto mydlo sa na vlasy nehodí, avšak na pleť a telo áno. Veľmi rada ho využívam na tvár práve v tomto letnom období. Tvár si opláchnem studenou vodou a rozotriem po nej detské mydlo. Následne ho studenou vodou zmyjem, utriem si tvár a použijem ešte na osvieženie tváre termálnu vodu.
Na telo ho používam taktiež, najmä teraz, keď je také úmorné teplo. Naozaj sa to nedá vydržať. Najradšej som zalezená v sprche s vlažnou (občas studenou) vodou a týmto mydlom. Vôňa je naozaj veľmi jemnučká, avšak cítiť tam trošku pomaranč. V lete je to ideálne. Citrusy milujem po celý rok, avšak v lete sa ich nikdy neviem nabažiť, a tak je takmer celá moja „letná výbava“ zásobená citrusmi. Síce je mydlo jemné a jeho vôňa taktiež, aj tak som si ho obľúbila. Pokiaľ milujete citrusové vône, nie je čo riešiť. 😃
Zloženie: olivový olej – sodná soľ, kokosový olej – sodná soľ, palmový olej – sodná soľ, bambucké maslo, mandľový olej, ricínový olej, silica – pomaranč. Môžete vidieť, že mydlo sa skutočne skladá len zo siedmich ingrediencií! 😇
Máte radi tuhé mydlá s citrusovou vôňou? 😇