Ahojte!
Nie nadarmo sa hovorí, že naše vlasy sú korunou krásy. Žiaľ, veľa žien vlasy trápia – sú suché, nepoddajné alebo naopak príliš mastné a „ucapené“. Ako iste viete, ja som presne ten prvý prípad. Moje vlasy sú suché, a to možno aj preto, že sú kučeravé. O kučeravé vlasy sa treba veľmi dôkladne starať, aby sa predišlo ich zničeniu. Netreba snáď ani pripomínať, že pokiaľ máte kučeravé vlasy a každý deň si ich fénujete alebo žehlíte, určite im to neprospieva. Každopádne, či už vaše vlasy sú kučeravé alebo nie, suché vlasy vás môžu trápiť aj tak. Preto je na mieste používať prípravky, ktoré vašim suchým vlasom pomôžu a vrátia im znovu to krásne čaro, ktoré skrývajú.

Na moje suché vlasy som sa rozhodla vyskúšať denný krém od Klorane. Po tomto kréme som už dlhšie hádzala očkom, kedže som ešte nikdy krém na vlasy neskúšala. Robila som zrejme chybu. Keby som vedela, že mi stačí tento poklad na to, aby som mala znovu lesklé vlasy, používala by som už omnoho skôr. Kedže sa jedná o denný krém, používať by sa mal denne. S tým ja však príliš nesúhlasím, aby sa nestalo, že vlasy stratia svoj objem. Myslím si, že ideálne je používať ho každý druhý deň. Pre lepšiu vstrebateľnosť si vlasy rozdeľujem na dve časti a do každej časti po celej dĺžke vlasov vmasírujem dávku krému vo veľkosti orieška. Pokiaľ však máte extrémne suché vlasy a končeky taktiež, kľudne ho môžete využívať aj denne, ako sa odporúča. Výhodou je, že sa môže nanášať na suché vlasy, a tak si ho v priebehu dňa môžete kedykoľvek dopriať. Ja si ho väčšinou nanášam do vlhkých vlasov, ktoré už sú takmer suché. Mám pocit, že vtedy mi aj vôňa vydrží dlhšie vo vlasoch. Skúšala som ho aplikovať aj do vlhkých vlasov a aj do suchých, v oboch prípadoch vôňa držala vo vlasoch aj na druhý deň, avšak ďalej pokračujem v aplikácií, ktorá mi najviac vyhovuje. Určite si treba vyskúšať všetky možné aplikácie, aby ste aj vy vedeli, ktorá vám bude najviac vyhovovať. Niekomu možno bude vyhovovať, ak si bude nanášať viac krému, čož je úplne v poriadku.
Vôňa denného krému na vlasy je veľmi príjemná. Keby som mohla, obalím si ním celú hlavu. To však samozrejme nemôžem.
Ako veľkú výhodu tohoto produktu považujem to, že neobsahuje silikóny ani parabény. Na druhú stranu ma veľmi potešilo, že obsahuje výťažok z púštnych datlí, ktorý napomáha proti lámaniu vlasov vďaka obsahu mastných kyselín a proteínov. Pokiaľ si nebudete dávať zbytočne veľké množstvo krému, tak nehrozí, že by zaťažoval vlasy. Denný krém má za úlohu vlasy vyživiť a reparovať. Pri mojich vlasoch tento účel splnil. Vlasy sú po použití veľmi jemné a hladké, taktiež sa ľahko sa rozčesávajú.
Čo sa týka toho, kde ho zoženiete, tak odporúčam jednoznačne lekárne, tam by mal byť takmer určite, poprípade v drogériách.
Používate na svoje vlasy krémy? 😊