Ahojte!
Každá túži po tom byť krásnou, o tom niet pochýb. Mnohokrát si slečny napomáhajú práve všelijakou dekoratívnou kozmetikou. Preto som sa rozhodla napísať na blog aj niečo z tohoto „súdku“, kedže tu toho príliš o dekoratívnej kozmetike nie je.
PITERAQ je firma, ktorá predáva prírodnú dekoratívnu kozmetiku všehodruhu. Zatiaľ pracujú na e-shope a preto sa ich výrobky dajú objednávať jedine cez FB alebo nakupovať priamo v kamenných predajniach, ktoré majú v Nitre (Zdravá výživa Slniečko, Planeta Natuer), v Bratislave (Zelený obchod), v Púchove (Kvet života), vo Zvolene (Veverička), v Žiline (SanusVita), v Trenčíne (Zdravší život), v Prievidzi (Veverička), v Levoči ( Bio organická výživa), v Prešove (Krajina zdravia) a v Spišskej Novej Vsi (Zdravá výživa). Ako vidíte, tak obchodov, kde sa dá zohnať značka Piteraq je naozaj neúrekom, čiže pokiaľ bývate v týchto mestách nemusíte čakať na spustenie e-shopu. 😊


MASKARA PIPELINE 88°

Zatiaľ najlepšie maskara, akú som kedy mala. Priznám sa, aj keď tých maskár naozaj nebolo veľa, kedže sa maľujem zriedka, no naozaj takmer každá mi neskutočne lepila riasy a absolútne sa s niektorými z nich nedalo pracovať. Možno bola chyba aj na mojej strane, kedže v maľovaní nie som úplný profík, avšak táto maskara ma presvedčila o opaku. Maskara naozaj môže byť dobrá a naozaj nemusí byť chyba vo mne, ako som si to doteraz myslela. A taktiež absolútne nemusí lepiť riasy, ako väčšina maskár, ktoré som mala doteraz.
Kefka maskary je hustá a možno aj to je dôvodom, prečo sa mi s ňou tak dobre líči a používam ju rada. Táto kefka má podľa mňa veľkú zásluhu aj na tom, že špirála nerobí žiadne hrudky a riasy pekne natáča. Okrem toho vôbec nelepí. Výdrž je perfektná, vydrží vám po celý deň. Avšak na konci dňa sa už trošičku začne otláčať. Nie je to však nič strašné a koniec koncov, ani príliš viditeľné.
Maskara je vhodná aj pre citlivú pokožku a je obohatená o myrtový olej a olej z hroznových jadierok, aby boli riasy silné a chránené.
Cena maskary je vyššia, než na aké ste zrejme zvyknuté. Stojí 15,20€. Avšak na to, že je prírodná, si myslím, že je to v poriadku cena.

OČNÝ TIEŇ PRISMATIC SPRING 19°N

Tieň, ktorý vydrží všetko. Aj takto ľahko sa dá opísať očný tieň, ktorý som mala možnosť vyskúšať. Vydrží úplne celý deň, absolútne sa nezotiera a ani vám „nezmizne“ z očného viečka. Myslím si, že by nemal problém vydržať vám na očnom viečku aj dva dni. 😃
Očný tieň je výborne pigmentovaný, ako môžete vidieť na fotke. Ďalšou výhodou je, že sa ani trošku nepráši, vďaka svojej zamatovo hodvábnej textúre. Aj keď tiene na oči vôbec nepoužívam, tak sa musím priznať, že tento mi na očiach vôbec nevadil. Podobne ako špirála, aj očný tieň je vhodný pre citlivú pokožku. Koža na očnom viečku je veľmi tenká a tak si treba dávať pozor, čo na ňu nanášame. Vždy by sme mali voliť práve prírodné produkty aspoň na naše oči. Navyše tento očný tieň je obohatený o bambucké maslo a arganový olej.
Očný tieň je najlacnejší zo všetkých výrobkov, čo vám dnes predstavím. Stojí 10,70€.

TEKUTÝ RÚŽ CRISTALES 74°N

Aj keď sa niekomu môže zdať, že tekutý rúž je to isté ako lesk na pery, tak to vôbec tak nie je. Lesk na pery si môžete aplikovať bárs kde, aj bez zrkadla, za to tekutý rúž nie. Farba je naozaj veľmi sýta a aplikovať si tekutý rúž bez zrkadla by som sa zrejme neodvážila. Tekutý rúž na pery má niečo aj z klasického ružu, ale aj z lesku na pery. Z lesku na pery má svoj lesklý efekt a z klasického ružu na pery svoju vysokú pigmentáciu a dlhú trvácnosť. Prežije jedenie, či dokonca pitie. Naozaj perfektne drží. Ostala som prekvapená, že prežil jedenie a dokonca aj pitie. Okrem toho zanecháva pery hydratované a chránené, čo sa najmä teraz v lete veľmi zíde.
Tekutý rúž na pery je obohatený o marhuľový a slnečnicový olej a o extrakt z harmančeku. Aj on je vhodný pre citlivú pokožku.
Cena tekutého rúžu je 14,80€. Myslím si, že za túto cenu sa určite vyplatí, pretože je prírodný, farba je sýta a výdrž veľmi dobrá.

PÚDER ALABASTRO 24°N

A nakoniec by som vám rada predstavila púder, ktorý môžete používať každý deň, pretože na tvári pôsobí veľmi ľahúčko a prirodzene.
Pleť pekne zmatní a opticky ju aj skrášli vďaka tomu, že vyrovnáva drobné nedokonalosti. Môžete ho používať aj bez mejkapu pre ešte prirodzenejší vzhľad. Nemusíte sa báť, že by vám upchával póry, pretože póry naozaj neupcháva, a určite je vhodný aj pre citlivú, aknóznu alebo mastnú pleť, akú mám napríklad ja. S mojou mastnou pleťou je naozaj problém, aby mi niečo vydržalo na tvári. Avšak vďaka tomuto púdru vydrží pleť zmatnená 4-5 hodín, potom sa mi už začne lesknúť čelo. Výdrž je aj napriek mojej mastnej pleti dobrá.
Ako ďalšiu výhodu považujem to, že púder sa nepráši a keď si ho aplikujete, tak ho nenájdete všade po kúpeľni, ako je to pri niektorých púdroch zvykom. Tým, že sa nepráši si ho môžete kľudne hodiť do kabelky a nemusíte sa báť, že sa vám rozsype.
Cena púdru je vyššia a z týchto produktov je v podstate najvyššia – 15,70€.

Každý jeden výrobok značky PITERAQ je vegánsky a má certifikát Cruelty Free and Vegan a certifkát VEGAN OK.

Používate prírodnú dekoratívnu kozmetiku? 😇