Ahojte!
O manikúre nepíšem často. Dá sa povedať, že články, ktoré sú o nechtoch na blogu takmer ani nemám. Maximálne dva, ak vôbec. Preto som sa rozhodla, že je čas to zmeniť a priniesť vám niečo nové. Napíšem vám niečo o tom ako si správne nalakovať nechty a taktiež takú mini recenziu na laky na nechty od zn. Dermacol. Snáď sa vám tento článok bude páčiť a prinesie vám niečo nové.

Na fotke vyššie môžete vidieť tri laky. Uložila som ich zámerne tak, aby nasledovali za sebou podľa poriadia v akom sa majú použiť.
Pre perfektnú manikúru musíme vždy začať podkladovou bázou pod lak na nechty, ktorá nám necht krásne vyhladí. Podkladová báza má super vlastnosť, pretože ju môžete používať aj samotnú ako priesvitný lak. Okrem toho zabráni, aby nechty ostali po odlakovaní zafarbené. Omnoho ľahšie odbúrava farba laku pri odlakovaní nechtov a tým pádom farba laku zíde omnoho rýchlejšie a neostane vám na nechte.
Ak už ste naniesli podkladovú bázu, môžete si v 2-3 tenkých vrstvách naniesť lak vo farbe, ktorá je vám sympatická. Vždy je lepšie použiť viac tenkých vrstiev ako menej hrubých vrstiev laku na nechty. Mne sa veľmi páčil lak na nechty v odtieni Candy Shop (5day stay).
Lak necháme poriadne zaschnúť a nanesieme nadlak (top coat). Rovnako ako podkladový lak aj záverečný náter ochraňuje lak pred poškodením. Opäť namiesto jednej hrubej vrstvy radšej naneste dve tenké a nechajte dobre uschnúť.

Rada lakov na nechty od Dermacol 5day stay sľubuje, že lak vám vydrží 5 dní. Samozrejmosťou je použiť aj podkladovú bázu a nadlak, ktorá tento sľubovaný efekt ešte predĺži. Musím vám povedať, že fotky mojich nechtov sú fotené (zľava) v prvý deň, na tretí deň a napokon na piaty. Nech to znie hocijak neuveriteľne, tak s lakom sa naozaj nič nedialo. Jednoducho mi len odrastal. Jediné, čo som si na piaty deň všimla bola taká menšia chybička krásy na malíčku, kde chýbalo naozaj malinké zrniečko laku. Inak lak držal naozaj perfektne. Po siedmych dňoch som si ho nakoniec odlakovala a nalakovala znovu tou istou farbou, pretože sa mi farba neskutočne páči a výdrž je lepšia ako skvelá. Musím uznať, že lak mi nikdy nevydržal takto dlho. Týždeň! Väčšinou mi lak vydrží 3 dni a už vtedy je v katastrofálnom stave.

A pokiaľ by ste chceli byť už naozaj eňo – ňuňo, tak vám odporúčam siahnuť aj po rúži v tyčinke, ktorý je naozaj výborne pigmentovaný. Na perách vyzerá nádherne, opticky ich zväčšuje a navyše vydrží 2-3 hodiny (sledované aj pri pití a jedení). Najlepšie na ňom je, že peri absolútne nevysušuje a tým pádom máte skôr pocit, že máte na perách lesk na pery. Navyše skutočne aj s trblietkami.

A čo vy a vaša manikúra? 😊