Ahojte!
Postupne sa začínajú horúčavy, ktoré sú naozaj doslova únavné. Na povzbudenie vašich zmyslov je super nápad nakupovať produkty, ktoré majú sviežu vôňu. Ja osobne preferujem citrusovú, a to po celý rok. Najviac sa mi však vždy osvedčuje v lete, keď je najviac osviežujúca a pre moje zmysly potešujúca. Tentokrát je to práve Weleda, od ktorej som si vybrala super voňavé a osviežujúce produkty.
Aby ste boli v obraze, jedná sa o tri produkty, ktoré bežne používate počas alebo po sprchovaní. Sprchový krém alebo gél používa určite každý. Avšak nie každý používa aj telové mlieko alebo krém na ruky. Pre mňa je to vždy po sprchovaní stereotyp – natrieť si telo telovým mliekom a ruky krémom na ruky. Naozaj je to veľmi dôležité, a najmä pre ľudí so suchou pokožkou.


CITRUSOVÁ OSVIEŽUJÚCA SPRCHOVACIA EMULZIA
Pokiaľ čítate môj blog pravidelne isto viete, že používam tuhé mydlá. Tekuté mydlo som naposledy použila.. vlastne ani si nepamätám kedy. Spočiatku bolo pre mňa zvláštne testovať výrobok, ktorý vždy testujem v úplne inom skupenstve. Bála som sa, či si nedávam emulzii priveľa alebo naopak, máličko. Postupom času som si však zvykla a zistila som, že stačí si dať málo a emulzia sa krásne rozpení a rozvonia celú kúpeľňu. Naozaj neviem, či existuje nejaká lepšia vôňa ako citrusová. Najradšej by som žila len na citrusových vôňach.
To som však trošku odbehla. Predstavila som si totiž, že rovno po článku vbehnem do sprchy za touto citrusovou vôňou, ktorá dodáva telu energiu a pokožke príjemný osviežujúci pocit. Po sprchovaní je pokožka tak hebká ako detská prdelka. Ospravedlňujem sa za prirovnanie, ale naozaj je to tak, ako to píšem. Veľkou výhodou je, že citrusová sprchovacia emulzia je vhodná pre každý typ pokožky. Nezáleží teda, či je vaša pokožka suchá, má sklony k ekzémom a podobne. Ph má tento produkt neutrálne, a tak ho kľudne môžete používať aj každý deň. Avšak ako sa hovorí – všetko s mierou a všetkého veľa škodí. Produkt má certifikáty NATRUE a a VEGAN.
Zloženie: voda, sezamový olej, cukrový tenzid, alkohol, glycerín (jednoznačne má rastlinný a nie živočíšny pôvod, inak by nebol držiteľom certifikátu vegan), citrónový olej, kyselina mliečna (zvádza to myslieť si, že je z mlieka, ale môže vzniknúť aj kvasením cukrov v kysnutej kapuste), zmes prírodných éterických olejov, xantán, karagénan (získava sa z červených morských rias) a mytieaktivujúca kyselina.
CITRUSOVÉ OSVIEŽUJÚCE TELOVÉ MLIEKO
Po sprchovaní nemôžeme zabudnúť na hydratáciu pokožky. Cez leto si mnohí myslia, že pokožku hydratovať netreba. Omyl. Hydratovať pokožku je potrebné aj cez leto. Ak sa k tomu cez leto málokedy dokopete, zvoľte si citrusové telové mlieko, ktoré je osviežujúce a jemne chladivé. Neviem si predstaviť na leto vhodnejšiu hydratáciu pokožky. Citrusové vône sú tak typické pre leto, ako kvetinové na jar.
Citrusové telové mlieko sa dokáže veľmi rýchlo vstrebávať do pokožky. V praxi by som povedala, že to znamená naozaj rýchlo. Behom minúty je telové mlieko vsiaknuté do pokožky a tak nemusíte čakať, kým sa oblečiete. V lete sú takéto mlieka ideálne, pretože nezaťažujú zbytočne pokožku, a pokiaľ ste sa spálili, tak vám pokožku upokojujú. Citrusové telové mlieko je v praxi 2v1 – telové mlieko po ktorom je pokožka veľmi hebká a jemná, ale aj telové mlieko po opaľovaní. Aj napriek vyššej cene je tento produkt výhodnou kúpou (10,95€).
Aj tento produkt má certifikáty NATRUE a VEGAN, rovnako ako osviežujúca citrusová sprchovacia emulzia.
Zloženie: voda, sezamový olej, alkohol, kokosový olej, aloe, aloe vera gél, glycerín (rastlinný), nezmydliteľná časť olivového oleja, glyceridy mastných kyselín, zmes prírodných éterických olejov, sheabutter (bambucké maslo), prírodná hlinka, xantán a karagénan (získava sa z červených morských rias). Myslím si, že produkt má naozaj skvelé prírodné zloženie – dostatok olejov a prospešných látok.
CITRUSOVÝ KRÉM NA RUKY A NECHTY
 
Na záver si povieme o čerešničke na torte – kréme na ruky a nechty. Veľa ľudí si povie, že nevydrží s mastnými rukami, a najmä nie v lete, keď sa nám naozaj všetko potí. Verte, či nie, aj tento krém sa rýchlo vstrebáva do pokožky a nezanecháva mastný filter. Samozrejme pokiaľ ho použijete primerané množstvo – približne ako veľkosť kávového zrnka. Pre suché ruky kľudne odporúčam aj trošičku viac.
Vôňa je pri citrusovom kréme na ruky a nechty trošku tlmenejšia. Cítim tam síce citrusy, ale prekrýva sa mi citrusová vôňa s nejakou ďalšou, akoby mandľovou. Vôňa mi absolútne neprekáža, avšak z citrusového krému na ruky a nechty nie je príliš cítiť citrusy.
Neskôr, keď som si prechádzala zloženie som si všimla, že naozaj krém obsahuje niečo s mandľami, a to presnejšie mandľový olej. K tomu sa však neskôr ešte vrátim. Produkt má certifikát NATRUE, avšak nie je držiteľom aj certifikátu VEGAN.
Balenie obsahuje 50ml krému na ruky, a tým pádom je vhodný kľudne aj do kabelky. Priznám sa, že na nechty tento krém nevyužívam. Na nechty používam skôr vyživujúci olej na nechty, taktiež od Weledy. Krémy na ruky som nikdy nevyužívala aj na nechty. Pre mňa majú krémy na ruky a nechty využitie „len“ na ruky. Ako to máte s takýmito krémami vy? Používate ich aj na nechty? 🙂
Zloženie: voda, mandľový olej, lanolín (tuk z ovčej vlny), glycerín, hydrolyzovaný včelí vosk (dôvod, prečo nie je produkt držiteľom certifikátu VEGAN) fialkový extrakt, karnaubský vosk, extrakt z listov rozmarínu, extrakt z kvetov rumančeka lekárskeho, extrakt z kvetov nechtíka lekárskeho, olej z kôry citrónov, parfum, limonén (pomarančový olej), linalol (súčasť kvetín a rastlín), citronelol (prírodná vonná látka), geraniol (hlavná zložka ružového oleja) a citral (v olejoch rastlín). Chápem, že niektoré zložky v kozmetike vyzerajú naozaj pofiderne a občas sa nám ani nechce veriť, že sú prírodné. Kvôli tomu sa však stále treba vzdelávať. Kedže sa venujem testovaniu (prírodnej) kozmetiky, vždy si preklepnem, čo daná zložka v kozmetike znamená, aby som vám vedela objasniť, čo vlastne používate.

Používate po sprchovaní produkty na hydratáciu pokožky? 😊