Ahojte!
Dnes by som vám rada v krátkosti predstavila šampuk, ktorý som v poslednej dobe používala. Jedná sa o šampuk s ovosom, keratínom a amlou, čo je mimochodom indický egreš. Priznám sa, že som o tom nikdy nepočula, a tak som sa dozvedela aspoň niečo nové. Šampuk dostal meno Amla zrejme aj vďaka tomu, čo obsahuje – amlu. Vhodný je na suché (pre mňa) a na farbené vlasy,
Zdieľam názor, že je veľmi dôležité používať správny šampón na vaše vlasy. Tým pádom väčšina šampúchov, ktoré sadnú mne, vám sadnúť nemusia, pokiaľ máte iný typ vlasov. Preto konkrétny šampuk neodporúčam na normálne alebo na mastné vlasy. Prioritne je určený na suché a na farbené vlasy, takže slečny s takýmito typom vlasov by mali zbystriť svoju pozornosť. 😀
Musím uznať, že šampuk je naozaj vhodný na suché vlasy. Navonok vyzerajú menej zničené a určite aj sú. Na dotyk sú vlasy veľmi jemné a rada si ich občas hladím. A všimla som si, že v poslednej dobe to nie som len ja, ktorá si často chytá vlasy. Občas mi vlasy chytá aj spolužiačka a kamarátka. Postupnú hebkosť a jemnosť vlasov môže spôsobovať aj to, že už dlhšiu dobu nepoužívam chemické šampóny, a tak sa mi za to momentálne vlasy zrejme odvďačili. Možno raz príde aj čas, keď moje suché vlasy budú minulosťou.
Keď už som vám napísala o tom, aké ma šampuk vlastnosti, môžeme prejsť na vôňu a na penivosť. Vôňa je veľmi príjemná a celkom ma prekvapilo, že vonia naozaj dosť sviežo a citrusovo. Čakala som skôr niečo tlmenejšie, avšak táto vôňa ma veľmi potešila, pretože na leto sú citrusy ideálna voľba (chystám pre vás ešte článok s citrusovými produktmi!). Penivosť je taktiež super. Ešte žiadny šampuk ma v penivosti nesklamal. Šampuk Amla vydrží zhruba 10 umytí, záleží však aj od dĺžky a hustoty vlasov.
Šampuk je vhodný pre vegetariánov. Môže vás o tom presvedčiť aj čisto prírodné zloženie: prírodné tenzidy, olivový olej, bambucké maslo, kakaové maslo, kokosový olej, rícinový olej, výluh z harmančeka. biely íl, med, harmanček, amla, keratín, ovos siaty, silica mandarínka (zrejme ona spôsobuje citrusovú vôňu), silica vavrín kubébový, silica ružová palma, olej z verbeny lekárskej.
Žiaľ certifikáty produkt nemá žiadne, avšak vďaka zloženiu by si určite zaslúžil aspoň certifikáty natrue a cpk.
Akú máte skúsenosť so šampúchmi? Skúsili ste už nejaký? 😇