Dnešný článok sa bude niesť v duchu prírodnej kozmetiky od kvalitnej značky Weleda. Myslím si, že väčšina z vás túto značku pozná. Kto ju však nepozná, rada by som napísala stručný opis tejto značky.
Značka Weleda existuje už od roku 1921 a vznikla vo Švajčiarsku z laboratórií na výrobu a vývoj liečiv, prírodnej kozmetiky s liečivými účinkami a dietetík. V súčasnosti má Weleda dcérske spoločnosti alebo zastúpenie vo viac ako päťdesiatich krajinách na všetkých kontinentoch sveta, samozrejme i na Slovensku. Hoci je táto značka vo svete známa najmä vďaka svojim početným prípravkom skôr ako farmaceutická spoločnosť, polovicu jej produkcie tvorí prírodná liečebná kozmetika a dietetiká.

Na úvod o tejto značke by toho zrejme aj stačilo a prešli by sme do samotného jadra článku, kde vám poviem moje skúsenosti s prípravkami. Veľmi sa na to teším, pretože som si v rámci spolupráce so značkou Weleda objednala dva výrobky a prišlo mi ich šesť! Štyri plné balenia a dva testery. Urobilo mi to naozaj veľmi veľkú radosť a týmto by som chcela firme poďakovať. ☺

Objednávala som si Kosatcový nočný krém a Parfum Jardin de Vie – grenade. Ďalej mi však ešte prišli tieto výrobky – Kosatcový hydratačný krém, Čistiace tonikum 2 v 1 a vzorky parfumov Jardin de Vie rose a agrume.

ČISTIACE TONIKUM 2V1
Nikomu netreba prízvukovať, že pleť si treba čistiť každé ráno a každý večer. Čistenie pleti vám zaberie naozaj minimum času a je pre pleť naozaj potrebné. Samy uvidíte ako sa vám za to pleť odvďačí.
Čistiace tonikum patrí do základnej povinnej výbavy kozmetiky. Iste viete, že kozmetika nemusí byť len dekoratívna, ale taktiež čistiaca a podobne..
Viete vlastne aký význam má tonikum pre našu pleť? Naozaj veľký. Avšak trošku si to objasníme tým, že vyčistené póry akoby uzavrie, aby sa do nich nedostávali nečistoty a póry neboli zanesené a predchádzali sme tvorbe čiernych bodiek.
Avšak všeobecne o čistiacich tonikách by aj stačilo a presuňme sa špeciálne na čistiace tonikum 2v1 od Weledy.
Ako prvé určite každého zajme na hocijakom výrobku jeho dizajn. Ten rozhoduje aj o tom, či si výrobok kúpime alebo nie. Weleda má dizajn výrobkov jednoduchý a pritom úžasný na pohľad. Toto pleťové tonikum je v jedinečnej sklenej fľaške z modrého skla.
Čo sa týka vône, tá taktiež za krásnym spracovaním výrobku nezaostáva a vaše zmysli prevonia citrusovou vôňou.
Tonikum je vhodné na normálnu a zmiešanú pleť pre najlepší výsledok. Mimoriadne jemná emulzia čistí pokožku hlboko do pórov, posilňuje a upokojuje pleť. A poteším aj dievčatá, ktoré si nanášajú mejkap, pretože tonikum je vhodné aj na odstránenie mejkapu.
Moja pleť reagovala na tonikum naozaj veľmi dobre. Absolútne ma neštípala, cítila som príjemné osvieženie, nemala som od olejov mastnú tvár a tonikum naozaj svoj účel naozaj splnilo – pleť vyčistilo úplne do poslednej nečistoty a hocijaký iný prípravok na čistenie pleti sa oproti tomuto môže schovať.

KOSATCOVÝ NOČNÝ KRÉM 
Viete prečo by ste mali používať nočný krém? Rada by som vám uviedla pár dôvodov. Tak napríklad, kvôli regenerácií pokožky. Kým v priebehu dňa na nás pôsobí UVA/UVB žiarenie, nečistoty z ovzdušia či chlad, počas noci im nie je pleť vystavená a tak sa môže pokojne vysporiadať s týmito nepriaznivými vplyvmi. Ďalej taktiež kvôli hydratácií. Počas spánku totiž koža stráca viac vody než cez deň. Je však tiež o to viac náchylnejšia prijímať hydratáciu. Posledný dôvod, ktorý je dosť dôležitý je vaša cielená starostlivosť o pleť. Plusom používania nočných krémov je fakt, že v noci nemáme na tvári nič okrem pleťového krému, keďže nenanášame mejkap, či púder. Pleť tak dokáže vstrebávať aktívne látky v maximálnej možnej miere. A bonus? Pôjdete spať s dobrým pocitom, že ste urobili pre krásnu pleť maximum.
Moje dojmy z krému sú také, že znova aj tu je veľmi pekný a jednoduchý obal, koho nikoho neurazí. Na druhú stranu všetci vieme, aký poklad v ruke držíme. Krém sa mi nezdá príliš mastný. Skôr mi príde taký akurát na môj (normálny) typ pleti. Vôňa výrobku sa mi taktiež páči. Čítala som na tento krém pár recenzií, kde sa slečny sťažujú na príliš silnú vôňu, ale mne táto vôňa vyhovuje. Dôležité pre mňa najmä je, že vôňa je prírodná a nepochádza z chemických látok.
Krémik nie je príliš hustý, skôr by som povedala tak stredne a nanáša sa naozaj bezproblémovo. Čo som však cítila viac bolo to, že krém bol trochu ťažší ako denné krémy, ale je to podľa mňa úplne v poriadku, kedže tento krém je nočný a v noci pleť príjme aj tak všetky výživné látky z krému.

Jardin de Vie – agrume (parfum)
Musím sa priznať, že parfém testujem na blogu úplne prvý krát a tak to beriem ako takú menšiu výzvu. Z vône, ktorú ponúka tento parfém som chvíľu ostala mierne zaskočená, pretože doteraz som ešte nikdy nič podobné necítila. Vôňa mi pripomínalo leto, nejaký piknik na lúke medzi kvetmi. Naozaj je to príjemná citrusová vôňa s výťažkom z Rakytníka. Kedže sa jedná o prírodný parfém, tak nevydrží voňať celý deň, ale samozrejme sa to dá odpustiť, pretože vôňa je naozaj veľmi príjemná a stačí ju aj na chvíľu. Parfém má v sebe taký optimizmus, dobrú náladu. Veľmi príjemný a netradičný.

Žiaľ nechcela som, aby článok bol príliš dlhý a tak sa o ďalších troch produktoch dočítate v sobotu (17.9.). 
Ako sa vám zatiaľ pozdávajú tieto výrobky? Poznáte ich? ☺