Pozná to asi každá jedna z nás. Sme v drogérií alebo v hocijakom obchode s kozmetikou a vždy si povieme: už posledná vec, už si viac nekúpim, veď toto ma nezabije, ešte mám miesto v kozmetickej taške.
Žiaľ, pravda je niekde inde. Celá naša kozmetická taška je preplnená rôznymi líčidlami o ktorých často ani nevieme, že tam sú.
Preto som pre vás pripravila tento článok, aby ste sa trošku viac oboznámila s touto témou. Miesto nakupovania, si na chvíľku sadnite s čajíkom alebo kávičkou v ruke a prečítajte si niečo o našich zázračných šminkách.

Ako skladovať kozmetiku? 
V prípade kozmetiky treba, aby sme boli vždy opatrné. Nie každý výrobok vydrží tak dlho, ako si myslíme, že ozaj vydrží. Nikdy netreba prehliadať tie malinké čísla s menom: dátum spotreby. Príde vám to banálne? Nemalo by.
Kozmetiku treba skladovať len na tmavých a suchých miestach. Taktiež treba dbať na ich dobré uzatváranie.


Ako dlho mi vydrží toto a tamto?
Vybrala som pre vás pár najviac používaných šminiek a ich potrebnú spotrebu.
Maskara: Po otvorení sa jej trvanlivosť udáva na 3-6 mesiacov. Určite do nej stále nepumpujte vzduch a správne ju uzatvárajte. Ak náhodou začne maskara vysychať skôr, sama na to upozorní zmenou svojej konzistencie, poprípade zápachom.
Tiene na oči: Tu záleží najmä od druhu. Krémové tiene vydržia zväčša rok. Lisové práškové zvládnu bez problémov aj dva roky. Aby sa nám však v nich nemnožili baktérie, treba ich nanášať vždy čistým a suchým aplikátorom.
Rúže: Obzvlášť pozor si dávajte pozor na tento dátum spotreby, ktorý máte na danom rúži napísaný. Na perách je pokožka veľmi citlivá a preto je dátum spotreby nevyhnutné sledovať.
Lesk: Patrí medzi kategóriu tekutých rúžov, čiže vydrží zhruba rok.
Mejkap: Ak ho správne skladujete, mal by vám vydržať takmer rok. Zhruba nejakých 9-10 mesiacov.

Skvelý tip na záver pre všetky žienky milujúce kozmetiku. 
Ak máte stále pohádzané vaše šminky kade – tade, určite by ste mali pouvažovať nad nejakou kozmetickou taštičkou. Opäť, aby ste nemuseli zbytočne hľadať všade na internete, našla som pre vás takú, ktorú si určite zamilujete.
Kozmetická taška je predsa nevyhnutnosťou a to nie len pre tých, ktorí veľa cestujú. Jednoducho stále by ste mali mať jednu v poruke.
Táto kozmetická taštička, ktorú vám teraz predstavím je jednoduchá a praktická zároveň.
Komu padla do oka, nájdete ju na stránke postovnezdarma.cz. Presnejšie TU.
Vzor si síce nemôžete vybrať, pretože je zasielaný podľa aktuálnej ponuky, no tie vzory sú naozaj krásne. Bola som veľmi milo prekvapená, keď mi prišiel práve tento krásny a hravý vzor.
Na tejto kozmetickej taštičke sa mi veľmi páči jej krásny vzor a taktiež ramienka. Niektoré tašky to nemajú a mne to tam občas chýba.

Vnútro tejto tašky je úplne jednoduché a predsa o niečo obdarené. Na boku je totiž kapsička na zips, do ktorej si môžete všeličo schovať. U tejto kozmetickej tašky je veľká výhoda to, že aj keď vyzerá byť menšia, no vnútri je naozaj dosť veľká. Budete si do nej môcť odložiť všetko, čo potrebujete na cesty alebo len tak na doma. ☺

Ako dlho používate šminky vy? Budete sa už riadiť podľa toho, ako by sa to malo používať?
Páči sa vám tip na kozmetickú taštičku? ☺