Koniec roka sa nezadržateľne blíži a pomaly nám klope na dvere. S príchodom nového roka si mnohí dávame predsavzatia, ktorých sa chceme držať po celý ďalší rok. Niektoré vyjdú, iné nie. Rok, čo rok, by sme si mali dávať reálne predsavzatia. Dosiahnuteľné a splniteľné. Moje každoročné predsavzatie je schudnúť, čo sa mi v prvej polovici roka podarí a v druhej opäť naberiem späť – o tom niekedy inokedy. Druhé predsavzatie je každoročne lepší časový manažment. Mohli by sme polemizovať, či sa mi darí alebo nie, jedno je však isté. Posledných pár rokov mi s mojím časovým harmonogramom a duševnou pohodou pomáha diár Srdce ženy bez ktorého si svoj začiatok nového roka nedokážem predstaviť. Zapisujem si do neho všetko dôležité od stretnutí cez naplánované spolupráce až po významné dni narodenín mojej rodiny. Diár je mojou druhou mysľou, bezpochyby.

DIÁR SRDCE ŽENY NA ROK 2023

V úvode som spomínala, že mi diár Srdce ženy pomáha nielen vylepšiť časový harmonogram, ale aj docieliť duševnú pohodu. Prezradím vám ako. Každoročne obsahuje diár dvanásť cvičení, ktoré pomáhajú nastaviť si v živote rovnováhu medzi prácou, vzťahmi a (duševným) zdravím. Ku cvičeniam a textom sa spravidla vraciam niekoľkokrát do roka. Niektoré so mnou rezonujú viac, iné menej. Vďaka cvičeniam, ktoré diár ponúka, sa cítim sebavedomejšia a zároveň si uvedomujem v ktorých oblastiach života musím zapracovať, či ktoré mám spracované výborne. Nižšie vám ku nahliadnutiu ponúkam jeden mesiac, konkrétne apríl, s cvičením „Objav čaro denných rituálov„. Vybrala som ho zámerne. Rituály sú pre rozum a pre duševné zdravie dôležitejšia viac než sa domnievate.

DIÁR SRDCE ŽENY NA ROK 2023

Ranné a večerné rituály ste si pozreli, čo ešte diár Srdce ženy ponúka? Kolónky pre osobné údaje, úvodný text od autorov, návod ako diár používať, menštruačný kalendár a cyklický časový harmonogram (čo robiť v tej onej fáze). Prevedie vás využitím luny (mesiaca), rituálom pri splne, štátnymi sviatkami a školskými prázdninami, ročným plánovačom, kalendárom ženských a mužských mien s dátumami mením.. Ešte nekončím, len sa musím nadýchnuť. Je toho hodne. Dostávame sa však ku mojej obľúbenej časti, a to úspešným návykom, ktoré plánujete zrealizovať v danom roku. Dokopy je v diári miesto na 24 návykov. Ja som si zatiaľ spísala návyky ako vypiť 2 litre vody denne, chodiť spať v rovnaký čas a venovať sa každý deň čítaniu náučných kníh, či štúdií. Každý týždeň v diári začína pondelkom a zoznamom troch najdôležitejších úloh, ktoré vás čakajú (tie si vypisujete vy) a ako bonus obsahuje diár aj link na dve audio nahrávky pre ranné a večerné programovanie mysle.

DIÁR SRDCE ŽENY NA ROK 2023

Na záver vyberám z diára kapitolu „zhodnotenie mesiaca„, ktorú nájdete vždy na konci príslušného mesiaca. Je to kapitola, ktorá vám pomôže s reflektovaním a uzavretím toho, čo sa predošlý mesiac udialo vo vašom živote. Zhodnotenie mesiaca vám pomôže vyplniť aj spätné čítanie denných vďačností, ktoré máte možnosť písať si priamo ku každému dňu. Tak čo, páči sa vám diár Srdce ženy? Mne veľmi, a preto ho s obľubou využívam už štvrtým (možno piatym) rokom.

DIÁR SRDCE ŽENY NA ROK 2023

Máte už kúpený diár na rok 2023?