S príchodom nového roku už tradične rekapitulujeme ten starý.
 Čo všetko sa nám podarilo, nepodarilo, čo sme chceli, dosiahli, nedosiahli, kde všade sme boli, s kým a za koľko. Čo dobrého a čo zlého sa nám udialo. Niektorí z nás sa chytajú aj za hlavu, a idúc ňou proti múru, zbytočne plačú nad rozliatym mliekom. 
A práve príchod nového roku nám môže poslúžiť ako skvelý odrazový mostík pre naplnenie svojich snov.  Stačí si len dobre premyslieť želania a ciele. 
Ak neviete ako na to, nechajte sa inšpirovať mojim článkom, kde vám prezradím pár novoročných predsavzatí. 
Vnímajte prírodu a umenie
Nemusíte ísť vysoko do hôr, aby ste si dopriali zážitok očarenia z majestátnej prírody. Naučte sa vnímať a prežívať krásu všetkými zmyslami aj v prostredí, v ktorom bývate. 

Starajte sa o fyzické a duševné zdravie 
Telesný pohyb roztancuje emócie v celom tele, a preto by mal byť trvalou súčasťou nášho života. Je jedno, o aký pohyb ide. Dôležité je, aby ste sa mu venovali naplno a s láskou. Vo finále zistíte, že vám to prináša pocity telesnej, ale aj psychickej rovnováhy a vytúžené pocity šťastia. 
Najlepšia diéta je životný štýl 
Uvedomte si, že 99% diét prinesie iba krátkodobé výsledky. Skôr, či neskôr nastane jojo efekt a zhodené kilá sa vám znovu vrátia. Niekedy až dvojnásobne. Zdravý život znamená postupnú zmenu, každá malá vec vás posunie o krôčik bližšie k vytúženej postave a zdravému telu. Nie nadarmo sa hovorí, že v zdravom tele zdravý duch. Zvýšte prísun ovocia a zeleniny, začnite cvičiť, vysaďte sladké. Ani sa nenazdáte a onedlho si uvedomíte obrovskú zmenu. 
Buďte naozaj tým, kým ste
Veľa ľudí sa necháva unášať smerom, ktorý im vlastne ani nevyhovuje. Každý človek je jedinečný, má svoje talenty, kvality a smerovanie. Je na nás, aby sme sa naučili vidieť ich a nasledovať. Spoznajte to, čo vás naozaj baví a choďte si za tým. Určite vás to bude baviť viac ako niečo, do čoho ste nútení a čo vám absolútne nevyhovuje. 
Prajem vám, aby sa vám v novom roku splnilo všetko po čom túžite. A najmä, aby ste svoje predsavzatia dodržali a na konci roka 2017 ste si mohli spokojne povedať: Zvládol som to! ☺