Žijeme v dobe, ktorá je príliš uponáhľaná a mnohokrát má vyššie nároky, než sme schopní zvládať. Sme čoraz častejšie už v mladom veku vyhorení a zorganizovať si čas je pre mnohých z nás činnosť, ktorá nám príliš nejde. Buď máme pripomienky v mobile alebo na lepiacich papierikoch všade možne. Skrátka, chaos. Fungujeme tak, no pred svetom si to len ťažko priznáme, je tak? Osobne sa snažím stále viac a viac ponoriť sa do čara zorganizovaného času, i keď občas stále zlyhávam. Som presne ten prípad, ktorý má poznámky v mobile, lepiace papieriky na stene a „odkazy“ s termínmi na nástenke. Nie je to práve ideálne riešenie, to je samozrejme. Aby som svoj čas zvládala lepšie organizovať, každý rok používam diár. Síce ku sklonku roka na neho len dívam a nevyužívam ho, zaviazala som sa, že budúci rok to bude inak. Chcem diár využívať na maximum. Využiť všetko, čo diár ponúka, aby som mala lepší prehľad o svojom (voľnom) čase, plánoch, dôležitých dátumoch, a podobne. Budúci rok mi s tým pomôže môj obľúbený diár Srdce ženy.

Diár Srdce ženy 2022

Cyklický kalendár

Ako už názov napovedá, diár Srdce ženy je určený pre ženy. Svedčí tomu aj cyklický kalendár, ktorý nájdete na prvých stránkach diára. To, čo vypĺňam vždy, každý mesiac, je menštruačný kalendár na ďalšej strane. I keď je môj diár v mnohých ohľadoch chaotický, tu musím mať poriadok. Iste si už počuli o tom, že my ženy sme cyklické. Viete však, čo to znamená? Máme omnoho pestrejší život ako muži, ktorý je ovplyvnený hormónmi. Náš menštruačný cyklus sa delí na štyri fázy. Najľahšie spoznáme menštruačnú, ktorá je prvá. Počas menštruačnej fázy by sme si mali dopriať dostatok času pre seba. Relaxovať, či meditovať. Hneď po menštruačnej fáze nasleduje dynamická fáza. Je to týždeň po skončení menštruácie a vtedy sme my ženy veľmi dynamické. Zvyčajne sa v tejto fáze u žien pozoruje nárast energie, a tak sme schopné v dynamickej fáze stihnúť omnoho viac ako zvyčajne. Tretia fáza je fáza ovulačná, kedy máme potrebu budovať vzťahy a prežívať romantiku. Posledná fáza je predmenštruačná, ktorú opäť raz mnohé z nás poznajú. Pokiaľ vás trápi PMS, je to práve v tejto (kritickej) fáze. Túto fázu môžeme využiť na odpútanie sa od všetkého, čo ku nám nepatrí a všeobecne ku „poriadku“. Či už v hlavách, alebo v domovoch. A prečo o všetkých týchto fázach vlastne píšem? Totižto, ako vidíte aj nižšie na fotografii, výkon nás žien je vskutku iný ako výkon mužov. Ako som už písala, sme ovplyvnené hormonálnymi zmenami, ktoré veľakrát preklíname, no v skutočnosti sú naším darom. Musíte sa však naučiť ako pracovať s jednotlivými fázami. Jednoznačne budete prekvapené, ako vám pôjde práca, či rozhodovanie, ľahšie.

Diár Srdce ženy 2022

Vnútro diára

Samotné vnútro a gro diára tvorí týždenný plánovač, kde nájdete dostatok miesta na zapísanie si všetkých dôležitých udalostí. Ba čosi naviac. Každý týždeň vás čaká miesto na spísanie si 3 najdôležitejších úloh a motivačný citát, či afirmácia, ku ktorej sa môžete počas týždňa vrátiť a zamyslieť sa. Ako je zvykom, každý deň je v diári vyznačené meno, ktoré má sviatok, ale aj lunárny kalendár. V diári sa dočítate, ako ho využiť na maximum. To, čo môžem prezradiť je, že každý deň budete mať v diári vyznačené, či bude spln, prípadne aké sú momentálne lunárne dni (napríklad dni váh). A večer, keď si budete líhať do postele, na vás čaká denná vďačnosť. Môžete si napísať to, za čo ste počas aktuálneho dňa vďační, a to v štyroch oblastiach: vzťahy, osobná sféra, práca, zdravie.

Diár Srdce ženy 2022

Bonus na záver

Diár Srdce ženy má viacero čerešničiek na torte. Okrem toho, čo som už spomínala, obsahuje aj miesto na zapísanie si tipov na výlety s rodinou, nápady na darčeky, dôležité dátumy, či miesto na knihy a filmy, ktoré si chcete pozrieť. Samozrejmosťou je každoročne v diári miesto na osobné poznámky, kruh života na začiatku a na konci roka (aby ste mohli vidieť svoj progres), mandala, kalendár ženských a mužských mien a čosi navyše.. Tento rok pribudlo v diári aj miesto, kde si môžete napísať vaše nové úspešné návyky. Akési predsavzatia, ktoré si na začiatku roka dáte.

Diár Srdce ženy 2022

Čo vám pomáha zorganizovať si čas?