Ahojte!
Denne stretávam čoraz viac a viac osôb, ktoré sa pasujú s nízkym sebavedomím. Jednou z týchto osôb som aj ja samotná. Osoby s nízkym sebavedomím o sebe často pochybujú, nedávajú si vysoké ciele, boja sa ísť do vecí naplno, majú znehodnotené myšlienky o svojej vlastnej osobe. Byť zdravo sebavedomý je však potrebné, ba aj výhodné. Najmä pre vás. So sebavedomím ide ruka v ruke sebaláska, ktorá je v zdravej miere základom našich životov. Učím sa ľúbiť a odmeňovať samú seba, no snažím sa aj zvýšiť si sebavedomie. Schodíkom vpred, niečím, čo vás poženie vpred, môže byť aj kniha, možno skôr diár, ktorý nesie názov 101 dní k sebavedomiu. Diár vyšiel pod firmou I Can Academy, ktorú už mnohí iste poznáte vďaka ich motivačným diárom. Firma sa špecializuje najmä na motivačné predmety.

O firme len v skratke, nakoľko to, čo vám dnes chcem predstaviť, je denník, ktorý vám skutočne môže pomôcť. Osobne si doň nepíšem každý deň, no rada sa v priebehu týždňa v ňom zastavím a zamyslím sa nad tým, čo sa mi v riadkoch ponúka. Ľavá strana začína aktivitou dňa, ktorá je vždy zaujímavá, občas zábavná, inokedy pre introvertov obtiažnejšia. Okrem aktivity dňa tam poniektoré dni nájdete citáty, či rôzne afirmácie, ktoré vás naštartujú do nového dňa s úsmevom. Pokiaľ sa rozhodnete písať si do denníku 101 dní k sebavedomiu večer, milá afirmácia, ktorú si vyslovíte nahlas, vám utíši myseľ a vy budete môcť pokojnejšie zaspávať. Na ľavej strane je aj otázka, ktorú vám dáva autor knihy, aby ste sa nad ňou zamysleli vy, ako čitateľ, ako učeň. Čo dnes môžem spraviť pre posilnenie svojho sebavedomia? Môže to byť čokoľvek. Napríklad odfotenie selfie, oslovenie neznámeho človeka, spísanie si svojich úspechov, predniesť si pred zrkadlom pozitívnu afirmáciu a mnoho ďalšieho.
Pravá strana vás donúti zamyslieť sa nad aktuálnym dňom. Za ktoré veci sa môžete pochváliť? Smelo napíšte čokoľvek. Bolo to napríklad uvarenie večere pre dvoch? Dobrý výsledok v škole? Či pomoc druhým? Na konci dvojstránky, ktorú nazývam aj psychické cvičenie, nás čaká odstavec, v ktorom si máme prečistiť myseľ. Pred spaním funguje lepšie ako levanduľový čaj.
Gratulujeme! Sympatická dvojstránka pred koncom knihy vám s radosťou pogratuluje ku vášmu výkonu, ku všetkému, čo ste si zapisovali počas 101 dní. Mimochodom, aj vám príde číslo 101 rozprávkové? Možno si ho príliš v hlave spájam s rozprávkou 101 dalmatíncov. A už som odbehla, ospravedlňte ma. Chcela som vám napísať to, čo už si môžete prečítať aj na fotke nižšie. Po mnohých dňoch, počas ktorých budete stále kráčať hore ku svojmu vytúženému sebavedomiu, si budete môcť povedať, že ste to dokázali, aj keď sa to zdalo obtiažne. Ako sa odmeníte na konci (v skutočnosti len začiatku) vašej cesty ku sebavedomiu? Čo tak dovolenka, na ktorú pôjdete len sám/sama so sebou?
Posledné strany denníka sú venované poznámkam, ktoré si môžete písať v priebehu vašej niekoľkodňovej výzvy. Môžete si tam napísať správu pre seba, či svoj nový obraz o sebe samom. Ku koncu výzvy si môžete napísať ako sa teraz vnímate, aké vlastnosti ste v sebe objavili, čo si na sebe najviac vážite, či ako plánujete žiť svoj život. Spravte rozhodnutie, postavte sa výzvam a vykročte vpred so zdravým sebavedomím, ktoré vďaka denníku 101 dní k sebavedomiu získate.
Páči sa vám takáto netradičná forma diáru? 😇