Mnohým vysokoškolákom a stredoškolákom sa už začala škola. Či už pred týždňom alebo druhého septembra, pomaly sme sa všetci vrátili do školských lavíc. S výnimkou tých, ktorí automaticky mali možnosť začať svoj školský rok dištančnou formou. Počas septembra sme všetci ešte motivovaní, odhodlaní a niektorí z nás určite aj nadšení. Motivácia, odhodlanie a nadšenie však s príchodom októbra, novembra a chladnejších mesiacov stráca na intenzite. Začína byť ťažké udržať sa v dobrej nálade, byť motivovaný. Napriek tomu, že na internete existujú desiatky, ba stovky tipov, ako sa si udržať počas celého školského roka motiváciu a úsmev na perách, zo všetkého najlepší tip odomňa pre vás je každoročne školský motivačný diár. Používam ho už štvrtý rok a neviem si bez neho školský rok predstaviť.

Školský motivačný diár

Školský motivačný diár mi prináša každý mesiac zaujímavé výzvy, ktoré zlepšujú nielen môj študentský, ale i osobný život. Každý týždeň ma v ňom čakajú afirmácie, či motivačné citáty, ktoré ma poháňajú vpred. Môžem si do diára písať vždy na začiatku týždňa jeho zámer a tri najdôležitejšie úlohy, ktoré ma čakajú, a na konci týždňa mám v diári priestor napísať si, čo sa mi podarilo, čo považujem za úspech aktuálneho týždňa. Svoje dni môžem ohodnotiť hviezdičkami, vždy vidím kto má meniny a večer, keď si líham spať, mám priestor na napísanie svojej vďačnosti. Viem, že mnohí si svoje vďačnosti spisujú ráno, mne však viac vyhovujú večerné vďačnosti. Môžem si tak v myšlienkach prejsť celý svoj deň a svoju vďaku vyjadriť za veci, ktoré sa mi prihodili v ten, či oný deň. Na konci mesiaca ma v diári čaká zhodnotenie mesiaca, kde si môžem napísať svoje úspechy, čo chcem budúci mesiac zlepšiť, ale aj to, ako môžem priniesť viac radosti do môjho života. Okrem toho si na konci mesiaca môžem spísať svoje mesačné ciele, či už školské alebo osobné, na ktoré sa chcem budúci mesiac najväčšmi zamerať.

Školský motivačný diár

Školský motivačný diár obsahuje mnoho ďalšieho, i keď ste si možno už mysleli, že viac toho byť nemôže. Môže. A koľko veľa. V diári nájdete nástenku snov a cieľov, kde si môžete nalepiť obrázky toho, čo v živote chcete mať, čo chcete zažiť a kým sa chcete stať. Prejdete si ročný prehľad výziev, ktoré pre vás v I Can Academy pripravili a napíšete si ku každej, čo vás naučila. Okrem toho sa naučíte svoj diár využívať naplno vďaka dvojstránke na začiatku diára, ktorá podrobne vysvetľuje ako dosiahnuť to, aby ste mali z vášho školského motivačného diára v priebehu roka čo najviac. Rovnako budete mať k dispozícií ročný plánovač, prehľad školských prázdnin, dve mandaly na odreagovanie sa, množstvo citátov a afirmácií, ktoré vás poženú vpred, dostatočne veľa priestoru na poznámky a termíny skúšok, či priestor na vypísanie si obľúbených citátov a najlepších hlášok a komentárov spolužiakov. Nie, ešte stále to nie je všetko. Stredoškolákom sa určite zídu aj mini ťaháky na konci diára. Budete mať vždy pri sebe slovenský jazyk – pády, vybrané slová a slovné druhy, anglický jazyk – minulý, predminulý, prítomný a budúci čas, nemecký jazyk – skloňovanie, geometria – najpoužívanejšie útvary a vzorce na výpočet objemu a obsahu, matematika – malá násobilka, chémia – periodická sústava chemických prvkov a navyše štáty a hlavné mestá Európy a vynálezy, ktoré zmenili svet (napr. objavenie papiera v roku 100 pred našim letopočtom). Na fotografií dole môžete vidieť aj krásnu mapu Európy, kde si môžete vymaľovať tie krajiny, ktoré ste už navštívili. Dovolím si tvrdiť, že na slovenskom a českom trhu aktuálne neexistuje prehľadnejší, zaujímavejší, lepší a premakanejší školský diár, než je práve tento. Odporúčala som ho minulý rok, odporúčam ho tento rok a budem vám ho odporúčať zrejme dovtedy, kým sa bude vyrábať. Je skutočne geniálny a nejednému študentovi pomôže v škole, či v živote. Každý z nás totiž potrebuje motiváciu, aby sa mu lepšie darilo.

Školský motivačný diár

Používate aj vy školský motivačný diár?