Nachádzame sa tesne za polovicou septembra a som si istá, že niektorým stredoškolákom už teraz dochádza motivácia. Najradšej by ste možno mnohí boli doma, však? Pre nás vysokoškolákov začína škola až budúci týždeň, pre niektorých dokonca až o dva. Môžete mi veriť, tešila som sa ako do prvého ročníka na základnú školu, no moja eufória ma prešla hneď, ako som zistila, čo všetko potrebujem, nemám, neviem. Paradoxne, nadšenie ma teda prešlo rýchlo. Skôr, ako sa vôbec začal akademický rok. Taká už raz som. Každý rok potrebujem isté nakopnutie, povzbudenie, motiváciu. Ako minulý rok, tak aj tohtoročný mám k dispozícií školský motivačný diár plný citátov, cvičení, motivačných obrázkov, návodov a pomoci. Sú tomu približne tri alebo štyri roky, čo využívam diáre, no nie hocijaké diáre. Najradšej mám diáre od firmy I Can Academy, ktorá je v tomto smere špičková jednotka. Prinúti vás dôverovať tomu, že dokážete viac, ako si myslíte. A to v každom ich diári. Získať motiváciu, budovať si sebavedomie a naučiť sa veriť svojím snov nebolo nikdy jednoduchšie. Poďme sa o tom spoločne presvedčiť.

ŠKOLSKÝ MOTIVAČNÝ DIÁR

Hneď, ako diár otvoríte, zbadáte dve strany, kde si budete môcť napísať váš rozvrh. Nasledujú osobné údaje a obsah, ktorý je viac ako zaujímavý. Každý mesiac sa vám ponúka jedno cvičenie, ktoré si pozorne prečítate, zamyslíte sa a môžete urobiť krok ku lepšiemu životu aj hneď. Samozrejmosťou v diári je predslov a návod, ako školský motivačný diár využívať. Aby toho nebolo málo, priamo v diári si môžete vytvoriť nástenku svojich snov, cieľov a vízií pomocou obrázkov, textov, ústrižkov. Fantázií sa medze nekladú. Na začiatku diára nájdete aj prehľadný ročný plánovač, prehľad školských prázdnin a prvý motivačný obrázok hlásajúci: „Žiadne nehody ani náhody neexistujú. Všetko, čo prežiješ, je ponaučením.“ autorom je Dan Millman. Akonáhle sa týmto všetkým prelistujete, bude na vás čakať prvé mesačné cvičenie – augustové. I keď je už september, odporúčam urobiť si aj augustové cvičenie s názvom Kruh života. Osobne si tento pomyselný kruh robím už druhý rok. Vždy, keď sa naň spätne pozriem, uvedomím si, kde v mojom živote treba zamakať. Či už je to zdravie, sebaláska alebo vzťahy. Pokiaľ ste si kruh života nikdy nemali možnosť nakresliť, nemusíte sa obávať. Školský motivačný diár ponúka už pred kreslený kruh života, vy si len vyplníte polia v ktorých sa chcete zlepšiť, priradíte im číslo na stupnici od jedna po desať ako ste s nimi aktuálne spokojní a pospájate čísla ako pavučinku. Takéto zábavné, ale i poučné, kreatívne a hlavne motivačné cvičenia vás budú čakať každý mesiac, rovnako aj veľký mesačný plánovač, ktorý ocenia najmä študenti, ktorí sú večne „busy“ (zaneprázdnení).

ŠKOLSKÝ MOTIVAČNÝ DIÁR

Ani nebudete vedieť ako, a už ste na konci diára. Čas letí ako voda, preto je dôležité snažiť sa ho využiť efektívne a vo svoj prospech. Poctivo si robiť mesačné cvičenia, zapisovať si každé ráno svoje vďačnosti (bohato postačí jedna vec za ktorú ste ten, či oný deň vďační), ohodnotiť na konci dňa svoj deň a každý týždeň si spísať najdôležitejšie úlohy, ktoré vás čakajú. Myslím si, že je dobré mať to pred očami, človek to aspoň bude chcieť mať čím skôr z krku, a tak sa poponáhľa a hľadá riešenia, ako svoje úlohy spraviť najefektívnejšie v čo najkratšom čase. Minimálne u mňa to tak funguje. Motivačné citáty vás budú sprevádzať každý týždeň, nielen na začiatku mesiaca. Snažte sa motivačné citáty a afirmácie trochu rozpitvať. Pochopiť, čo vám autor chcel povedať a vziať si z nich do svojho života ponaučenie. Uvidíte, presvedčíte sa na konci školského roka o tom, že ste lepším, silnejším, sebavedomejším a múdrejším človekom. A to aj vďaka školskému motivačnému diáru. Pretože zvládnete omnoho viac, než si myslíte, no všetko začína od vás. Ak na sebe nebudete pracovať, zázraky sa neudejú. Aby som vás však ešte viac motivovala, na konci školského motivačného diáru na vás bude čakať miesto pre poznámky, mapa sveta, praktické (základné) vzorce z matematiky a geometrie, malá násobilka, rýchly a stručný prehľad časov anglického jazyka, a mnoho ďalšieho.

ŠKOLSKÝ MOTIVAČNÝ DIÁR

Aby sa vám pracovalo so školským motivačným diárom ešte lepšie, dostanete od firmy I Can Academy aj nádhernú záložku plnú jednoslovnej motivácie. Vskutku, občas nás aj jedno slovo dokáže nakopnúť a posunúť vpred. Svoje myšlienky, vďačnosti a cvičenia odporúčam zapisovať si rovnako perom, ktoré nesie posolstvo. Na mojom motivačnom pere nájdete výrok: Dokážeš viac ako si myslíš.

ŠKOLSKÝ MOTIVAČNÝ DIÁR

Aký máte vzťah ku motivačným diárom? Využívate ich aj vy? 🙂