Ozývam sa s novým článkom po dlhšom čase, čo ma skutočne mrzí. V mojom živote sa však objavili zdravotné problémy, ktoré prišli nečakane. Na prvom mieste musí byť jednoznačne v živote každého človeka zdravie, to je len jedno a za peniaze sa kúpiť nedá. To, čo sa však za peniaze kúpiť dá, vám ukážem v dnešnom článku. Pripravila som si pre vás recenziu produktov z e-shopu najlekaren.eu. Všetky produkty, ktoré vám dnes ukážem, sú dokopy v hodnote necelých 50€. S financiami samozrejme každý hospodári inak, no nakúpiť kvalitnú kozmetiku, či veterinárne výživové doplnky do tejto hodnoty je pre mňa prijateľné. Snažila som sa vybrať produkty, ktoré človek používa takmer na dennej báze, plus produkty, ktoré sú určené pre našich štvornohých miláčikov. Samozrejme za predpokladu, že nejakého štvornohého miláčika máte doma aj vy. Ak nie, odsek s veterinárnymi doplnkami som dala zámerne až na koniec článku, aby ste ho mohli preskočiť.

Produkty za 50€ z naj lekárne

Klorane – sada pre suché a poškodené vlasy

Snáď sa netrafím vedľa, ak napíšem, že šampón na vlasy využívajú rovnako ženy, ako muži. Isteže, muži majú možnosť kúpiť si výrobky 3v1. My, ženy, by sme sa s takým výrobkom azda veľmi neuspokojili. Rozhodne práve preto výrobcovia prišli na trh so sadami, či balíkmi na vlasy, ktoré obsahuje všeličo. Konkrétne sada pre suché a poškodené vlasy od Klorane obsahuje šampón, balzam na vlasy a suchý šampón. Sada je určená najmä pre suché a poškodené vlasy, a neodporúčala by som ju inému typu vlasov. Obsahuje totiž maslo cupuaçu, ktoré vďaka svojej veľmi vysokej schopnosti absorpcie vody zadržiava vodu v objeme až 240% svojej hmotnosti. Preto maslo cupuaçu pomáha vlhkosti preniknúť do vlasov s nízkou pórovitosťou. Navyše obsahuje radu fytosterolov, ktoré pomáhajú aktívnym zložkám preniknúť do vlasov. Vlasy sa počas umývania môžu zdať mastné, ale nenechajte sa tým oklamať. Šampón na vlasy používajte na dvakrát, a to z dôvodu, aby sa z vlasov uvoľnili nečistoty a mastnota, a druhýkrát preto, aby do vlasov prenikli aktívne zložky šampónu. Mne sa šampón veľmi osvedčil a aktuálne ho vnímam ako jeden z troch najlepších, ktoré som kedy vyskúšala. Obsahuje 83% prírodných zložiek, je ideálny pre vlnité a kučeravé vlasy, vyživuje vlasové vlákno do hĺbky a zlepšenie stavu vlasov som videla už po štyroch umytiach.

V sade pre suché a poškodené vlasy sa nachádza aj balzam na vlasy, ktorý odporúčam používať spoločne so šampónom pre docielenie zdravšieho stavu vlasov. Balzam je síce v menšom balení, no narozdiel od šampónu ho nepoužívate na dvakrát a nakoľko ide len do dĺžok vlasov. Nespotrebujete ho tak veľa. Balzam na vlasy obsahuje 96% prírodných zložiek, necháva sa pôsobiť dve minúty a zanecháva vlasom lesk. Rovnako sa vlasy omnoho lepšie rozčesávajú.

Posledné, čo v sade nájdete, je suchý šampón. Malé a praktické balenie, ktoré sa zmestí do každej kabelky. Osobne nie som vyznávačom suchých šampónov, no v stave núdze sa zíde každej žene. Aplikuje sa na vlasy zo vzdialenosti 15cm, necháva sa pôsobiť dve minúty a následne sa vlasy majú klasicky prečesať. Nezabudnite pred aplikáciou suchý šampón pretrepať.

Klorane – Balík rituál pre suché a poškodené vlasy

Saforelle – sada na odstránenie chĺpkov

Aby toho nebolo málo, objednala som aj ďalšiu sadu, ktorá obsahovala tri produkty. Je to sada na odstránenie chĺpkov, v ktorej nájdete čistiacu penu, intímny upokojujúci krém a prekrásnu plátennú tašku. Prvú vám predstavím čistiacu penu, ktorú môžete vidieť na dolnej fotografii vpravo. Pena Saforelle rešpektuje a upokojuje veľmi podráždenú pokožku, neobsahuje mydlo, parabény, farbivá, ba ani fenoxyetanol a je medicínsky testovaná. Bola špeciálne vyvinutá pre intímnu hygienu a má jemný čistiaci účinok. Zároveň zmierňuje podráždenie a pocit nepohodlia v intímnych oblastiach. Páči sa mi na nej jej penová štruktúra, mierne zásadité pH, ale aj to, že obsahuje výťažok z lopúcha. Lopúch sa často využíva vo fytoterapii a čistiacej pene dáva zmäkčujúce vlastnosti. Za zmienku stojí aj aktívna zložka Sepicalm, ktorá pochádza z ovsa a má ukľudňujúce účinky.

Prírodný extrakt z lopúcha obsahuje aj intímny upokojujúci krém, ktorý je navyše obohatený o alantoín. Je mimoriadne vhodný aj po depilácií, keďže neobsahuje vôňu. Vaša pokožka ostane po aplikovaní intímneho krému hydratovaná bez pocitu nepohodlia. Intímny upokojujúci krém má vynikajúcu gynekologickú toleranciu a je vhodný aj pre tehotné ženy.

Saforelle – Balíček na odstránenie chĺpkov

Canvit – veterinárne výživové doplnky

Záver článku venujem veterinárnym výživovým doplnkom pre tých, ktorí majú doma psíka, či mačku. Pôvodne som objednala dva veterinárne doplnky, no nakoniec sa u mňa (omylom) objavili tri. Dve pre psov a jeden pre mačky. Bastymu a Ramonovi, mojim dvom štvornohým miláčikom, som objednala Canvit Multi určený na každodennú starostlivosť pre podporu zdravia a kondície a Canvit Chondro na zlepšenie pohyblivosti a regeneráciu kĺbov. Obaja sú už seniori, a tak im výživové doplnky padnú vhod. Značku Canvit obe moje psy poznajú, kupujem im od tejto značky pamlsky na zuby, a pod. Doplnkov Cancit Multi a Canvit Chondro som sa preto nebála. Voňajú ako pamlsky, a tak s ich zjedením psy nemajú žiaden problém. Odporúčané dávkovanie je pri oboch jedna tableta na 5kg telesnej hmotnosti. Aby ste docielili čo najlepšie výsledky, je vhodné podávať výživové doplnky psom po dobu minimálne 8 týždňov. Následne je vhodné dať psíkom na tri mesiace od doplnkov pauzu. V prípade, ak doma máte mačku, určite sa obzrite po Canvit Chondro pre mačky, ktorý pomáha zlepšiť pohyblivosť a regeneráciu kĺbov.

Canvit – veterinárne výživové doplnky

Poznáte e-shop najlekaren.eu?