Diáre používam veľmi rada, a to skutočne každý deň. O tom, že diáre sú pre mňa rutinnou záležitosťou svedčí aj niekoľko článkov, ktoré môžete nájsť na blogu. Najradšej mám diáre, kde nájdem rôzne citáty, no potešia ma aj tie, ktoré majú vytvorené miesto na moje vlastné poznámky. Pre mňa je diár aj dizajnérskou záležitosťou. Potrpím si na rôzne pekné potlače, pretože aj také maličkosti vedia človeku spríjemniť dni. Mnoho ľudí síce v tejto dobe dáva prednosť zapisovaniu si poznámok, či dôležitých stretnutí do mobilných telefónov, no narozdiel od mobilu, diár sa vám nevybije. Nemusíte sa vďaka tomu báť, že zmeškáte dôležité udalosti alebo si nebudete mať kde napísať názov podniku v ktorom ste boli, či telefónne číslo niekoho, koho ste spoznali a príde vám sympatický. Vďaka diárom taktiež rozviniete svoju kreatívnu stránku, zistíte o sebe viac a hlavne si všimnete, čomu najviac venujete počas týždňa svoj voľný čas.

Diáre z Albi

Nedatované diáre

Popustiť uzdu fantázie a kreativity vám najviac pomôžu nedatované diáre, ktoré nie sú určené na rok, či na dva. Sú určené presne na toľko dní, koľko si tam vy sami chcete zapisovať. To, kedy začnete, je na vás. Nemusí to byť pondelok, nemusí to byť ani január. Môžete začať kedykoľvek a akokoľvek. Napísať si farebnými fixkami dátumy, zapisovať si stretnutia pomocou obrázkov alebo sa vyhrať na posledných stránkach, ktorých je viac ako dosť. Na spodnú časť strany si môžete zapísať napríklad svoje obľúbené citáty, či výroky, ktoré vás v daný deň rozosmiali. Spodná časť strany je skvelá aj na vedenie si denníka vďačnosti. Vyhrajte sa, ako vám srdce ráči. Využite farby, nálepky, zvýrazňovanie slov, kombináciu písaného a tlačeného písma, alebo čokoľvek, čo vám napadne. Nedatovaný diár môžete využiť nielen ako diár, ale aj ako denník, kde si môžete zaznamenávať svoje osobné úspechy, strasti i radosti, ale aj vďačnosti aktuálneho dňa.

Nedatované diáre
Vnútro - nedatovaný diár

18 – mesačný diár

Pokiaľ obľubujete klasiku a nemali by ste príliš mnoho času „hrať sa“ s diárom a dopisovaním dátumov, určite by sa vám páčil a zišiel 18 – mesačný diár. Ten, ktorý vidíte na fotke, je platný od júla 2021 až do decembra 2022. Vďaka 18 – mesačnému diáru získate oproti klasickým diárom až šesť mesiacov navyše, počas ktorých sa nemusíte strachovať o to, kde narýchlo kúpiť koncom roka nový diár. Vďaka diárom, akýmkoľvek, si viete naplánovať svoje dni do bodky. Osobne sa mi osvedčilo urobiť si z plánovania malý rituál. Každý večer si vyhradím 5-10 minút na napísanie si zoznamu toho, čo ma čaká zajtra. Snažím sa nič nevynechať. Na druhý deň vstanem, pozriem si, čo ma v ten deň čaká a hneď ide všetko rýchlejšie. 18 – mesačný diár ponúka každý deň až 5 dlhých riadkov, kde si môžete zapisovať, čo vás nasledujúci deň čaká. Môžete si spísať napríklad 5 dôležitých udalostí, ktoré vás čakajú a očíslovať ich podľa dôležitosti. Rovnako ako pri nedatovaných diároch, aj pri tomto nájdete na spodnej strane (vpravo) miesto na osobné postrehy, či týždenné úlohy, ktoré potrebujete mať na očiach. Na konci diáru na vás čakajú tri strany na poznámky.

18 - mesačný diár
Vnútro: 18 - mesačný diár

Študentský vreckový diár

Na záver diár, ktorý ma najviac potešil. Aj tu platí, že maličkosti dokážu spraviť obrovskú radosť. Študentský vreckový diár je oproti ostatným diárom menší, no za to praktickejší. Malé diáre mi vyhovujú najviac. Sú skladné, ľahké a zmestia sa naozaj všade. Študentský diár obsahuje aj praktické stránky, kde nájdete základné fyzikálne veličiny, matematické vzorce, zemepisné „naj“ (napr. najväčšie jazerá, a pod.), prevody základných jednotiek, štátne sviatky pre ČR aj SR, dôležité telefónne čísla, ba dokonca aj medzinárodné telefónne predvoľby. Na prvých stranách nechýba prehľadný kalendár a mesačný plánovač s vyznačenými sviatkami. Diár sa končí piatimi stránkami, kde nájdete miesto pre poznámky. Počas každého dňa školského roka máte dostatok miesta na zapisovanie si zápočtov, skúšok, či testov, ktoré vás čakajú. O niečo menej miesta máte na víkend, no vtedy sa našťastie do školy nechodí. A tí šťastnejší z nás nemusia absolvovať v škole ani niektoré piatky, vďaka čomu si môžete celý budúci týždeň naplánovať už vo štvrtok večer a užívať si krásne tri dni voľna.

Študentský vreckový diár
Vnútro -  študentský diár

* Diáre použité v článku sú dostupné v sieti predajní Albi a tiež na eshop.albi.sk

Používate diáre?