Leto je v plnom prúde a niekoľkokrát nás zavalila vlna poriadnych horúčav, ktoré sa takmer každému znášali veľmi ťažko. Mne obzvlášť, čo bolo dôvodom, že som blog zanedbávala a neprispievala som každý týždeň, ako bolo u mňa zvykom. Čitateľom, ktorí majú radi môj blog, by som sa chcela ospravedlniť, no skutočne som tohtoročné letné teploty nezvládala. Niekoľkokrát som dostala úpal, alergickú reakciu na slnko a aby toho nebolo málo, v júli som sa otrávila jedlom z bufetu. Občas vyzerá leto aj takto, nie úplne najlepšie. Rada by som však dohnala zameškané a napravila svoju (ne)aktivitu na blogu. Posledný mesiac som toho síce netestovala toľko, koľko zvyčajne, no ako sa vraví: „Menej je niekedy viac“. A tak vám ukážem, ktoré tri produkty som testovala naposledy. Teší ma, že som späť.

Maska na vlasy, sprchovací krém, šampón

Vivaco – Regeneračná maska na vlasy

Týždeň dozadu som podstúpila regeneračnú vlasovú kúru, ktorej priebeh ste mohli vidieť cez reel na Instagrame. Vďaka tejto kúre mám vlasy uhladené a menej suché ako zvyčajne. Aby som si zachovala tento stav vlasov, ktorý mám, je potrebné sa o vlasy starať aj doma. Pridať extra starostlivosť, ktorú mnohé ženy zanedbávajú v domnení, že nie je potrebná. Ale je, aspoň jedenkrát týždenne. Predovšetkým ženy s vlnitými, kučeravými, farbenými a suchými vlasmi by nemali zabúdať používať regeneračné masky na vlasy, ktoré dokážu s vlasmi zázraky. Sedieť u kaderníka je síce skvelé, no určite to vyjde o dosť drahšie ako v pohodlí domova a svojej kúpeľne dopriať vlasom to, čo potrebujú.

Boli časy, kedy som používala len šampón a myslela som si, že tento úplný základ je dostačujúci. Pokiaľ však máte vlnité, husté, farbené, suché, či poškodené vlasy, šampón vám určite nebude stačiť. Ba ani kondicionér. Samozrejme, vlas po umytí šampónom dokáže kondicionér uzavrieť, čím vlas nebude tak náchylný na vplyvy počasia, no pokiaľ používate aj regeneračnú masku na vlasy, rozdiel uvidíte takmer okamžite. Vlasy sa budú ľahšie rozčesávať, nebudú tak skoro mastné, budú menej vypadávať, nebudú náchylné na poškodenie lámavosťou a budú lesklé bez rozštiepených končekov. Najväčšmi odporúčam masky na vlasy, ktoré obsahujú keratín a bambucké maslo. Tieto prísady podporujú výživu korienkov, pomáhajú rastu vlasov a obmedzujú ich vypadávanie.

Zloženie:

voda, kukuričný škrob, cetearyl alkohol, cetrimonium chlorid, kokosový kaprylát, bambucké maslo, glycerín, hydrolyzovaný keratín, pantenol, polyquaternium-7, hyaluronát sodný, kofeín, listová šťava z Aloe Vera, benzoát sodný, sorbát draselný, kyselina citrónová, ceteareth-20, niacínamid, retinylpalmitát, tokoferol acetát, fenoxyetanol, trietylén glykol, parfum, citronellol, hexyl cinnamal 

Maska na vlasy

Dr. Hauschka – Sprchovací krém & Šampón

Sprchovací gél sme vyskúšali azda všetci, no dnes už viete nájsť všade aj sprchovacie krémy. V čom sú lepšie a ako vyzerajú? Zväčša sa jedná o produkty, ktoré majú svetlú farbu a konzistenciou vyzerajú podobne ako telové mlieko. Sú skvelou voľbou pre ľudí, ktorí trpia suchou pokožkou a neradi sa po sprchovaní natierajú krémom. Na koži sa sprchovací krém výborne rozotiera a dobre oplachuje. V porovnaní so sprchovacím gélom pení menej, avšak stále je to dostačujúce. Prím v sprchovacích krémoch zohráva fakt, že sa jedná o pomyselné produkty 2v1. Umývajú pokožku a zároveň ju zanechávajú hydratovanú bez nutnosti používať navyše telový krém. V mojej kúpeľni sa naposledy objavil sprchovací krém Dr. Hauschka s nádhernou a sviežou vôňou citrónov a citrónovej trávy. V zložení má vysokokvalitné prírodné suroviny a čisté esenciálne oleje, ktoré poskytujú jemnú, šetrnú a extra voňavú starostlivosť o pokožku tela. Zatiaľčo rastlinné „čističe“ jemne čistia pokožku, vzácne oleje poskytujú extra výživu. Obsahuje navyše hruškový extrakt, ktorý aktivuje prirodzenú obranyschopnosť pokožky.

Tretím produktom, ktorý som vyskúšala, bol šampón na vlasy. Opäť od značky Dr. Hauschka, ktorú poznám už dlhšie a doposiaľ som s každým jedným výrobkom od nich bola spokojná. Šampón, rovnako ako sprchovacie gély a krémy, je bežnou súčasťou hygieny. Ako som spomínala na začiatku článku, kedysi som používala len šampón. Bez kondicionéru, bez masky. Aj keď je šampón akokoľvek dobrý, vždy musím využiť kondicionér. Rovnako to je aj v tomto prípade. Po umytí vlasov šampónom Dr. Hauschka mi vydržia vlasy v dobrom stave až tri dni, čo je pokrok o jeden celý deň oproti iným šampónov. Na dôkladné umývanie vlasov si potrebujem vlasy umyť dvakrát po sebe. Dôkladným umytím vlasov myslím umytie, po ktorom vlasy „vŕzgajú“. Každým šampónom si vlasy musím umyť dvakrát, neberiem to teda ako žiadne negatívum. Ba naopak, odporúčam aj vám umývať si vlasy dvakrát po sebe, aby sa z vlasu uvoľnili všetky nečistoty, mastnota a zvyšky iných produktov. Šampón nevytvára bohatú penu, skôr jemnú. Prekvapí vás však svojou príjemnou vôňou rozmarínu, ktorý obsahuje hneď v prvých priečkach v zložení. Rozmarínová voda, ktorú šampón obsahuje, je výborná pre vlasy, ktoré majú sklony vypadávať a rednúť.

Zloženie:

Sprchovací krém: voda, slnečnicový olej, koko – glukozid, glycerín, decylglukozid, alkohol, avokádový olej, hruškový extrakt, kokoylglutamát sodný, kokoylglutamát disodný, xantanová guma, citrónový olej, olej z citrónovej trávy, parfum, limonene, citral, geraniol linalool, citronellol, farnesol, kyselina citrónová, hektorit

Šampón: voda, glycerín, alkohol, decylglukozid, rozmarínová voda, kokoylglutamát disodný, koko – glukozid, inulín, kokoyl/ olivoyl sodný, hydrolizovaný ovsený proteín, cícerový extrakt, hruškový extrakt, nimbový extrakt, marhuľový olej, parfum, limonene, linalool, citral, geraniol, rxtrakt z írskeho machu, kokoylglutamát sodný, fruktozyl kokosát/ olivát, fruktóza, kyselina citrónová, xantanová guma

Šampón & Sprchovací krém

Vyskúšali ste aj vy nejakú novú kozmetiku za posledný mesiac?