Ahojte!
Dlhšie som sa vám neprihovorila s osobnejšími článkami, zväčša sú to len recenzie. Štítim sa povedať, že občas za recenziami skrývam svoje reálne problémy. Poznáte to, niektoré city nechcete dávať najavo. Ľahšie sa mi píšu recenzie, ktoré ma bavia a pri ktorých sa odreagujem, než články zo života pri ktorých občas spadne aj slzička. A je to v poriadku, je to prirodzené. Kedysi, možno ešte dva roky dozadu, by mi ani nenapadlo, aby som zverejnila článok podobný tomu, ktorý som sa odhodlala zverejniť dnes. 

Vstávam a znovu padám, to som ja. Cítim sa ako na horskej dráhe. Málokedy príde deň, kedy by moje nálady nekolísali. Ešte stále sa s tým učím žiť, nie je to však jednoduché. Temné myšlienky ma pokúšajú, niekedy mi nedajú spávať. Stane sa, že sa budím spotená zo svojich nočných mor, ktoré si ledabolo po prebudení pamätám. Málokedy zaspávam s úsmevom na perách, no vždy zaspávam s vďakou. S vďakou, ktorá patrí aj mne, môjmu telu i môjmu vnútru. S tou, ktorá ma posúva vpred a nedovolí mi stáť na mieste. Každý večer, pred spaním, ďakujem za všetko, za dobré i zlé veci, ktoré sa mi behom dňa prihodili. No hlavne ďakujem za život. My, ľudia, máme tendenciu občas niektoré situácie vyhrotiť, najmä ženy. Neurazte sa, je to pravda, poznáme sa. A potom, akoby sa zastavil čas, všetko sa začne točiť len okolo tej jednej veci, ktorá vás práve nasrdila, sklamala, zničila, podviedla, oklamala, nevydarila sa. Jedna jediná vec a naša dobrá nálada môže byť rázom preč. Týmto celým chcem povedať len jednu vec, kráčajte. Kráčajte svojim životom ďalej a hrdo, aj keď vám občas hádže polená pod nohy. Nie vždy to je ideálne, nie vždy to je ľahké, ale musíte sa postaviť svojim problémom tvárou v tvár a zničiť ich. Vypustiť ich z mysle. Odísť od nich. Nenechať ich, aby sa s vami zahrávali, vy nie ste bábika na hranie. Ste hodnotný človek, ktorý si zaslúži pokoj, mier, šťastie a lásku. 

Nemusíte tieto hodnoty hľadať. Stačí len otvoriť oči, nadýchnuť sa a vnímať. Vnímať pozitívnu energiu, ktorá je okolo vás. Koľkokrát ste vzali na rande tú najdôležitejšiu osobu vo vašom živote, seba? Myslíme na všetkých, pritom zabúdame na seba. Ak sa nám rúti svet, nezačnite sa rútiť ku zemi spoločne s ním. To nie je cesta. Píše sa to ľahšie, než reálne aplikuje v praxi, ale verte mi. Dokážete to. Nehľadajte nasilu hodnoty, ktoré máte v sebe. Dovoľte im kričať. Dovoľte si odísť z toxických miest a vzťahov, dovoľte si vziať seba na rande, dovoľte si obdivovať svoju krásu, dovoľte si milovať samých seba. Dovoľte si a kráčajte životom ďalej s hrdosťou. S vnútorným pokojom na duši a so slovami, že ste to zvládli. A že zvládnete všetko, pretože zvládnete. O tom nepochybujem.

S láskou, vaša Bibiána.