Ahojte!
Vďaka genetickej predispozícii po otcovi mám husté a vlnité vlasy, ktoré však potrebujú starostlivosť navyše, nakoľko sú občas suché ako slama. Hlavne časť vlasov, ktorá je najďalej od pokožky hlavy a je očami najviac viditeľná. Žiaľ, všetky vlnité vlasy trpia „suchosťou“, a tak pre ne potrebujem aspoň pár krát do roka výživový doplnok, ktorý ich dá znovu dokopy. Momentálne som posledné dva – tri mesiace používala bylinný liehový exktrakt a Methylsulfonylmethan – okey, priznávam, tento názov znie desivo a dosť „neprírodne“, avšak jedná sa o organickú zlúčeninu síry, ktorej sa netreba obávať.

MSM – METHYLSULFONYLMETHAN
Áno, jedná sa o produkt, ktorý má krkolomnejší názov. Ako som už úvodom napísala, zrejme vám prvotne napadlo, že by mohlo ísť o chemické zlúčeniny, prípadne o niečo, čo je na míle vzdialené od prírody. Aby som to uviedla na pravú mieru, Methylsulfonylmethan je prírodná a najlepšie vstrebateľná organická zlúčenina síry. Zháčili ste sa slová „síra“? Síra je v našom tele dôležitým prvkom, je nutná pre správne fungovanie organizmu. Pokiaľ sa však nezdravo stravujete, prípadne prežívate mnoho stresových situácií, je na mieste síru suplementovať výživovými doplnkami.

Na čo všetko je však síra dobrá? Tak napríklad na rast vlasov, nechtov, ako podpora kĺbovej výživy, pomáha pri problémoch s akné, či s detoxikáciou organizmu. Najviac som však bola spokojná s tým, že urýchľuje hojenie rán. I keď bol zámer, aby MSM pomohol najmä mojim vlasom, nakoniec pomohol aj mojej novej rane – tetovaniu. Tetovanie sa vďaka MSM hojilo rýchlejšie. Každopádne, vrátim sa späť ku základu, prečo som výrobok používala. Vlasy.

Budem sa opakovať, no všetky vlnité vlasy sú zákonom aj suché. Minimálne ja som zatiaľ nevidela ženu, ktorá by mala vlnité vlasy, ktoré by neboli suché, a tak skúšam všeličo, keď mám možnosť. Vďaka MSM mám úplne objemné vlasy, čo som síce mala aj predtým, no teraz ich objem ešte o čosi narástol. Doslova akoby levia hriva, veľmi sa mi to páči. Vlásky sa neštiepia pri koncoch a vyzerajú vyživene. Na dotyk sú hebké a vlnky sa znásobili. Nechty mi tiež začali rásť rýchlejšie, no čo je dôležitejšie, sú pevné a nelámu sa.

Ako môžete vidieť aj na fotke, Methylsulfonylmethan je biely kryštalický prášok. Zápach nemá žiaden, avšak úplne jemne cítiť akoby Citrodeko. Chuť nemá výraznú, prirovnala by som to klasicky ku čistej vode v ktorej sa prášok rýchlo rozpustí. Čo sa týka dávkovania, užívať by sa malo pol čajovej lyžičky dvakrát denne. Dávku nedodržujem poriadne, väčšinou užívam výživový doplnok len ráno, avšak aj napriek tomu vidieť výsledky. Musím však upozorniť na veľmi dôležitý fakt, a to ten, že výrobok v žiadnom prípade nesmú užívať tehotné a dojčiace ženy, ani deti do 3 rokov.

Aký máte názor na doplnky stravy? 😊