Ahojte!
Samoopaľovacie telové mlieka sa medzi ženami tešia čoraz väčšej obľube takmer všade vo svete. Mnoho žien si bez nich už nedokáže predstaviť svoju poličku v kúpeľni. Dlho som samoopaľovákom odolávala, akosi som ich nepovažovala za nutnosť, ktorú potrebujem. Napokon som sa však rozhodla, že predsa len jedno otestujem, aby som na blog priniesla znovu niečo nové, a to recenziu na výrobok o ktorom som ešte nepísala. Verím, že vám recenzia aspoň trochu pomôže pri výbere.

Samoopaľovacie telové mlieko od zn. Ziaja je jedným z tých za ktoré nemusíte platiť astronomické sumy. Viem, že mnohé pozeráme pri nákupe na cenovky, čo je prirodzené. Túžime po kvalite za málo peniažkov. Som osoba, ktorá nemá problém priplatiť si, no aj mňa ako ženu poteší, ak je nejaký produkt kvalitný a pritom pomerne lacný. S výrobkami od značky Ziaja už mám skúsenosti, som s nimi celkom spokojná. Dúfala som, že budem spokojná aj so samoopaľovákom. Bola som.

 Za približne 5,45€ sa vám do rúk dostane 300ml sladko voňajúceho samoopaľovacieho telového mlieka. Jeho vôňa je, ako som už načrtla, sladká. Mňamózna, čokoládovo – medová. Farba výrobku je biela, čomu som sa spočiatku začudovala. Myslela som si, že samoopaľovacie telové mlieka majú skôr hnedú, prípadne aspoň béžovú farbu. Každopádne, zrejme na farbe produktu nezáleží. Najviac vás jednoznačne zaujíma výsledok, pochopiteľne. A či teda samoopaľovacie telové mlieko stojí za tie peniažky a za čas, ktorý doň investujete pri dôkladnom rozotieraní produktu na telo? Áno, aj nie.
Počas leta ma posledné roky málokedy pekne opáli. Väčšinou vyzerám ako riaditeľka cementárne, a to doslova. Produkt som zvykla používať každý druhý večer po sprchovaní, avšak priveľká šou sa nekonala. Skôr som mala pri prvých aplikáciach dojem, akoby sa s mojou pokožkou nič nedialo, čo sa jej sfarbenia týka. Neskôr však začala nadobúdať jemný opálený odtieň, no ako píšem, nebolo to čokoládové opálenie, aké som si predstavovala. Som zmierená s tým, že som mala s veľkou pravdepodobnosťou vysoké nároky a ženu, ktorá je bledá, je veľmi ťažké „opáliť“ s mliekom. Každopádne, som spokojná jednoznačne, čo sa týka veľkosti balenia, ceny i vône. Mlieko je však skôr hydratačné než samoopaľovacie. Malá čerešnička na záver – nádherne prevonia pokožku.
Výrobok nie je testovaný na zvieratách.
Zloženie: voda, etylhexyl stearát, triglycerid kyseliny kaprínovej, glycerín, glyceryl stearát, PEG – 100 stearát, dihydroxyacetón, cetylakohol, polydimetylsiloxán, bambucké maslo, pantenol, olej zo semien Bartholletie Excelsa, vitamín E, makadamiový olej, olej zo semien bavlníka, skvalén, maslo zo semien kakaovníka, tokoferylacetát, taurátový kopolymér, fenoxyetanol, metylparabén, etylparabén, propylén glykol, parfum, linalool, geraniol, hexyl cinnamal, kyselina citrónová

Plusy: Sladká čokoládová vôňa.
Prevoňiava požkou.
Nie je testované na zvieratách.
Hydratuje a zanecháva pokožku hladkú.
Výhodná cena.
Veľké balenie (300ml).
Obsah vitamínu E, bambuckého masla a olejov.

Mínusy:  Mnoho zložiek v zložení.
Málo prírodných zložiek v zložení.
Potrebné natierať sa dlhodobo.
Slabý odtieň opálenia.
Plastový obal.
Obsah parabénov a PEG látky.

Celkové hodnotenie: 5/10

Používate samoopaľovacie telové mlieka? 😇