Ahojte!
Moja prvá recenzia, motýle v brušku. Myslím prvá, odkedy som mala pomyselnú pauzu od blogovania. Je vskutku nádherne vrátiť sa do starých koľají a pokračovať v tom, čo ma napĺňalo a čo som robila s najväčšou radosťou. Dnes by som vám rada predstavila kombo zubných pást od značky My white secret a ukázala vám alternatívu ku klasickej plastovej zubnej kefke. Časy sa totiž konečne menia ku lepšiemu a ľudia stále viac a viac vyhľadáva ekologické alternatívy ku veciam, ktoré dennodenne používajú.

DARČEKOVÁ KAZETA ZUBNÝCH PÁST 
V darčekovej kazete zubných pást sa nachádza biela denná zubná pasta a čierna nočná zubná pasta. Nielen ich obaly sa líšia, no rovnako aj ich farba. Biela je skutočne biela a čierna skutočne čierna. Nakoľko však čierna pasta poriadne farbí štetiny kefky, najskôr som používala ráno aj večer len bielu zubnú pastu a neskôr som prešla len na čiernu, rovnako ráno i večer. Áno, pasty som síce nepoužívala presne podľa „predpisov“, no napriek tomu u mňa zožali úspech. Veľký úspech. Zubné pasty boli vyvinuté za pomoci anglických dentistov pre prírodne bielenie našich zúbkov. Oceňujem, že zubné pasty majú prírodné zloženie, nie sú testované na zvieratách a sú dokonca vhodné aj pre vegánov. Ideálna zubná pasta pre fanatikov prírodnej kozmetiky ako som ja.
Biela denná zubná pasta používa Xylitol na chránenie našich zúbkov a na prevenciu zubného povlaku. Peppermintový olej zanecháva v našich ústach príjemný svieži pocit, a to skutočne po dlhú dobu. Akoby ste žuli silne esenciálnu žuvačku. Sóda bikarbóna zase napomáha prírodnému bieleniu zubov. A nakoniec je tu extrakt z granátového jablka, ktorý udržiava naše ústa aj ďasná v dobrom zdraví.
Čierna nočná zubná pasta šikovne a jemne bieli zuby pomocou aktívneho čierneho uhlia, čo je napokon aj dôvodom, prečo je skutočne čierna. Čierne uhlie okrem bielenia nepomáha aj odstraňovať povlak zo zubov, a to bez poškodenia skloviny. Oxid kremičitý udržiava ďasná pomocou minerálov zdravé a vitamín E počas noci obnovuje sklovinu.
BAMBUSOVÁ ZUBNÁ KEFKA
Ku zubným pastám s prírodným zložením by sa hodila aj akási zubná kefka, ktorá by bola rovnako ekologická. Prípadne ešte o čosi viac. Bambusová. Ešte ste o nej nepočuli? Tak vás musím uviesť do obrazu a predstaviť vám ju. Bambusové zubné kefky používam približne vyše roka. Pre mňa osobne je príjemnejšie do úst vkladať kefku z bambusu alebo z dreva, než z plastu. Plastovú kefku by som už viac nikdy nepoužila, skutočne. A prečo by ste sa mali rozhodnúť pre bambusovú zubnú kefku? Hlavne kvôli našej matke Zemi. 5 miliárd plastových zubných kefiek je ročne vyprodukovaných a mnoho z nich končí na skládkach odpadu. Nie sú recyklovateľné ani kompostovateľné. Bambusové zubné kefky však sú biologicky rozložiteľné, ich telo môžete kompostovať, sú prírodné a eco – friendly, ako som už spomínala. Ľudia by mali milovať svoje okolie, svoju planétu a prírodu. Mnohí si však určite poviete, že predsa rezať bambusy tiež nie je práve najekologickejšie. Musím vás však vyviesť z omylu. Bambus, rovnako ako prírodný trávnik, má klasický rastový cyklus, čo v preklade znamená, že dorastie. Sám. Bez našej pomoci alebo inej činnosti, a tým nedochádza k poškodeniu a inému znečisteniu životného prostredia. Tak čo myslíte, oplatí sa zubná kefka z bambusu?
Ako sa o vaše zúbky staráte vy? 😊