Ahojte!
Netuším, či existuje väčší milovník tuhých mydiel, než som ja. Tuhé mydlá používam už nejaký ten piatok ako sa hovorí, respektíve nejaký ten rok. Čaro tuhých mydiel som objavila už dávno a odvtedy sa ich úpenlivo držím. Áno, občas vyskúšam aj sprchové gély a podobne, no vždy ostanem verná tuhým mydlám, tie totiž nič neprekoná. Aj počas cestovania sú mydlá niekoľkonásobne výhodnejšie, pretože nezaberajú veľa miesta a dajú sa využiť nielen na umývanie tela, ale i tváre, či na intímnu hygienu, aj na holenie. Na testovanie som si tentokrát vybrala pod zub mydlá od značky Perlé cosmetic, ktorú aktuálne testujem prvýkrát. Jedná sa o čokoládové mydlo s medom a mydlo s aloe vera a melónom.

Značka Perlé Cosmetic ma veľmi zaujala predovšetkým tým, že sa jedná o českú značku kozmetiky, ktorá vyrába svoje produkty ručne, šetrne k životnému prostrediu a najmä netestujú svoje výrobky na zvieratách. Čo ma ďalej potešilo, bol aj obal. Balenie je papierové, žiaden zbytočný plast.
Menej ma však potešil fakt, že sa jedná o glycerínové mydlá. Každopádne, je to moja chyba, pretože som si poriadne nepozrela zloženie. Keby som si ho pozrela, vedela by som, že na prvom mieste v zložení figuruje práve spomínaný glycerín. Každopádne, mydlá som napriek tomu poriadne otestovala, nakoľko nemôžem zavrhnúť mydlo len kvôli tomu, že je glycerínové. Pre všetkých, čo majú ale obavy, môžem vás uistiť, že sa jedná o rastlinný glycerín, a tak sú mydlá vhodné aj pre vegánov.
Ako som už spomínala v úvode, mala som možnosť otestovať dve mydlá od značky Perlé Cosmetic. Prvé mydlo, ktoré som testovala, bolo čokoládové mydlo s medom. Tvar mi príliš nevyhovoval, musela som si ho totiž rozdeliť na dve polovice. Žiaľ, mydlo má tvar štvorca, a tak sa s ním pracovalo ťažšie. S rozpoleným to však išlo o dosť lepšie. Druhé mydlo, ktoré som testovala, bolo mydlo s aloe vera a melónom, ktoré ma úplne ohúrilo svojou vôňou. Rozvoniavalo poriadne po celom balíku, skutočne nádherná, sladká, ovocná a omamná vôňa. Každopádne, obe voňali skutočne nádherne, no narozdiel od čokoládového mydla má melónové tvar obdĺžnika a pracovalo sa s ním lepšie.
Penivosť oboch mydiel je dostatočná, avšak nakoľko ide o glycerínové mydlá, penia o čosi menej, než klasické mydlá. Mne to vôbec nevadí, nakoľko pena, aspoň podľa mňa, absolútne nehrá rolu v tom, či je mydlo dobré alebo nie. Niekomu však môže nižšia penivosť prekážať, a tak je potrebné na to upozorniť.
Výrobky sú vhodné aj pre vegánov a nie sú testované na zvieratách.
Plusy: Nádherná vôňa pri oboch mydlách.
Výborný tvar melónového mydla.
Ručne vyrábané.
Český produkt.
Rastlinné mydlá.
Vhodné aj pre vegánov.
Výrobky sú šetrné k životnému prostrediu.

Mínusy: Jedná sa o glycerínové mydlá.
Ťažko uchopiteľný tvar čokoládového mydla.

Celkové hodnotenie: 7/10
ČOKOLÁDOVÉ MYDLO S MEDOM
MYDLO ALOE VERA & MELÓN
Máte radi glycerínové mydlá? 😇