Ahojte!
Pomaly, ale isto, sa ku nám blížia Vianoce. Deň, pre ktorý ľudia doslova šalejú. Každý chce mať pre svojho blízkeho dokonalý darček, niektorí dokonca kupujú darčeky už v lete. Avšak zamysleli ste sa niekedy nad tým, že zväčša ľuďom dávame darčeky, ktoré sa nedajú využiť na maximum? Minule som sa nad tým zamyslela a napadlo mi, že skvelým a využiteľným darčekom by mohol byť diár. Myslím si, že diár potrebuje každý človek a je darčekom, do ktorého sa oplatí investovať. Tak čo, aký darček kúpite vašim blízkym vy? Určite si premyslite aj možnosť zakúpiť diár. A čo je ešte lepšie, nie obyčajný diár, ale motivačný, ktorý ľudí posunie vpred a samozrejme taký, ktorý má veľa miesta.
Diár na rok 2019 od sestier z blogu A cup of style som si vybrala na stránke Knihy pre každého, kde je mimochodom skutočne obrovský výber kníh, ktoré stoja za to. Diár odporúčam ženám a ako darček pre ženy, nakoľko je venovaný a písaný skôr pre nežnejšie pohlavie.
Každý mesiac sa začína v diári mesačným plánovačom, ktorý veľmi oceňujem. Mne tento mesačný plánovač pomôže na plánovanie článkov na blog, avšak rovnako aj na termíny nejakých písomiek, prác a podobne. Mám radosť, že diár obsahuje mesačný plánovač, nakoľko nie všetky ho obsahujú.
Po mesačnom plánovači prichádza na rad výzva alebo motivačný text, keďže sa jedná o motivačný diár. Na mesiac január je pripravený text s názvom „Ver si a neboj sa svojich ambícií“. Na stránke oproti nie je nič, je tam prázdne miesto, ktoré si môžete vyplniť čím uznáte za vhodné, tzv. vision board (nástenka prianí). Čistá stránka je venovaná vašim prianiam, ktoré si najskôr musíte definovať. Ako sa píše v diári, kľudne môžete preháňať a popustiť uzdu fantázie. Následne si vezmite papier, ceruzku, farbičky, nožnice, čokoľvek s čím sa môžete pohrať. Čas od času sa môžete ku svojej nástenke prianí vrátiť s úsmevom na perách. Avšak pozor! Každý mesiac je po mesačnom plánovači niečo iné.
Vo februári vás napríklad čaká text s názvom „Posúvaj svoje hranice“. Autorky sa vás pýtajú na to, či sa necítite trochu zaseknutí na rovnakom mieste. Pokiaľ áno, majú pre vás návod ako sa dostať z jedného miesta, aby ste sa mohli posunúť ďalej a neostali zaseknutí.
Takto podobne pokračuje každá stránka po mesačnom plánovači, je to fantastické, veľmi sa mi to páči.
A nakoniec, po mesačnom plánovači a stránke s motivačným textom, prichádza na rad samotný obsah diáru, ktorý sa klasicky skladá z názvov dní, dátumom a meninami. Na týchto dvoj stránkach prevedú vľavo poznámky a vpravo to – do list, doslova od slova „urobiť“. Myslím si, že celý diár je vyrobený perfektne na mieru pre každú ženu i slečnu a dokáže vytvoriť úsmev na perách.
Tiež ste názoru, že diár je skvelým darčekom? 😊