Ahojte!
Počuli ste už o značke Marilou BIO? Že nie? Nič sa nedeje, pretože ja sama som s ňou pracovala vďaka tejto recenzií prvý krát. Teší ma, keď sa ku mne dostávajú nové značky. Marilou BIO je značka, ktorej pôvod môžeme nájsť vo Francúzsku a vraví sa, že francúzsky majú veľmi rady svoju kozmetiku. Ani sa tomu nečudujem. Marilou BIO je totiž 100% prírodná značka a ako má aj v názve, jedná sa o bio kozmetiku. Oproti väčšine produktov má táto značka jednoduché obaly, čo sa mne osobne veľmi páči. Mám rada jednoduchosť. Okrem jednoduchých obalov ma však oslovila aj cena produktov, ktorá je pre prírodnú bio kozmetiku naozaj ako čerešnička na torte.

 

SPRCHOVÝ GÉL 
Príjemne voňajúci citrusový gél, ktorý sa nachádza v jednoduchom bielom balení s obsahom 150ml. Aj takto krátko by som vedela opísať tento sprchový gél, avšak to by asi nikoho neoslovilo. Keď už je však reč o oslovení, viete čo oslovilo na produkte mňa? V prvom rade to bol obal na ktorom je kvietok, ktorý má stred z pomaranču a lupene zo všelijakých značiek, ako napríklad značka recyklácie. Aká maličkosť, avšak môjmu zraku to hneď ulahodilo.
Ako som už načrtla na začiatku, vôňa gélu je citrusová, a to ja milujem. Nepoznám vôňu, ktorá by bola pre človeka osviežujúcejšia, než je práve vôňa citrusov. Oceňujem spojenie pomaranču a citrónovej trávy.
Po umývaní s týmto gélom mám príjemne prevoňanú pokožku, okrem nej však aj prevoňanú kúpeľňu.

Zloženie: voda, listová šťava z Aloe Barbadensis, laurylsulfát amónny, kokamidopropylbetain, kokoglukozid, benzoát sodný, kyselina benzoová, parfum, chlorid sodný, kyselina citrónová, D-limonénová, linalool, citronellol

DENNÝ KRÉM 

Ak by ste nepoužívali nočný krém, používajte aspoň denný. Denný krém je veľmi dôležitý, pretože chráni vašu pokožku pred nepriaznivými vplyvmi počasia, no rovnako dodáva pleti potrebné živiny. V tomto prípade krém obsahuje cenné aloe vera a jojobový olej, ktorý pleť hydratuje, ale aj vitamín E a pšeničné proteíny. Mne krém na moju pleť sadol, dokonca je výborný aj pod púder (používam púder, nie make – up). Teší ma, že krém vôbec nezaťažuje pokožku, tým pádom neupcháva póry a pleti dodáva krásnu prirodzenú farbu. Denný krém je vhodný pre všetky typy pleti a myslím si, že skutočne by som ho mohla doporučiť každému typu pleti, aj pre mastnú pleť.
Musím vás však upozorniť na to, že len pri používaní denného krému nemôžete čakať zázraky. Mne sa dokonca len pri používaní denného krému bez toho nočného objavili vyrážky. Naozaj je dôležité používať aj nočný krém.

NOČNÝ KRÉM

Oproti dennému krému sa nočný krém ľahšie vstrebáva. Jediné, čo mu môžem vytknúť je fakt, že ráno mám po ňom mastnú T-zónu. Žiaľ, mám problém s premastňovaním mojej T-zóny, a tak je málo krémov, ktoré by mi skutočne sadli. S nočným krémom som bola naozaj spokojná, pretože po nanesení nechal moju pleť príjemne hebkú na dotyk, navyše vyzerala veľmi zdravo. Píše sa, že krém je vhodný pre všetky typy pleti, avšak osobne by som ho napríklad mastnej pleti nedoporučila, pretože ja mám pleť zmiešanú až mastnú a ráno som sa zobudila s mastnou T-zónou. Myslím si však, že tento krém by bol výborný pre suchú pleť, ale aj pre citlivú pleť. Raz ma po odlíčení veľmi pálila pleť a bála som sa aplikovať hocijaký krém na tvár, aby ma nepálila ešte viac. Avšak po aplikovaní nočného krému Marilou BIO som naozaj ostala príjemne prekvapená. Začervenanie, dokonca aj štípanie, v momente ústupilo. Pre suchú, normálnu alebo citlivú pleť by bol podľa mňa tento krém výborná voľba.

KRÉM PROTI VRÁSKAM

Posledný krém, ktorý môžete nájsť v sade, je krém proti vráskam, ktorý som dala na testovanie mojej mamine. Chcela som, aby bola recenzia čo najviac prínosná, a kedže ja zatiaľ príliš viditeľné vrásky nemám, prišlo mi vhod dať krém testovať mamine, ktorá ho rozhodne využije viac ako ja. Aká bola jej skúsenosť s krémom proti vráskam? Mamina je vlastníčkou suchej pleti a na jej suchej pleti sa, žiaľ, neujal. Krém je podľa jej slov na pleti lepkavý a pre pleť zaťažujúci. Rovnako bola mamina nespokojná s vôňou krému, ktorú by prirovnala ku medicínskej vôni.

Počuli ste už o značke Marilou BIO? 😇