Ahojte!
Prvý krát som mala možnosť vyskúšať niečo úplne nové. Niečo, čo som predtým nikdy nevyskúšala a ani ma nenapadlo, že niečo také existuje. Je to šampón, ktorý je v prášku. Áno, tiež som ostala zarazená. Absolútne som si nevedela predstaviť, ako by som si s niečím takým dokázala umývať vlasy. Avšak v dnešnom článku sa zameriam na to, aby som vám šampón s regeneračnými účinkami v prášku predstavila, a aby ste sa dozvedeli, čo to je vlastne zač.

Na tento šampón som bola naozaj veľmi zvedavá. Dookola som si kládla otázky, ako asi takýto prášok dokáže zmyť vlasy. Mrzí ma, že som bola taká skeptická, pretože vlasy tento prášok umýva vskutku na jednotku.
Určite vás zaujíma, čo takýto šampón vlastne obsahuje. Šampón Ajurvédske bylinky obsahuje jemne namletú zmes desiatich bylín. Okrem toho obsahuje aj vysušené a rozdrvené ovocné lusky, kôry a lístky zo stromu Acacia Concinna. Práve tieto zložky robia tento šampón výnimočným, pretože vďaka ním má šampón čistiace schopnosti a napomáha rastu a lesku vlasov.
Použitie šampónu závisí od dĺžky vlasov. Všeobecne však platí, že cca 20-30g prášku zalejeme min. 30°C teplou vodou. Vytvorenú kašu nanesieme na vlasy, chvíľu necháme pôsobiť (kaša by nemala byť príliš hustá, avšak ani príliš riedka). Mne osobne sa vytvorila kaša, ktorá v sebe mala trošku hrudky. Po umytí boli vlasy veľmi jemné na dotyk, lesklé a bolo vidieť, že sú vyživené. Jediné mínus vidím v tom, že mi ostali po šampóne suché končeky, kedže sa prášok zameriava skôr na korienky. Pre tie, ktoré majú suché vlasy odporúčam rozhodne používať kondicionér.
Vôňa mi pripomínala harmančekový a zelený čaj dokopy. Nebola to vôňa, ktorá bola veľmi lákavá, avšak dalo sa to prežiť. Po umytí hlavy totiž bola vôňa omnoho lepšia.
Negatívum na tomto výrobku vidím to, že šampón má „len“ 200g. Keď si vezmete, že musíte použiť aspoň 20g prášku na každé umytie, vydrží vám v podstate desať umytí. Pokiaľ máte dlhšie vlasy, a používate 30g prášku, vydrží vám šampón na sedem umytí. A k tomu sa rovno viaže cena, kedže na mesiac potrebujete minimálne jeden takýto balík. Avšak stále platí staré známe – kvalita nad kvantitu.
Osobne odporúčam tento šampón pre tie, ktoré majú kratšie vlasy (aby sa prášok lepšie vstrebával), citlivú pokožku a ich vlasy sú normálne alebo mastné. Pri suchých vlasoch sa totiž stane, že šampón vysuší ešte viac končeky a to nevyzerá príliš vábne.
Vyskúšali by ste takýto „úlet“ od bežných šampónov? 😊