Ahojte!
Prednedávnom mi prišla naozaj obrovská zásielka zo stránky popradske.sk. Ako iste viete, táto značka sa špecializuje na výrobu kávy a čajov. Kávu síce nepijem, a tak naozaj neviem, aké druhy kávy ponúkajú. Ak vám však môžem niečo odporučiť, určite sú to ich čaje!
Čaje naozaj zbožňujem. Pijem ich stále. Áno, dokonca aj v lete. Som toho názoru, že niet nad dobrý čaj. Osobne mám najradšej čaj z čerstvej mäty, alebo z čerstvého zázvoru. Nepohrdnem však ani nad inými čajmi. Preto som sa pustila do takejto spolupráce. Myslím si, že je to naozaj, doslova, moja šálka (dobrého) čaju. 😇
 
RADA WELLNESS
 
V tomto článku vás čakajú celkom tri rady čajov od značky Popradský. Radu wellness som si vybrala náhodne prvú. Z tejto rady s maminou kupujeme takmer stále zázvorový čaj s citrónom alebo s bazou. Tým pádom tieto dva druhy čajov poznám naozaj ako kvázi profík, a viem, že sú to tie čaje, ktoré môžem odporučiť ďalej. Nezabudnite však, že zázvor je dosť štipľavý, a tak aj tieto čaje sú mierne štipľavejšie ako ostatné. Milovníci zázvoru si jednoducho určite prídu na svoje. A s nimi samozrejme aj ja.
Aj keď som z rady wellness vyskúšala len zázvorové čaje, po ostatných som tiež pokukovala v obchode. Najmä teda po čaji Ginko, ktorý je skvelý na pamäť. Neviem, ako ostatní, avšak ja bylinkám verím a najmä v čase choroby som im úplne oddaná. Ak existuje niekto, kto je tiež vášnivým „popíjačom“ čajov, tak presne vie, o čom rozprávam.
Čo ma však z rady wellness zaujalo najviac boli čaje Maté a Pu-Erh. Určite to však nebolo len skvelou chuťou, ktorou prekvitajú. Najviac ma na nich zaujalo zloženie. Vedeli ste, že v čaji Maté sa nachádza aj čierny čaj a ibištek? Alebo že v čaji Pu-Erh sa nachádza dokonca aj ananás? Áno, čítate dobre, ananás! Čaj Pu-Erh obsahuje taktiež zelený čaj, mätu, jablko a L-Karnitín, vďaka ktorému je tak skvelý, pretože pomáha zlepšiť metabolizmus organizmu a odbúravať tuky. Avšak bez cvičenia nečakajte zázraky. Aby bol tento čaj účinný (a vlastne všetky čaje z tejto rady), tak na každom jednom čaji z rady wellness je zo zadu popísaný, a dokonca aj nakreslený jeden cvik. Neskutočne sa mi tento nápad zapáčil, a som rada, že sú tieto čaje, možno aj vďaka tomu, tak výnimočné.

 
RADA MISTRAL
Na každom čaji z rady mistral je napísané „exclusive tea“, a vedzte, že to určite nie je napísané len tak, pre nič za nič. Pre mňa je táto rada naozaj výnimočná, resp. najmä tieto čaje, ktoré mám na fotke. Už ste sa v článku dočítali, že milujem zázvor. Čerstvý zázvor, čistý zázvor, dobrý zázvor. Nevravím, že ostatné zázvorové čaje nie sú dobré, to v žiadnom prípade. Avšak Popradské čaje prišli s niečím, čo je fantastické. Čaj, ktorý obsahuje len a len zázvor. Nie je to úžasné? Zázvorový čaj, ktorý je pravým zázvorovým čajom – obsahuje totiž len zázvor. Nič viac, nič menej. Tento čaj považujem naozaj za strop medzi čajmi od Popradské.
Okrem super zázvorového čaju som prišla na chuť aj zelenému čaju s mätou a malinou. Milujem aj mätu, aj maliny. Dokopy som si to spočiatku nevedela predstaviť. Poznáte to, niektorí výrobcovia radi spájajú aj to, čo je nespojiteľné. Teda aspoň ohľadom čaju som si túto chuť nevedela predstaviť. Po vyskúšaní som si ale povedala, že toto je čaj, ktorý bude pre mňa nutnosťou. Okrem skvelej osviežujúcej chuti (ktorú môžte využiť aj v lete vo forme ľadového čaju), vám ulahodí aj svojou nádhernou vôňou sviežej mäty a maliny.
Posledná rada je pre mňa úplná klasika. Tieto čaje sú u nás naozaj must – have v našej „špajzke“. Vždy, keď na mňa alebo na maminu doľahne nejaká choroba, tak sú to práve tieto čaje, ktoré máme vždy poruke. Ako som už spomínala, verím v liečivú silu byliniek, a tak je pre mňa čaj nevyhnutnosťou. Najčastejšie s maminou kupujeme čaje, ktoré som dala naspodok „pyramídy“, a to na chrípku a nachladnutie a na kašeľ a priedušky. Viem, že tento typ čajov naozaj chutí málokomu, a možno to niekomu dokonca pripomína čaje zo školskej jedálne. Našťastie ja mám tieto čaje veľmi rada. Ako každé čaje, aj tieto pijem úplne bez cukru, bez medu, a bez hocijakého iného sladidla. Verte mi, dá sa na to zvyknúť a postupom času si už nebudete žiaden čaj kaziť sladidlom.
Ako často si doprajete chutný čaj? 😊